Bitcoin en goud decoderen

Bitcoin en goud decoderen

16 augustus 2021

Zoals ik vorige week in een Frank Talk besprak, heeft de Senaat zojuist een infrastructuurwet van $ 1 biljoen goedgekeurd die nu de zaak van het Huis is. Een van de delen van het wetsvoorstel waarvan ik serieus hoop dat wetgevers zullen overwegen om het te wijzigen, is het deel dat nieuwe belastingrapportagevereisten voor de cryptocurrency-industrie creëert.

In het bijzonder zou het wetsvoorstel vereisen dat crypto “brokers” de namen en adressen van hun klanten verstrekken. Het gaat om de vage manier waarop de auteurs van het wetsvoorstel een crypto-makelaar definiëren, die onbedoeld niet alleen makelaars zoals Coinbase zou omvatten, maar ook crypto-mijnwerkers, softwareontwikkelaars en meer. Dit soort bedrijven houden niet bij wie de eigenaar is van de Bitcoin, Ether of andere crypto’s die ze mogelijk hebben gedolven. Dat zou in feite onmogelijk zijn.

Deze wetgeving is een goed voorbeeld van wat er gebeurt als wetgevers iets proberen te reguleren dat ze niet helemaal begrijpen.

Een video van Ted Cruz ging vorige week viraal op Reddit nadat de senator van Texas zijn amendement volmondig had verdedigd, waardoor alle taal met betrekking tot crypto’s van het wetsvoorstel zou worden geschrapt. “Er zijn geen vijf senatoren binnen dit orgaan met enig echt begrip van hoe cryptocurrency werkt,” zei Cruz, en toch waren wetgevers bereid om deze “nieuwe en opwindende”, “snel bewegende” industrie “uit te wissen”. We zouden miljarden dollars aan waarde vernietigen en talloze banen naar het buitenland sturen, betoogde hij.

Cruz kan een polariserende figuur zijn, en ik ben het misschien niet altijd met hem of zijn methoden eens, maar hier heeft hij 100% gelijk. Ik hoop dat zijn woorden de leden van het Huis kunnen overtuigen om de tekst van het wetsvoorstel aan te passen of helemaal te verwijderen.

Dat gezegd hebbende, geloof ik dat de meeste leiders in de crypto-industrie een bepaald niveau van regulering zouden vragen, zolang het redelijk is en opgesteld vanuit een plaats van begrip.

Je kunt de volledige toespraak van Ted Cruz bekijken op hier klikken.

Zowel Bitcoin als goud zijn geld

Het zijn natuurlijk niet alleen wetgevers die niet volledig thuis zijn in Bitcoin. Ik heb de afgelopen dagen veel vragen gekregen over de verschillen tussen crypto en goud. Met dat in gedachten, zijn hieronder zes redenen waarom zowel Bitcoin als goud als geld kunnen worden beschouwd. Maar waar goud de angsthandel is, is Bitcoin de hebzuchthandel.

1. Duurzaamheid

Idealiter zou geld bestand moeten zijn tegen slijtage, een van de belangrijkste redenen waarom veel valuta in het verleden zijn gemaakt van metaal, schelpen en andere sterke materialen. Een paar jaar geleden heb ik met je gedeeld waarom we goud kunnen onderscheiden van de 118 elementen als de best mogelijke kandidaat om geld te zijn. Het is bijvoorbeeld chemisch inert, wat betekent dat het niet roest of dof wordt. Je kunt het buigen, breken en smelten, maar het is vrijwel onmogelijk om het te vernietigen. Sinds mensen tussen 5.000 en 7.000 jaar geleden begonnen met het delven van het metaal, hebben we bijna 200.000 ton opgegraven, bijna alles nog in een of andere vorm.

We kunnen Bitcoin ook een duurzaam bezit noemen dat de tand des tijds kan doorstaan. BTC bestaat alleen in digitale ruimte, op een sterk versleuteld, gedecentraliseerd peer-to-peer netwerk.

2. Draagbaarheid

Om geld een handig ruilmiddel te laten zijn, moet het draagbaar zijn. Dit is de reden waarom land, hoewel inherent waardevol en duurzaam, niet als geld kan worden beschouwd.

