Bitcoin-prijzen stagneren in de buurt van $ 46.000 naarmate het bullish momentum toeneemt

Bitcoin-prijzen stagneren in de buurt van $ 46.000 naarmate het bullish momentum toeneemt

Bitcoin-prijzen zijn de laatste tijd blijven stijgen, stegen vanmorgen boven $ 46.000 en bereikten hun hoogste sinds 17 mei.

Na amper die prijs rond 8 uur EDT te hebben overtroffen, oplopend tot $ 46.030,14, viel de digitale valuta terug en daalde tot ongeveer $ 45.300 rond 10 uur, CoinDesk-cijfers show.

De cryptocurrency steeg kort daarna tot ongeveer $ 46.200, voordat het de komende uren dicht bij het prijspunt van $ 46.000 schommelde, blijkt uit aanvullende CoinDesk-gegevens.

Het digitale activum bereikte een intraday-hoogtepunt van $ 46.464,75 dichtbij 14.30 uur EDT, wat een nieuw, meermaandelijks hoogtepunt vertegenwoordigde.

[Ed note: Investing in cryptocoins or tokens is highly speculative and the market is largely unregulated. Anyone considering it should be prepared to lose their entire investment.]

In het licht van de recente prijsbewegingen van bitcoin hebben verschillende marktwaarnemers de situatie gewogen, wijzend op technische indicatoren en andere belangrijke gegevens.

Jason Lau, COO van cryptocurrency-uitwisseling Okcoin, bood wat technische analyse aan:

“Met bitcoin die netjes omhoog beweegt tot $ 42k, de bovengrens van het bereik waarin het al maanden vastzit, zijn er nu ogen op een langere termijn doel van ATH’s van $ 64k,” zei hij.

“Dat kan echter wat langer duren omdat er enkele tekenen van vermoeidheid zijn, gezien deze aanloop van 55%”, merkte Lau op.

“RSI is 80+, eind februari en half maart terug op het niveau”, verklaarde hij. “Beide keren zagen we BTC daarna met ongeveer 20% dalen, maar zagen we later hogere hoogtepunten.”

David Keller, hoofdmarktstrateeg bij StockCharts.com, ook meegewogen.

Hij merkte op dat hoewel het “bereik van 30.000 tot 42.000 beleggers de afgelopen maanden goed heeft gediend”, “drie belangrijke technische signalen wijzen op een veel meer bullish configuratie voor Bitcoin.”

“Ten eerste, de meest recente terugval van het 42.000-niveau zag Bitcoin slechts dalen tot ongeveer 38.000 in plaats van helemaal terug te gaan naar eerdere ondersteuning op 30.000”, zei Keller.

“Dit werd al snel gevolgd door de breuk boven de 42.000, wat over het algemeen wijst op een verhoogde koopkracht en een positief momentum.”

“Ten tweede staat Bitcoin nu voor het eerst sinds mei boven zijn 200-daags voortschrijdend gemiddelde”, verklaarde hij, eraan toevoegend dat “het voortschrijdend gemiddelde over 50 dagen nu voor het eerst sinds april omhoog gaat.”

“Deze voortschrijdende gemiddelde signalen laten een rotatie zien van een negatieve trend naar een positieve trend en suggereren verder opwaarts potentieel”, merkte Keller op.

“Eindelijk vertoont de RSI niet langer een bearish divergentie”, verklaarde hij.

“Voor de eerste helft van 2021 zag elke hogere duw in Bitcoin een lagere piek in momentum. Deze bearish divergentie suggereerde een verzwakking van het prijsmomentum en in feite een afwezigheid van kopers”, benadrukte Keller.

“Nu zien we dat de RSI dat divergentiepatroon heeft doorbroken, waarbij de RSI tijdens de meest recente oplevingen overbought werd. Dit duidt op een roulatie van distributiefase naar accumulatiefase en een meer bullish vooruitzicht zou gerechtvaardigd moeten zijn.

Belangrijkste marktgegevens

Naast het aanbieden van technische analyse, spraken marktwaarnemers met belangrijke marktgegevens en wat dit betekent voor ’s werelds meest prominente digitale valuta.

“Alle signalen laten zien dat instellingen al lang bezig zijn en zich opstapelen”, zegt Charlie Silver, CEO van Permission.io.

“De zwakke handen hebben deze cyclus verkocht en de sterke handen hebben gekocht.”

Sean Rooney, hoofd onderzoek bij Valkyrie Investments, bood ook enig perspectief en verklaarde dat “De BTC die in de trekking van mei werd verkocht, opnieuw is geaccumuleerd en in veel gevallen van beurzen is verplaatst volgens on-chain-statistieken.”

Prijsvooruitzichten van Bitcoin

Gezien de laatste prijsschommelingen van bitcoin, hebben verschillende analisten hun mening gegeven over waar de digitale valuta waarschijnlijk zal gaan.

Rooney merkte op dat hij verwacht dat “de prijs van bitcoin tot het einde van de zomer in dit bereik tussen $ 40.000 en $ 50.000 zal blijven.”

Lau bood een soortgelijk standpunt, maar sprak over de implicaties van beleidsvoorstellen die momenteel door Amerikaanse wetgevers worden overwogen.

“Vooruitkijkend zouden we op deze niveaus enige consolidatie verwachten, vooral omdat de markt beleidswijzigingen en de daaropvolgende impact ervan verwerkt”, verklaarde hij.

Silver gaf ook commentaar en nam nota van deze regelgevende overwegingen.

“Misschien zien we nog een test van ondersteuning, maar de kans is groot dat we tegen het einde van het jaar nieuwe hoogtepunten kunnen zien”, verklaarde hij.

“Als er regels worden aangenomen die niet schadelijk zijn voor de crypto-industrie, kunnen we een enorm voordeel zien.”

Openbaarmaking: ik bezit wat bitcoin, bitcoin cash, litecoin, ether en EOS.

Source link

Zakelijk