Bitcoin haalt meer dan $ 57.000 op zijn zoektocht naar een nieuw record ooit

Bitcoin haalt meer dan $ 57.000 op zijn zoektocht naar een nieuw record ooit

Bitcoin bereikte maandag voor het eerst sinds mei meer dan $ 57.000, aangezien een aantal positieve crypto-ontwikkelingen investeerders in de maand “Uptober” aanmoedigden.

Ten eerste bevestigde het familiekantoorfonds van de legendarische investeerder George Soros vorige week dat het Bitcoin in zijn portefeuille van bijna $ 6 miljard hield. Tijdens een Bloomberg-evenement zei de CEO en Chief Investment Officer van Soros Fund Management, Dawn Fitzpatrick, dat Bitcoin meer was dan een inflatiehedge, omdat het “de kloof was overgestoken naar mainstream”.

Er waren inderdaad een naar schatting 221 miljoen mensen volgens Crypto.com in juni actief betrokken bij het crypto-ecosysteem. Dat is meer dan het dubbele van het aantal mensen dat begin 2021 crypto’s handelde en vasthield, wat wijst op een uitzonderlijk robuust groeipercentage dat het aandelenbezit ver overtreft.

Ook het ondersteunen van crypto’s was een verzekering van Gary Gensler, hoofd van de Securities and Exchange Commission (SEC), dat zijn bureau niet de bevoegdheid of intentie heeft om cryptocurrencies te verbieden, zoals China de afgelopen weken heeft gedaan.

Gensler, die onder vuur ligt van bepaalde Amerikaanse wetgevers voor het signaleren van interesse in het reguleren van de industrie, zei afgelopen dinsdag dat een crypto-verbod “aan het Congres” zou zijn. Ik denk echter dat dit net zo onwaarschijnlijk is, aangezien er een aantal trouwe pro-Bitcoin-leden van het Congres zijn, waaronder Sen. Cynthia Lummis (R-WY) en Rep. Warren Davidson (R-OH).

Bank of America introduceert dekking van digitale activa

Een van de meest constructieve stukjes crypto-nieuws, zoals ik het zie, is het besluit van Bank of America om dekking van digitale activa te introduceren. In haar eerste rapport van vorige week zei de op een na grootste Amerikaanse bank dat de crypto-ruimte van $ 2 biljoen gewoon “te groot is om te negeren”.

Crypto-strateeg Alkesh Shah is bijzonder “bullish over de langetermijnvooruitzichten voor het digitale activa-ecosysteem als het de mainstream binnenkomt.” (Daar is dat woord weer!) “We verwachten een aanzienlijke groei naarmate de use-cases van digitale activa verder gaan dan de waardeopslag van Bitcoin, naar een industrie die wordt gekenmerkt door productinnovatie, duidelijkheid van de regelgeving, verhoogde institutionele participatie en reguliere acceptatie.”

Bank of America besteedt ook tijd aan het bespreken van niet-Bitcoin-munten (altcoins), en schrijft dat digitale activa die “een platform kunnen bouwen, zoals de Apple iPhone deed voor applicaties, de meeste waarde winnen.”

De grootste altcoin is Ether met een huidige marktkapitalisatie van $ 427,7 miljard en een stijging van 392% voor het hele jaar. Ik ben verheugd om met u te delen dat HIVE Blockchain Technologies zowel Bitcoin als Ether mijnen, waardoor het een recordbedrag van $ 37,24 miljoen aan inkomsten heeft gegenereerd tijdens het kwartaal dat eindigde op 30 juni. Dat is de hoogste omzet van alle beursgenoteerde crypto-mijnwerkers, en wat meer is, HIVE lijkt op relatieve basis het meest aantrekkelijk als we kijken naar de marktkapitalisatie ten opzichte van de omzet.

Voor het geval je HIVE’s webcast met inkomsten voor het eerste fiscale kwartaal van 2022 hebt gemist, nodig ik je uit om: bekijk hier de herhaling.

Bitcoin nu de achtste grootste troef

Na de recente prijsstijging steeg de marktkapitalisatie van Bitcoin opnieuw boven $ 1 biljoen. Dit plaatst het boven de marktkapitalisatie van Facebook, waardoor Bitcoin de achtste grootste troef ter wereld is.

Van de hierboven getoonde activa was Bitcoin ook de beste presteerder voor het jaar vanaf afgelopen vrijdag. De digitale valuta steeg met meer dan 84%, gevolgd door Alphabet (+62%), Microsoft (+36%) en Facebook (+23%).

2021 was een uitdagend jaar voor de twee edelmetalen, goud en zilver, waarbij de eerste met 9,5% daalde vanaf vrijdag, de laatste met ongeveer 16,5%.

Veel van deze prijsactie is te wijten aan de veranderende voorkeur van institutionele beleggers voor Bitcoin, als De analyse van JPMorgan is een indicatie. In een rapport van vorige week zei de bank dat ze gelooft dat grote investeerders “lijken terug te keren naar Bitcoin, misschien als een betere inflatiehedge dan goud.” JPMorgan voegt eraan toe dat het succes van het Lightning Network, dat bijna onmiddellijke cryptotransacties mogelijk maakt, en de acceptatie van Bitcoin door El Salvador als wettig betaalmiddel, investeerders ervan hebben overtuigd dat de digitale valuta kan opschalen om aan de institutionele vraag te voldoen.

