Cathie Wood’s Ark Invest lost meer Zillow-aandelen te midden van waarschuwing op de woningmarkt

Cathie Wood’s Ark Invest lost meer Zillow-aandelen te midden van waarschuwing op de woningmarkt

bovenlijn

De beroemde aandelenkiezer Cathie Wood van Ark Invest heeft onlangs bijna alle resterende Zillow-aandelen in haar hoofdfonds verkocht, waarbij ze waarschuwde dat de recente problemen van het digitale vastgoedplatform een ​​teken kunnen zijn van problemen op de huizenmarkt.

Belangrijkste feiten

De oprichter en CEO van $ 60 miljard (activa) Ark Invest heeft woensdag iets meer dan 31.000 aandelen van Zillow verkocht van haar Ark Innovation ETF.

Haar vlaggenschipfonds bezit nu minder dan 1.000 Zillow-aandelen, slechts enkele weken nadat het aan het begin van de maand iets meer dan 7 miljoen aandelen had met een waarde van ongeveer $ 600 miljoen.

Wood had aanvankelijk de dip in Zillow gekocht na de matige kwartaalresultaten van het bedrijf op 3 november – en voegde meer dan 200.000 aandelen toe aan haar hoofdfonds op de dag dat het resultaten rapporteerde.

Sindsdien heeft ze haar grote belang in het bedrijf echter van de hand gedaan, nadat het had aangekondigd dat het zijn home-flipping-activiteiten – ‘aanbiedingen’ genaamd – zou sluiten vanwege de ‘onvoorspelbaarheid’ van de huizenmarkt.

De innovatie-investeerder noemde het besluit van Zillow om te stoppen met het omdraaien van huizen een ‘waarschuwing’ op de huizenmarkt en noemde die voorzichtigheid de belangrijkste reden voor haar besluit om het aandeel te verkopen.

De aandelen van Zillow zijn donderdag met bijna 5% gedaald tot ongeveer $ 57 per aandeel en zijn meer dan 30% gedaald sinds de kwartaalresultaten van het bedrijf op 3 november.

Cruciaal citaat:

Volgens de oprichter van Vital Knowledge, Adam Crisafulli, is de recente “implosie” van Zillow’s Offers-programma “zeker negatief”, wat de balans en voorraad van het bedrijf heeft beïnvloed. “Het sentiment is nu verschrikkelijk en het aandeel heeft een groot deel van zijn winst na de pandemie ingeleverd.”

Raaklijn:

Zillow zei dat zijn home-flipping-activiteiten, die ook werden beïnvloed door tekorten aan arbeidskrachten en toeleveringsketens, uiteindelijk te riskant waren omdat de huizenprijzen te moeilijk te voorspellen waren. Na de aankondiging van Zillow eerder deze maand, hebben analisten van Wall Street de aandelen op grote schaal naar beneden bijgesteld en de schattingen van de aandelenkoersen verlaagd. Cathie Wood heeft woensdag ook meer dan 200.000 aandelen van Zillow verkocht via twee van haar andere fondsen, de ARK Next Generation Internet ETF en de ARK Fintech Innovation ETF.

Belangrijkste achtergrond:

Volgens experts is er een mismatch tussen de vraag van kopers en het landelijke aanbod op de Amerikaanse huizenmarkt. Met een aanhoudend tekort in het aanbod van koopwoningen, is de woningmarkt een groot deel van 2021 witgloeiend geweest, met prijzen die ongeveer 20% hoger zijn dan een jaar geleden. De huizenprijzen waren volatiel als gevolg van de pandemie, terwijl recente verstoringen van de toeleveringsketen en tekorten aan arbeidskrachten het woningtekort alleen maar hebben verergerd. Vorige maand voorspelde Goldman Sachs dat de prijzen voor Amerikaanse huizen zouden blijven stijgen, zij het niet zo veel als in 2021. Goldman-economen zien de huizenprijzen in 2022 met nog eens 16% stijgen.

Verder lezen:

Dit is waarom Zillow Stock met 20% kelderde – en waarom het huizen niet meer zal omdraaien (Forbes)

Cathie Wood’s Ark Invest koopt voor $ 80 miljoen aan Robinhood na winstuitverkoop (Forbes)

Source link

Zakelijk