Bitcoin-prijzen worstelen dicht bij $ 60.000 nadat ze tot een dieptepunt van meerdere weken zijn gedaald

Bitcoin-prijzen worstelen dicht bij $ 60.000 nadat ze tot een dieptepunt van meerdere weken zijn gedaald

Bitcoin-prijzen hebben vandaag een aantal interessante schommelingen meegemaakt, zijn gedaald tot hun laagste sinds oktober en vechten vervolgens om hun verliezen goed te maken.

‘S Werelds meest prominente digitale valuta is vandaag gedaald tot $ 58.673,84, volgens CoinDesk-gegevens.

Op dit moment handelde de cryptocurrency op het laagste punt sinds 28 oktober, onthullen aanvullende CoinDesk-cijfers.

Nadat het tot dit recente dieptepunt was gedaald, kende het digitale activum een ​​bescheiden herstel en klom het binnen enkele uren op tot bijna $ 61.400.

De bitcoin-prijzen daalden echter vanaf dit niveau en daalden vanmiddag tot ongeveer $ 59.200.

Op het moment van dit rapport handelde het digitale activum dichter bij $ 61.000.

[Ed note: Investing in cryptocoins or tokens is highly speculative and the market is largely unregulated. Anyone considering it should be prepared to lose their entire investment.]

Bij het uitleggen van deze laatste prijsbewegingen spraken sommige analisten over volkomen natuurlijke ontwikkelingen zoals winstnemingen.

“De actie van vandaag herinnert ons eraan dat markten volatiel zijn en dat er altijd winstnemingen en terugtrekkingen zijn”, aldus Charlie Silver, CEO & voorzitter van Permission.io.

“Korte herinneringen zijn een verplichting als je een marktdeelnemer bent”, zei hij.

“In juli bereikte BTC 30k en is in 4 maanden tijd 100% gestegen. Dit soort waardering zal ongetwijfeld een retracering van 50% opleveren.”

Joe DiPasquale, CEO van cryptocurrency hedge fund manager BitBull Capital, ook meegewogen.

“Bitcoin was voorbij zijn vorige high gestegen om onlangs een nieuwe high te zetten en nieuwe highs worden meestal gevolgd door retracements als de winstnemingen beginnen”, merkte hij op.

Verder noemde DiPasquale andere ontwikkelingen, waaronder de afwijzing door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission van een voorgesteld spot bitcoin exchange-traded fund (ETF) en “een over het algemeen overleveraged markt” als het creëren van marktomstandigheden die “bevorderlijk zijn voor een daling”.

Dylan LeClair, hoofd marktonderzoek voor Bitcoin Magazine, sprak ook over de impact die het hoge gebruik van hefboomwerking had op de laatste retracement van bitcoin.

“De recente terugval op de markt kan grotendeels worden toegeschreven aan overmatige hefboomwerking aan de lange kant, waarbij derivatenhandelaren speculeren op een stijgende Bitcoin-prijs”, verklaarde hij.

“Dit is specifiek te zien aan de Binance eeuwigdurende swap, die de meest liquide derivatenmarkt ter wereld is en – niet verwonderlijk – aan de lange kant te veel leveraged is.”

Amerikaanse infrastructuurwet

Andere analisten benadrukten het belang van de Amerikaanse infrastructuurwet, die onlangs werd ondertekend door president Joe Biden.

Dit stuk wetgeving heeft veel krantenkoppen gegenereerd in cryptokringen voor de strengere regels die het zal brengen voor bepaalde bedrijven die zaken doen in de ruimte.

Meer specifiek maken sommige deelnemers uit de industrie zich zorgen over de taal in het wetsvoorstel, dat een bredere definitie van “makelaars” zal bieden en vervolgens bedrijven die aan deze vereisten voldoen, verplichten om cryptocurrency-transacties te melden.

Andrew Rossow, een internet- en technologieadvocaat, gaf commentaar op deze situatie.

“De uitgavenrekening, die voornamelijk bedoeld is om het Amerikaanse systeem voor openbare werken aan te pakken en te upgraden, brengt ook nieuwe regels met zich mee voor crypto-makelaars, die nu transacties met een waarde van meer dan $ 10.000 aan de belastingdienst moeten melden”, merkte hij op.

“Helaas zou dit leiden tot belastingverhogingen op digitale activa. We kunnen prijsschommelingen blijven zien, aangezien serviceproviders hogere kosten in rekening kunnen brengen om de recentelijk vastgestelde belastingheffingen te compenseren”, aldus Rossow.

Hij wierp meer licht op de zaak en verklaarde dat:

“Met name crypto-makelaars (die momenteel vaag zijn in hun schrijven) zouden een 1099-achtig formulier moeten uitgeven om hun klanten bekend te maken. Het gaat hier om de definitie van wat een ‘makelaar’ is, wat een deel van de prijsschommelingen van die marktdeelnemers die bang zijn kan verklaren.”

“Het wetsvoorstel zelf is KRACHTIG – meer dan iemand zich nu realiseert, omdat het op het punt staat de basis te leggen voor een betere definitie van wat een ‘Crypto-makelaar’ in onze branche is – momenteel houdt de wetgeving de definitie van een ‘makelaar’ erg vaag, wat heeft de angst, bezorgdheid en terughoudendheid gewekt om een ​​dergelijk wetsvoorstel te steunen”, aldus Rossow.

“Zodra we weten wat het precedent zal zijn voor wat een ‘makelaar’ precies is, zal de industrie een sterker idee hebben van hoe bitcoin voorgoed zal worden beïnvloed (versus negatief). Dit wetsvoorstel maakt investeerders en marktdeelnemers op dit moment zeker bang, aangezien de rechtbanken (digitale immigranten) gedwongen worden om eindelijk digitale valuta aan te pakken.

Openbaarmaking: ik bezit wat bitcoin, bitcoin cash, litecoin, ether, EOS en sol.

Source link

Zakelijk