Toegegeven, niet elke vorm van goud is “draagbaar”. Een reep van het spul weegt bijvoorbeeld ongeveer 27,5 pond, waardoor het onpraktisch is om mee te nemen tijdens een dagje winkelen. Gouden munten daarentegen kunnen in een zak of tas worden gedragen. En onthoud dat niet zo lang geleden Amerikaanse bankbiljetten, die licht zijn en in een portemonnee passen, volledig gedekt waren door en converteerbaar in goud.

BTC is extreem draagbaar omdat het geen fysieke vorm heeft. Zolang je een smartphone hebt met toegang tot internet, kun je zoveel of zo weinig bitcoins bij je hebben.

3. Deelbaarheid

Geld moet deelbaar zijn in kleinere coupures; anders gooi je er veel van weg als je geen wisselgeld gebruikt. Vanwege zijn zachtheid en kneedbaarheid is goud gemakkelijk te verdelen in kleinere coupures, waaronder 1/2, 1/4, 1/10 en zelfs 1/20 van een ounce.

Terwijl ik dit schrijf, wordt één bitcoin gewaardeerd op ongeveer $ 46.000. Gelukkig voor degenen die dat soort contant geld niet bij de hand hebben, kan BTC in fracties worden gekocht. Bovendien zal het groeiend aantal bedrijven dat BTC als betaalmiddel accepteert, voor verandering zorgen.

4. Uniformiteit

Goud handhaaft een betrouwbaar niveau van uniformiteit. Ongeacht de munt van welk land u een gouden munt van één ounce koopt, deze zou min of meer dezelfde waarde moeten hebben op markten over de hele wereld.

Het is mogelijk dat handelaren in de toekomst geïnteresseerd zijn in het betalen van een premie op bitcoins die zijn gedolven met alleen groene energie, of op nieuw geslagen bitcoins die in het verleden niet zijn gebruikt om geld wit te wassen of illegale activiteiten te financieren, maar voor nu, één bitcoin is gelijk aan één bitcoin.

5. Beperkt aanbod

Goud is aantrekkelijk als geld omdat het aanbod beperkt is. Inderdaad, we kunnen heel goed hebben bereikt top goud. Ondertussen worden bankbiljetten nog steeds in een hoog tempo gedrukt, wat heeft bijgedragen aan de bovengemiddelde inflatie die we nu zien.

Net als goud heeft Bitcoin een beperkte voorraad erin gebakken. Er zullen slechts 21 miljoen munten worden gedolven. Aanbodgroei is ook beperkt door halveringsgebeurtenissen. Nadat elke 210.000 blokken zijn gedolven, wordt de Bitcoin-beloning gehalveerd.

6. Aanvaardbaarheid

Het is moeilijk om een ​​actief geld te noemen als niet iedereen het erover eens is dat het waarde heeft. Volgens deze maatstaf is goud onmiskenbaar geld. Bijna elke centrale bank op aarde heeft het edelmetaal in haar reserves en sommige landen hebben deze reserves gebruikt om hun schulden af ​​te lossen.

Niet alle centrale banken zijn natuurlijk volledig verkocht op Bitcoin, en tot op heden heeft slechts één land, El Salvador, Bitcoin als wettig betaalmiddel aangenomen. Interessant is dat dat een land meer is dan de landen die goud als wettig betaalmiddel gebruiken. Bedenk ook dat Bitcoin overal ter wereld kan worden verzonden, van peer tot peer, en dat het nog steeds waarde heeft.

Dit is je laatste kans!

Ik ben verheugd om met u te delen dat de oprichter en CEO van MicroStrategy mij zal vergezellen in mijn volgende webcast over goud en Bitcoin, die op woensdag 18 augustus zal worden gehouden. De meeste slots zijn al bezet! Om de link te krijgen om je plek voor dit exclusieve gesprek te reserveren, stuur me een e-mail op info@usfunds.com met de onderwerpregel “Michael Saylor webcast.” De vraag is groter dan zelfs ik had verwacht, dus aarzel niet om je in te schrijven!

openbaarmakingen: Alle geuite meningen en verstrekte gegevens kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Sommige van deze meningen zijn mogelijk niet geschikt voor elke belegger. Door op de bovenstaande link(s) te klikken, wordt u doorgestuurd naar een website(s) van een derde partij. US Global Investors onderschrijft niet alle informatie die door deze/deze website(s) wordt verstrekt en is niet verantwoordelijk voor de inhoud ervan.

Source link

Zakelijk