Bitcoin-prijzen dalen tot hun laagste in bijna 6 weken

Bitcoin-prijzen dalen tot hun laagste in bijna 6 weken

Bitcoin-prijzen leden vandaag enige zwakte en daalden tot hun laagste sinds half oktober, aangezien marktwaarnemers verschillende factoren aanhaalden die deze dalingen mogelijk veroorzaakten.

‘S Werelds meest prominente digitale valuta is vandaag in waarde gedaald tot $ 55.460,96, volgens CoinDesk-gegevens.

Op dit moment handelde de cryptocurrency op het laagste punt sinds 13 oktober, blijkt uit aanvullende CoinDesk-cijfers.

Bovendien daalde het bijna 20% ten opzichte van het hoogste punt ooit van bijna $ 69.000 dat eerder deze maand werd bereikt.

[Ed note: Investing in cryptocoins or tokens is highly speculative and the market is largely unregulated. Anyone considering it should be prepared to lose their entire investment.]

Meerdere bearish factoren

Bij het uitleggen van de laatste neerwaartse beweging van de digitale valuta, wezen analisten op tal van variabelen die deze verliezen mogelijk zouden aanwakkeren.

“Ik denk niet dat er een enkele katalysator is die de Bitcoin-prijzen deze week omlaag duwt”, zegt John Iadeluca, oprichter en CEO van multi-strategy fund. Banz hoofdstad.

“Er is beweging van Bitcoin uit extreem oude portemonnees die geruchten heeft aangewakkerd. Naar mijn mening is de prijsdaling van Bitcoin deze week echter een hoogtepunt van toenemende verkoopdruk, winstnemingen aan het einde van het jaar en speculatie’, verklaarde hij.

Toen hem werd gevraagd om uit te leggen wat hij bedoelde met “speculatie”, benadrukte Iadeluca dat veel marktwaarnemers proberen te achterhalen “wat de beweging van Bitcoin uit de oude portefeuilles betekent, en of dit wijst op een grote verkoop van Bitcoin gemaakt van deze portefeuilles in de nabije toekomst.”

Bezorgdheid over Mount Gox

Meerdere analisten spraken over de impact die de aanhoudende Mount Gox-situatie had kunnen hebben op de prijs van bitcoin.

Nobuaki Kobayashi, de beheerder van de berg Gox, onlangs aangekondigd dat het voorgestelde rehabilitatieplan voor de uitwisseling, dat was gehackt in 2014, was “definitief en bindend”.

Als gevolg hiervan zullen schuldeisers van de inmiddels ter ziele gegane beurs meer dan 140.000 eenheden bitcoin ontvangen, wat volgens de prijsgegevens van CoinDesk meer dan $ 7 miljard waard is.

Als deze schuldeisers hun bezit verkopen, zou dit neerwaartse druk uitoefenen op de prijs van bitcoin, wat mogelijk tot aanzienlijke dalingen zou leiden.

Andrew Rossow, een internet- en technologieadvocaat, beweerde dat deze ontwikkelingen de digitale valuta al beïnvloeden.

“Ik heb er alle vertrouwen in dat als gevolg van het feit dat de Rehabilitation Trustee (terug)betalingen aan crediteuren begint te doen, dit de Crypto Fear & Greed Index opdrijft, waardoor het marktsentiment daalt met betrekking tot de marktprijs van Bitcoin,” verklaarde hij.

“Wat dit aantoont, is dat hoewel de details van het rehabilitatieplan van Mount Gox al enige tijd algemeen bekend zijn bij het publiek en investeerders, het gedrag van consumenten en investeerders angst toont om nog steeds de drijvende factor te zijn voor de prijs van Bitcoin,” voegde Rossow eraan toe.

“Angst duwt het lager, maar ook angst duwt het hoger – ik geloof dat de angst van de berg Gox de prijs heeft doen dalen,” verklaarde hij.

Iadeluca beweerde ook dat de situatie op de berg Gox opdoemde voor investeerders.

“Ja, ik denk dat de situatie op Mount Gox recentelijk een rol heeft gespeeld bij het toevoegen van neerwaartse druk op de Bitcoin-prijzen”, verklaarde hij.

“Ongeacht of de situatie catastrofaal blijkt te zijn of niet, het lijkt FUD op de markt uit te lokken.”

Dylan LeClair, hoofd marktonderzoek voor Bitcoin Magazine, bood een meer sceptische kijk op de zaak.

“De krantenkoppen van het geschil met de trustee van Mt.Gox hebben mogelijk enige marktimpact gehad vanwege de krantenkoppen,” verklaarde hij.

“Sommige schuldeisers hebben gezegd dat ze niet verwachten dat hun claims voor 2023 worden opgelost, en sommige claims zijn al overgenomen door hedgefondsen”, voegde LeClair eraan toe.

“Mt.Gox-nieuws is naar onze mening meer krantenkoppen dan marktbewegingen.”

Dollarsterkte

LeClair beweerde dat de stijgende waarde van de Amerikaanse dollar, ten opzichte van andere fiat-valuta’s, heeft bijgedragen aan de recente verliezen in bitcoin-prijzen.

“Als we kijken naar wat er gebeurt in legacy-markten met de DXY, die de waarde van een dollar meet ten opzichte van andere fiat-valuta’s, is er in 2021 een voortdurende versterking geweest, en dit is een potentiële katalysator voor een risico-off-beweging op alle wereldwijde markten. ,” hij beweerde.

De sterkte van de dollar “heeft een rol gespeeld, althans marginaal”, bij het veroorzaken van risicoverkopen, wat op zijn beurt heeft geholpen de bitcoin-prijzen te verlagen, zei de analist.

“$BTC is BTC/USD, en wanneer de noemer sterker wordt ten opzichte van andere vreemde valuta’s, moeten beleggers in dollar uitgedrukte activa verkopen om in dollar uitgedrukte verplichtingen te dekken,” merkte LeClair op.

Rossow gaf ook commentaar op deze kwestie.

“De DXY-prijsindex heeft zeker een impact op de prijs van Bitcoin. De moeilijkheid hier is echter om de exacte factoren te identificeren die groei en achteruitgang stimuleren, waardoor het een uitdaging is om een ​​duidelijke relatie te identificeren tussen DXY en de prijs van Bitcoin.”

“Als we afwijken van gedrag uit het verleden, lijkt er een negatieve correlatie te zijn tussen de prijs van Bitcoin en de DXY – wat betekent dat, als de Amerikaanse dollar in prijs stijgt, de prijs van Bitcoin zeer waarschijnlijk zal crashen omdat het mogelijk niet gelijk vertegenwoordigd is in traditionele portefeuilles.”

Openbaarmaking: ik bezit wat bitcoin, bitcoin cash, litecoin, ether, EOS en sol.

Source link

Zakelijk