Bitcoin handelt ten noorden van $ 45.000, aangezien bullish factoren naar boven wijzen

Bitcoin handelt ten noorden van $ 45.000, aangezien bullish factoren naar boven wijzen

Bitcoin-prijzen hebben de laatste tijd een aantal opmerkelijke winsten geboekt, en stegen in het weekend naar een nieuw, meermaandelijks hoogtepunt op een moment dat veel variabelen wijzen op het potentieel voor overtuigende winsten later in 2021.

‘S Werelds meest prominente digitale valuta steeg op zaterdag 14 augustus tot $ 48.126,47 CoinDesk-cijfers onthullen.

Op dit moment handelde de cryptocurrency op het hoogste punt sinds 16 mei, blijkt uit aanvullende CoinDesk-gegevens.

[Ed note: Investing in cryptocoins or tokens is highly speculative and the market is largely unregulated. Anyone considering it should be prepared to lose their entire investment.]

IRS-update

Het innovatieve digitale activum beleefde deze winst nadat markten hadden gereageerd op een Bloomberg artikel vrijdag gepubliceerd, wat hielp bij het bieden van enige duidelijkheid voor deelnemers uit de industrie.

Onder verwijzing naar een ambtenaar van het ministerie van Financiën, verklaarde het artikel dat de IRS van plan is te specificeren dat marktdeelnemers alleen hoeven te voldoen aan recentelijk voorgestelde rapportagevereisten als de overheidsinstantie hen als makelaars beschouwt.

Na in bijna drie maanden naar zijn hoogste punt te zijn geklommen, viel bitcoin enigszins terug en daalde gisteren tot bijna $ 45.600, voordat het vandaag weer boven $ 48.000 steeg.

Jesse Proudman, mede-oprichter en CTO van crypto-hedgefonds Strix Leviathan, sprak met deze ontwikkelingen.

“Bitcoin steeg in het weekend na het nieuws dat de IRS de crypto-richtlijnen in de recente infrastructuurwet zal negeren en ervoor zal kiezen om alleen belastingrapportagevereisten af ​​te dwingen van makelaars die voldoen aan de traditionele definitie van de term”, verklaarde hij.

“Bezorgdheid over de mogelijkheid dat miners, ontwikkelaars en andere niet-makelaars zouden moeten voldoen aan rapportagevereisten die technologisch niet mogelijk zijn, veroorzaakte genoeg onzekerheid dat Bitcoin op vrijdagochtend bijna tot $ 44.000 daalde, om in het weekend een sterke opleving te zien,” merkte de uitvoerende macht op.

Hij bood ook enig perspectief op het recente momentum van de digitale valuta en verklaarde dat sinds de bovengenoemde schommelingen plaatsvonden, “Bitcoin robuuste steun voor ons heeft getoond om de trend van hogere hoogtepunten en hogere dieptepunten voort te zetten.”

Jake Wujastyk, hoofdmarktanalist van TrendSpider, gewogen op de laatste prijsbewegingen van de digitale valuta, met het volgende:

“Bitcoin heeft onlangs een enorme run gehad van $ 29k naar $ 48k binnen een tijdsbestek van minder dan een maand. Telkens wanneer dit soort bewegingen in zo’n korte tijdsperiode plaatsvinden, is het normaal om wat winst te nemen met prijzen die zich terugtrekken naar de belangrijkste niveaus eronder, die vaak gewoon punten op de kaart zijn waar de uitbraak plaatsvond.

“In dit geval kreeg Bitcoin een aanbod rond het $ 48k-gebied dat wordt weergegeven door het verankerde volume door de prijs vanaf het begin van het jaar de volumeverdeling te meten”, merkte hij op.

“Deze ‘break-even supply’-zone rond $ 48k zal blijven fungeren als een weerstandsniveau totdat de prijs erboven kan sluiten.”

Wujastyk gaf ook commentaar op de ondersteuning van de digitale valuta.