Goudzoekers spoelen met contant geld

Over goudzoekers gesproken… Een recente grafiek van Lawrence McDonald, de oprichter van “Bear Traps Report”, laat zien dat het aantal bedrijven in een NYSE Arca Gold Miners ETF dat boven hun 200-daags voortschrijdend gemiddelde handelt, van recente dieptepunten komt. Zoals McDonald opmerkt: “Historisch gezien heeft dit geleid tot sterke rendementen in de volgende zes maanden.”

Met andere woorden, dit kan een geschikt moment zijn om blootstelling te krijgen.

Toen ik dit tegenkwam, was ik benieuwd welke goudmijnbedrijven op dit moment de sterkste cashposities hadden. Ik heb met name gekeken naar het rendement van de vrije kasstroom (FCF), dat aangeeft hoe goed een bedrijf aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen, schulden kan afbetalen en mogelijk zijn dividend kan verhogen. U kunt het rendement berekenen door de FCF per aandeel van een bedrijf te delen door de marktkapitalisatie. Ik zie graag een getal boven de 7% of 8%.

De resultaten staan ​​hieronder. Ter vergelijking heb ik ook het FCF-rendement voor de goudmijnindex en de S&P 500 opgenomen.

Zoals u kunt zien, zijn er nogal wat bedrijven met zeer sterke kasposities in een tijd waarin het beleggerssentiment voor goudzoekers erg laag is. Nogmaals, toen het sentiment zo laag was, waren de rendementen zes maanden later historisch gezien aantrekkelijk. De bovenstaande bedrijven zouden, denk ik, een goede plek zijn voor investeerders om te beginnen met het zoeken naar kansen in afwachting van de volgende bull run. We beleggen in verschillende van de namen hier bij US Global Investors.

Bovenaan de lijst staat het in Toronto gevestigde Torex Gold, dat vorige week meldde dat het 111.220 ounces goud produceerde in het kwartaal dat eindigde op 30 september, en dat het goed op weg is om de bovenkant van zijn vooropgestelde bereik van 430.000 tot 470.000 ounces voor 2021 te halen. Torex verkocht tijdens het kwartaal bijna 119.000 ounces, tegen een gemiddelde prijs van $ 1.785 per ounce.

Als je bekend bent met crypto-mijnwerkers, weet je dat ze de meeste munten die ze produceren HODL (“wacht even vast”). Ik wou dat meer goudzoekers dit deden. Van de hierboven genoemde mijnwerkers is Gran Colombia de enige waarvan ik weet dat die zijn goud HODL bezit. Door hun metaal te HODLen, zouden ze meer millennial-investeerders kunnen aanspreken.

Bekijk mijn interview vandaag met Stock Talk met Eli, door hier klikken. We praten over HIVE en bespreken de recente winstpresentatie. Mis het niet!

Openbaring: De NYSE Arca Gold Miners Index is een aangepaste naar marktkapitalisatie gewogen index die bestaat uit beursgenoteerde bedrijven die voornamelijk betrokken zijn bij de winning van goud en zilver. De S&P 500-aandelenindex is een algemeen erkende naar kapitalisatie gewogen index van 500 gewone aandelenkoersen in Amerikaanse bedrijven. Vrije kasstroom (FCF) vertegenwoordigt de contanten die een bedrijf genereert na verwerking van uitgaande kasstromen om de activiteiten te ondersteunen en zijn kapitaalgoederen te behouden. Frank Holmes is benoemd tot niet-uitvoerend voorzitter van de raad van bestuur van HIVE Blockchain Technologies. Zowel de heer Holmes als US Global Investors bezitten aandelen van HIVE. Met ingang van 31-8-2018 is Frank Holmes de interim-uitvoerend voorzitter van HIVE.

Beleggingen kunnen dagelijks veranderen. Beleggingen worden gerapporteerd aan het einde van het meest recente kwartaal. De volgende effecten die in het artikel worden genoemd, werden gehouden door een of meer rekeningen die worden beheerd door US Global Investors op (30/09/2021): Tesla Inc., Amazon.com Inc., Apple Inc., Torex Gold Resources Inc., Centerra Gold Inc., Gran Colombia Gold Corp., Dundee Precious Metals Inc., Pretium Resources Inc., Endeavour Mining PLC, Barrick Gold Corp., Eldorado Gold Corp., SSR Mining Inc., Silver Lake Resources Ltd., Karora Resources Inc.

Alle geuite meningen en verstrekte gegevens kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Sommige van deze meningen zijn mogelijk niet geschikt voor elke belegger. Door op de bovenstaande link(s) te klikken, wordt u doorgestuurd naar een website(s) van een derde partij. US Global Investors onderschrijft niet alle informatie die door deze/deze website(s) wordt verstrekt en is niet verantwoordelijk voor de inhoud ervan.

Source link

Zakelijk