Cardano’s Ada stapelt grote verliezen op nadat eToro plannen bekendmaakt om tokens te verwijderen vanwege zorgen over de Amerikaanse regelgeving

Cardano’s Ada stapelt grote verliezen op nadat eToro plannen bekendmaakt om tokens te verwijderen vanwege zorgen over de Amerikaanse regelgeving

bovenlijn

Cardano’s ada-token kelderde woensdag naar de laagste prijs in meer dan drie maanden nadat het populaire handelsplatform eToro plannen aankondigde om de cryptocurrency in de Verenigde Staten te schrappen vanwege zorgen over de regelgeving, waardoor ada het laatste slachtoffer is van de troebele regelgeving die herhaaldelijk sloeg de ontluikende cryptomarkt in elkaar.

Belangrijkste feiten

De prijs van blockchain Cardano’s ada-token kelderde woensdag met meer dan 9% tot een dieptepunt van $ 1,60 tegen 14:00 uur ET, volgens de cryptodata-website CoinMarketCap, waardoor de token bijna 49% onder een recordhoogte van $ 3,10 vanaf september kwam.

De forse duik begon dinsdag kort nadat eToro, een van ’s werelds grootste beurzen voor detailhandelaren, bekend gemaakt het zal op 26 december ada- en Tron-tokens in de Verenigde Staten verwijderen, waardoor gebruikers de cryptocurrencies niet kunnen kopen en er beloningen voor kunnen verdienen.

Het in Israël gevestigde eToro zei dat de wijzigingen zijn doorgevoerd vanwege “bedrijfsgerelateerde overwegingen in de veranderende regelgeving”, en voegde eraan toe dat gebruikers nog steeds tokens kunnen verkopen die ze al bezitten.

In een video Geplaatst Cardano-oprichter Charles Hoskinson schold dinsdag op Twitter uit tegen het besluit, waarbij hij het de schuld gaf van het ontbreken van een “wereldwijde regelgevende norm” die bepaalt hoe cryptocurrencies op beurzen moeten worden genoteerd en probeert de bezorgdheid weg te nemen dat de prijs van ada zou worden beïnvloed, wat hij een bijproduct van ‘angst, onzekerheid en desinformatie’.

Andere cryptocurrencies tuimelden dinsdag naast ada, waarbij tron, een kleinere token met een marktkapitalisatie van $ 7 miljard, met 6% daalde, terwijl sol, polkadot en dogecoin respectievelijk 8%, 6% en 5% daalden.

Ondanks tanken deze maand, is ada alleen al dit jaar met maar liefst 800% omhooggeschoten en heeft het nu een marktwaarde van ongeveer $ 54 miljard, vergeleken met bijna $ 95 miljard op zijn hoogtepunt.

Cruciaal citaat

“Dit is gewoon de aard van het spel … en de enige manier waarop we dit als industrie gaan oplossen, is door duidelijkheid over de regelgeving”, zei Hoskinson, die ook mede-oprichter was van het grote cryptocurrency-platform Ethereum, dinsdag. “Als u een Europese entiteit bent met belangrijkste Europese klanten, beperkt u gewoonlijk uw blootstelling aan de VS omdat de kosten van blootstelling aan de VS extreem hoog zijn”, voegde hij eraan toe, verwijzend naar de Europese vestigingsplaats van eToro en zei dat in de VS gevestigde beurzen, zoals Coinbase, “al betalen” voor naleving van de regelgeving en hebben het daarom “veel gemakkelijker” om te voldoen aan nationale regelgeving.

Raaklijn

Een golf van hardhandig optreden van de regelgeving die in 2017 begon, leidde tot een correctie van 80% in de prijzen van cryptocurrency en een jarenlange berenmarkt die aanhield totdat bezorgdheid over de inflatie en institutionele acceptatie nieuwe hoogtepunten inluiden tijdens de pandemie. Soortgelijke zorgen hebben de markten het afgelopen jaar verschillende keren doen wankelen, met toenemende regelgeving in China die de waarde van ’s werelds cryptocurrencies deze zomer met maar liefst 45% heeft verlaagd.

Waar op te letten?

In een langverwacht rapport vrijgelaten deze maand riep een team van de belangrijkste economische adviseurs van president Joe Biden het Congres op om zo snel mogelijk regelgevend toezicht en een formele marktstructuur voor cryptocurrencies in te voeren. Als eerste poging hebben wetgevers een zeer omstreden bepaling opgenomen in de onlangs aangenomen infrastructuurwet die uitwisselingen verplicht om cryptocurrency-transacties van meer dan $ 10.000 aan de Internal Revenue Service te melden.

Verder lezen

Cardano’s Ada stijgt naar een nieuw hoogtepunt en wordt de grootste cryptocurrency om de recordprijs te bereiken na een crash van $ 1 biljoen (Forbes)

Cardano (ADA) wordt op twee na grootste cryptocurrency die Binance Coin en Tether inhaalt (Forbes)Source link

Zakelijk