Cardano’s Ada stijgt naar een nieuw hoogtepunt en wordt de grootste cryptocurrency om de recordprijs te bereiken na een crash van $ 1 biljoen

Cardano’s Ada stijgt naar een nieuw hoogtepunt en wordt de grootste cryptocurrency om de recordprijs te bereiken na een crash van $ 1 biljoen

bovenlijn

Terwijl de bredere markt voor cryptocurrency een adempauze nam, breidde Cardano’s ada een verbluffende wekenlange rally uit op vrijdagochtend vroeg, met een stijging van 10% in een kwestie van uren toen het handelsvolume in de token, die vorige week de op twee na grootste cryptocurrency ter wereld werd, toenam te midden van anticipatie op een komende software-upgrade die het token zou kunnen helpen concurreren met Ethereum.

Belangrijkste feiten

Cardano’s ada sprong met meer dan 14% naar een prijs van $ 2,49 om 12:52 uur EDT vrijdag, het hoogste punt sinds een record van $ 2,46 op 16 mei, volgens cryptogegevens website CoinMarketCap, en met een marktkapitalisatie van meer dan $ 75 miljard.

Als weerspiegeling van het enthousiasme van beleggers op donderdag, was er vanaf 23:00 uur EDT meer dan $ 8 miljard aan ada-tokens in 24 uur verhandeld – de hoogste eendaagse vertoning sinds een prijsstijging in mei.

Het token is deze maand in een stroomversnelling geraakt en steeg met 85% toen Cardano-oprichter Charles Hoskinson een netwerkupgrade in september plaagde, genaamd Alonzo, die de Cardano-blockchain in staat zal stellen slimme contracten te verwerken, zelfuitvoerende overeenkomsten tussen kopers en verkopers die hebben geholpen Ethereum domineert de bloeiende gedecentraliseerde financiële sector van $ 100 miljard.

Vooruitzichten van een software-upgrade hebben Ethereum de afgelopen weken ook opgestuwd tot het hoogste punt in drie maanden, maar het nieuwere netwerk van Cardano, dat nog steeds in adoptie verkeert, heeft sceptici aangetrokken, zoals de voormalige miljardair-hedgefondsbeheerder Mike Novogratz.

In een tweet nadat ada deze maand de op twee na grootste cryptocurrency ter wereld werd, zei Novogratz, een fervent bitcoin-stier, dat de opkomst van het token “een mysterie” voor hem was en suggereerde dat het platform moeite had om winst te maken. tractie onder softwareontwikkelaars die de programma’s bouwen die nodig zijn voor de acceptatie van een cryptocurrency.

Hoskinson, die ook medeoprichter was van Ethereum, sloeg terug naar de financier en reageerde op een tweeten beweren dat Cardano minder energie nodig heeft dan Ethereum om transacties te verwerken en bespotten Novogratz’s achtergrond in de traditionele bankwereld.

Sleutelachtergrond

Cardano’s ada schoot omhoog in mei na miljardair Elon Musk verzuurd op bitcoin en zei dat Tesla de cryptocurrency niet langer zou accepteren vanwege de forse ecologische keerzijde van de enorme hoeveelheden elektriciteit die worden gebruikt om nieuwe munten te “mijnen”. De cryptomarkt stortte in en moet zich nog volledig herstellen, maar ada steeg naar nieuwe hoogten toen investeerders stroomden naar meer ecologisch duurzame tokens. Hoskinson heeft beweerde Cardano gebruikt jaarlijks slechts 6 gigawattuur aan energie – naar schatting niet eens 0,01% van de 115,85 terawattuur bitcoin. Het token stortte bijna 60% in toen de bredere markt deze zomer instortte, maar is sindsdien beter gaan presteren dan bitcoin en ether.

Verrassend feit

Ada is dit jaar alleen al met 1.300% omhooggeschoten, waardoor het de best presterende top vijf cryptocurrency is in vergelijking met een rendement van 1.030% voor binance-munten, 330% voor ether en 59% voor bitcoin. Het token is echter ook zeer gevoelig voor de enorme volatiliteit van de bredere cryptomarkt. Ada crashte begin 2018 met bijna 90% binnen minder dan twee maanden, toen het optreden van regelgevende crypto-criminaliteit een jarenlange berenmarkt inluidde voor de opkomende industrie.

Raaklijn

Te midden van Cardano’s nachtelijke rally, de bredere markt voor cryptocurrency beklommen minder dan 4% en zweefde rond een totale waarde van $ 2 biljoen. De markt steeg in mei tot boven $ 2,5 biljoen, maar stortte in door zorgen over regelgeving die cryptocurrency-mining in China verbiedt.

Verder lezen

Cardano (ADA) wordt de op twee na grootste cryptocurrency die Binance Coin en Tether inhaalt (Forbes)

Novogratz: Cardano heeft geen “tractie met ontwikkelaars”, vuurt Hoskinson terug (CryptoSlate)

Cardano stijgt tijdens cryptocrash van $ 300 miljard terwijl Musk Eyes duurzame Bitcoin-alternatieven overweegt (Forbes)Source link

Zakelijk