Bitcoin-prijzen zijn vandaag gestegen, aangezien talloze factoren voor winsten zorgden

Bitcoin-prijzen zijn vandaag gestegen, aangezien talloze factoren voor winsten zorgden

Bitcoin-prijzen stegen eerder vandaag en stegen hoger omdat de cryptocurrency profiteerde van verschillende ontwikkelingen die als bullish kunnen worden beschouwd.

De digitale valuta, die ’s werelds grootste is in termen van marktwaarde, klom in minder dan een uur met meer dan 6% en steeg van $ 44.875,50 rond 06.00 uur EDT naar $ 47.650,40, CoinDesk-gegevens shows.

Sommige marktwaarnemers wezen op een shortsqueeze als aanleiding voor deze scherpe rally.

Daniel Joe, wiens Twitter-profiel hem beschrijft als zowel technisch analist als auteur, plaatste een tweeten illustreren hoe de prijsrally van bitcoin samenviel met verschillende korte contracten voor het digitale activum dat werd geliquideerd.

[Ed note: Investing in cryptocoins or tokens is highly speculative and the market is largely unregulated. Anyone considering it should be prepared to lose their entire investment.]

Hij schreef “539 #BTC-shorts geliquideerd in 1 minuut en stuurde #Bitcoin naar 47k.”

Terwijl meer dan één analist wees op een short squeeze als brandstof voor de opwaartse kracht van bitcoin vanmorgen, waren sommige experts minder overtuigd.

“Met betrekking tot de huidige snelle opkomst van BTC, zou het een short squeeze kunnen zijn, maar het is moeilijk met zekerheid te zeggen”, zegt Julius de Kempenaer, senior technisch analist bij StockCharts.com.

“Uiteindelijk maakt het niet zoveel uit waar de vraag vandaan kwam, er was/is een sterke koopactiviteit en dat duwt de prijs omhoog.”

Terwijl de Kempenaer sprak met marktdynamiek, sprak Marc Bernegger, bestuurslid van Crypto Finance Group, nam een ​​andere benadering.

“De shortsqueeze was slechts gedeeltelijk verantwoordelijk voor de prijsbeweging van vandaag en de belangrijkste reden hiervoor was dat de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, zei dat de VS geen plannen hadden om cryptocurrencies te verbieden,” verklaarde hij.

Brett Sifling, een beleggingsadviseur voor Gerber Kawasaki Vermogens- en beleggingsbeheer, ook meegewogen.

“Ik weet niet hoe short float eruit ziet op Bitcoin, maar ik kan me niet voorstellen dat het een materiële impact had op de rally”, zei hij.

“Ik geloof dat de rally te danken is aan het positieve commentaar van Jerome Powell en Gary Gensler gisteren”, voegde Sifling toe.

“Jerome suggereerde dat de centrale bank crypto niet zou verbieden zoals China deed. Gary noemde ondersteuning voor een op bitcoin-futures gebaseerde ETF.

“Deze opmerkingen, samen met de puinhoop van het schuldenplafond / de sluiting van de overheid / de infrastructuurrekening / de inflatiezorgen in de VS, komen tot stand tijdens een seizoensgebonden gunstige periode voor BTC.”

Charlie Silver, CEO en voorzitter van Permission.io, gaf ook commentaar op belangrijke overheidsontwikkelingen, meer bepaald die met betrekking tot het potentieel om de limiet van de Amerikaanse federale overheid op haar schuld weg te werken.

“Een belangrijke factor die de positieve piek in BTC veroorzaakt, is al het gepraat in Washington over het afschaffen van het schuldenplafond”, verklaarde hij.

“Hoewel het schuldenplafond geen echte inhoud heeft, moeten het Congres en de president ten minste om de paar jaar het publiek onder ogen zien over de noodzaak om de federale schuld voortdurend te verhogen”, zei Silver.

“De enige manier waarop de federale regering aan die toenemende schuldenlast kan voldoen, is dat de Fed federale obligaties koopt. Met andere woorden, de drukpers opvoeren.”

“Crypto is een reactie op het onverantwoordelijke valutabeheer van Fiat en we zien het allemaal op het scherm”, concludeerde hij.

Openbaarmaking: ik bezit wat bitcoin, bitcoin cash, litecoin, ether en EOS.Source link

Zakelijk