Bitcoin is 10% gedaald ten opzichte van zijn hoogste punt ooit – wat handelaren moeten weten

Bitcoin is 10% gedaald ten opzichte van zijn hoogste punt ooit – wat handelaren moeten weten

Bitcoin-prijzen leden de afgelopen dagen een bescheiden terugval en daalden met bijna 10% na het bereiken van hun laatste record van bijna $ 69.000 op woensdag 10 november.

De digitale valuta naderde vandaag $ 62.000 en daalde tot slechts $ 62.321,50, CoinDesk-cijfers laten zien.

Bij het bereiken van deze prijs daalde de cryptocurrency met 9,7% ten opzichte van de recordprijs van $68.990,90, blijkt uit aanvullende CoinDesk-gegevens.

Sinds de daling tot dat dieptepunt in de loop van de dag, herstelde de digitale valuta zich en naderde het $ 64.500, en op het moment van schrijven werd het onder de $ 64.000 verhandeld.

[Ed note: Investing in cryptocoins or tokens is highly speculative and the market is largely unregulated. Anyone considering it should be prepared to lose their entire investment.]

Na deze laatste schommelingen wogen verschillende analisten mee en boden hun perspectief op wat technische handelaren zouden moeten weten.

“Bitcoin had een lichte terugval (voor Bitcoin-normen) na het bereiken van nieuwe all-time highs op woensdag”, zei Jake Wujastyk, hoofdmarktanalist van TrendSpider.

“Deze beweging was sterk gecorreleerd met de dalende markten op woensdag, omdat de brede markten schrikken van het nieuws over Evergrande,” verklaarde hij.

“Bitcoin blijft echter de volumegewogen gemiddelde prijs van de omkering van 27 oktober respecteren en toont kracht in het weekend.”

“Het belangrijkste ondersteuningsniveau dat marktdeelnemers in de gaten moeten houden, is de volumegewogen gemiddelde prijs (VWAP) van de omkeringskaars van 27 oktober. Dit is ongeveer $ 63.300, “zei Wujastyk.

Jon Pearlstone, uitgever van de nieuwsbrief CryptoPatronen, sprak met een vergelijkbaar ondersteuningsniveau en noemde het bedrag van $ 62.500.

“Bitcoin blijft sterke opwaartse bewegingen vertonen, gevolgd door pullbacks om de breakout-niveaus opnieuw te testen”, verklaarde hij.

“Vandaag heeft de prijs het belangrijkste bereik van $ 62.500 getest en vastgehouden, wat Bitcoin een bullish voordeel blijft geven.”

Ben Armstrong, oprichter van BitBoy-crypto, gaf ook commentaar op de situatie en sprak tot een iets lager ondersteuningsniveau.

“De beweging van Bitcoin is een nieuwe gezonde hertest van de ondersteuningsniveaus rond de $60k,” zei hij.

“Zo hard stuiteren van de lage 60’s is een positief teken voor de bull run en de gezondheid van bitcoin.”

Kiana Danial, CEO van Investeer Diva, leverde ook enige technische analyse, zij het door verschillende indicatoren te onderzoeken.

“Op de daily chart kunnen we de vorming van een schuine dubbele top zien, wat een tijdelijke bearish indicatie is”, gaf ze aan.

“De halslijn van dit patroon valt op $ 58K, wat ook het 38% Fibonacci-retracementniveau is dat de laatste opwaartse trend volgt die eind september begon en in november lijkt te zijn gepauzeerd”, zei Danial.

“De Ichimoku-cloud fungeert als een sterke ondersteuningslaag net onder $ 58K. Dit betekent dat als deze sterke psychologische niveaus verdere dalingen kunnen voorkomen, we de Bitcoin-prijs zouden kunnen zien doorgaan binnen deze schokkerige nieuwe opwaartse trend.”

“Een pauze onder $ 58K zou deuren kunnen openen voor verdere dalingen naar het 50% Fibonacci-retracementniveau op $ 54.555.”

Bij het aanwijzen van de belangrijkste weerstand, benadrukte Wujastyk het niveau van $ 65.000.

“Het belangrijkste weerstandsniveau dat marktdeelnemers in de gaten moeten houden, is de volumegewogen gemiddelde prijs (VWAP) vanaf het hoogste punt van woensdag rond de $ 65.000,” verklaarde hij.

Collin Plume, CEO en oprichter van Mijn digitale geld, voorspelde dat bitcoin dicht bij dit niveau zal handelen voordat het naar boven gaat.

“Bitcoin zal langer sudderen in de $64k-$65k voordat een nieuwe bull run de $70K breekt. Daarna zal $ 73K een grote weerstand zijn’, verklaarde hij.

Armstrong deed ook mee en gaf iets optimistischere cijfers.

“Weerstand van $ 70k is de volgende hindernis en het wordt een grote. In het ideale geval zullen we een parabolische beweging zien die $ 70k kan breken om de weg naar $ 100k te effenen,” zei hij.

Openbaarmaking: ik bezit wat bitcoin, bitcoin cash, litecoin, ether, EOS en sol.

Source link

Zakelijk