“Met betrekking tot neerwaartse niveaus, zou het belangrijkste gebied om in de gaten te houden de verankerde volumegewogen gemiddelde prijs zijn van de ‘all-time highs’, het belangrijkste uitbraakniveau dat Bitcoin begin augustus kon doorbreken. Dit gebied ligt momenteel rond de $ 42k.”

“Terwijl de prijs echter boven dit niveau blijft handelen, zal de volumegewogen gemiddelde prijs beginnen te stijgen en dit niveau zal met de tijd veranderen naarmate de prijsactie evolueert”, verklaarde hij.

Julius de Kempenaer, senior technisch analist bij StockCharts.com, gaf een soortgelijke input over de kwestie.

“Na het doorbreken van het handelsbereik van $ 30k- $ 42,5k versnelde BTC snel naar het volgende weerstandsgebied tussen $ 47,5k- $ 50k waar we momenteel nog steeds handelen. Het oude weerstandsgebied (de top van het voormalige bereik) rond de $ 42,5k zou nu als ondersteuning moeten fungeren en eventuele dalingen vanaf het huidige niveau opvangen.

“Als een daling wordt opgevangen en een nieuw dieptepunt wordt bereikt op een niveau hoger dan $ 42,5k, is dat een teken van kracht”, verklaarde hij.

“Het betekent dat kopers agressief zijn en bereid zijn om op een hoger niveau binnen te komen.”

Hij sprak ook met de belangrijkste weerstand van de digitale valuta.

“$ 47,5k – $ 50k is de hindernis waar BTC momenteel voor staat”, zei de Kempenaer.

“Het is afgeleid van de grote dieptepunten die in maart en april van dit jaar werden gevormd. Als we verder gaan dan dat bereik, wordt de weg vrijgemaakt voor een verdere rally richting $ 60k.”

Bullish vooruitzichten

Terwijl sommige experts enig licht werpen op de belangrijkste niveaus van ondersteuning en weerstand van bitcoin, spraken verschillende analisten over de gunstige achtergrond van de digitale valuta, een combinatie van factoren die de komende maanden een opmerkelijk voordeel kunnen opleveren.

Proudman woog mee en benadrukte verschillende belangrijke statistieken die winst zouden kunnen voorspellen.

“Met een recente opleving van actieve portemonnee-adressen, nieuwe portemonnee-adressen en on-chain-transacties, alle indicatoren die vaak een teken zijn dat detailhandelaren steeds meer actief zijn in crypto, en Bitcoin $ 50.000 aan de horizon, denken we dat de rest van 2021 de kenmerken van een opwindende tijd om betrokken te zijn bij deze activaklasse.”

Sean Rooney, hoofd onderzoek bij Valkyrie Investments, sprak ook met de situatie.

“Verwacht dat de discussie over bitcoin als ‘een afdekking tegen inflatie en onzekerheid’ nieuw leven zal worden ingeblazen naarmate het macrobeeld vorm krijgt in het vierde kwartaal”, verklaarde hij.

“Afgaande op het accumulatiepatroon van de afgelopen paar maanden, zal er minder bitcoin beschikbaar zijn op beurzen, wat een wind in de rug voor de prijs zou moeten creëren.”

William Noble, hoofd technisch analist van onderzoeksplatform Tokenstatistieken, bood zijn standpunt aan en benadrukte dat, hoewel veel marktwaarnemers de dagelijkse prijsbewegingen van bitcoin onder de loep hebben genomen, ze moeten “uitzoomen” en een meer langetermijnvisie moeten hebben.

“De dip van maandag was het resultaat van een aankondiging door de Fed van afbouw in de tweede helft van 2022”, verklaarde hij.

“De Covid-situatie kan tegen het einde van 2021 en in 2022 erger worden. Als dit waar blijkt te zijn, zal de Fed waarschijnlijk meer geld moeten drukken, niet minder”, voegde Noble eraan toe.

“Dit zou een gouden kans kunnen creëren om BTC te kopen bij kleine dips voor $ 43k.”

Openbaarmaking: ik bezit wat bitcoin, bitcoin cash, litecoin, ether en EOS.

Source link

Zakelijk