Big Box-winkels die verhuizen, maar hoe zit het met discountwinkels?

Big Box-winkels die verhuizen, maar hoe zit het met discountwinkels?

Belangrijkste leerpunten:

  • Macy’s, Kohl’s en Victoria Secret: winst maakt een uitstapje naar het winkelcentrum
  • Het doorberekenen van kosten, halfgeleiders en arbeidsthema’s gaat door
  • Discount-retailers bieden opties voor shoppers die worstelen met inflatie

Beleggers piekeren donderdag over een andere groep retailinkomsten die lijkt op een wandeling door het winkelcentrum. Macy’s (M) steeg in premarket-handel met 12,5% dankzij beter dan verwachte winsten. Het bedrijf zei dat het de hogere kosten heeft kunnen doorberekenen aan de consument en zal dit zo lang mogelijk blijven doen. Kohl’s (KSS) klopte ook op schattingen en steeg voor de bel met meer dan 8%. Ten slotte wint Victoria’s Secret (VSCO) ook 11% in premarket-handel na het verslaan van schattingen.

Over het algemeen hebben retailers dit jaar goed gepresteerd. De Dow Jones US Retail Index ($DJUSRT) is sinds 1 oktober met meer dan 11% gestegen. Macy’s, Kohl’s en Victoria’s Secret hebben allemaal hun vooruitzichten verhoogd. Met zoveel nervositeit rond supply chain-problemen, is dit goed nieuws om weer normaal te worden.

Het vermogen om kosten door te berekenen is een thema geweest tijdens dit resultatenseizoen en dat geldt ook voor de halfgeleidertekorten. De grote vraag naar halfgeleiders werd weerspiegeld in het winstrapport van Nvidia (NVDA). Het bedrijf versloeg winst en omzet, wat leidde tot een premarket-rally van meer dan 8%.

Het is niet allemaal goed nieuws. Cisco (CSCO) miste omzet ondanks het verslaan van winstramingen en gaf teleurstellende richtlijnen. Het nieuws leidde tot een uitverkoop van 5,87% in de premarket-handel. Cisco is van oudsher een vrij goede maatstaf voor de algehele economie, dus deze ontwikkelingen zijn het bekijken waard. Alibaba (BABA) daalde ook meer dan 5% voor de bel na het missen van zowel inkomsten als inkomsten en maakte het af met lagere vooruitzichten.

Een ander thema dat we tijdens dit winstseizoen hebben gezien, is het tekort aan arbeidskrachten. Deere (DE) lijkt zijn arbeidsconflict te hebben opgelost door hogere lonen te verstrekken aan zijn vakbondsmedewerkers. De overeenkomst moet een einde maken aan een staking van een maand. Het aandeel is meer dan 2,8% gestegen op het nieuws.

Geef geen korting op retailers

Op woensdag, TJX Companies (TJX) steeg met meer dan 7% dankzij beter dan verwachte winsten dankzij een stijging van 14% in dezelfde winkelverkopen jaar op jaar. Dit zijn twee sterke kwartalen op rij nu shoppers terugkeren naar aankopen in de winkel.

Als je niet bekend bent met TJX, is de kans groot dat je hun winkels hebt gezien, waaronder TJ Maxx, Marshalls, HomeGoods, HomeSense en meer. Net als anderen in de doorverkopende merchandise-groep, bieden ze scherp geprijsde merkkleding en huismode. Na de sluiting van vandaag zal concurrent Ross Stores (ROST) de winst bekendmaken, en Burlington (BURL) volgende week. Een andere winkel in deze groep die je misschien niet kent, tenzij je op het westelijk halfrond hebt gereisd, is PriceSmart (PSMT). Het bedient Midden-Amerika, Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. Al deze winkels en hun dochterondernemingen richten zich op consumenten die op zoek zijn naar een deal in tijden van inflatie.

Als we naar de onderstaande grafiek kijken, zijn veel van deze aandelen dit jaar grotendeels zijwaarts bewogen, ondanks enige volatiliteit. Deze bedrijven hebben het herstel van andere grote winkelketens niet ervaren omdat ze geen grote online aanwezigheid hebben. Ze zijn sterk afhankelijk van het verkeer via hun fysieke markten. Dit betekent dat ze het moeilijk hadden tijdens de pandemie, maar konden profiteren van de heropening.

Versterking van de dollar: Een andere groep detailhandelaren die zou kunnen profiteren van koopjeskopers die proberen de inflatie het hoofd te bieden, zijn de dollarwinkels. Deze omvatten Dollar General (DG), Dollar Tree (DLTR) en Five Below (FIVE). Volgens De Wall Street Journal, een probleem dat deze winkels hebben met inflatie is het vinden van artikelen die ze voor minder dan een dollar kunnen verkopen. Dus als het op namen aankomt, heeft Five Below misschien een voorsprong.

Op dinsdag verzamelde Dollar Tree zich op het nieuws dat activistische belegger Mantle Ridge een belang van $ 1,8 miljard in het bedrijf had genomen. Mantle Ridge wordt gecrediteerd voor het helpen realiseren van een ommekeer voor Dollar General.

Buiten de hogere prijs is Five Below anders dan de andere groepen omdat het zich richt op trendy merchandise die gericht is op pre-tieners en tieners. Het bedrijf heeft echter nog steeds te maken met inflatie en heeft onlangs zijn Five Beyond-sectie gelanceerd voor artikelen die meer dan $ 5 kosten in 270 van zijn winkels.

zuinigheid: Thrifting is niet alleen voor mama-en-pop-winkels, maar ook voor big business voor bedrijven als Big Lots (BIG), eBay (EBAY), Etsy (ETSY) en ThredUp (TDUP). Big Lots is meer dan zuinig zijn; het koopt en verkoopt ook overstock-merchandise vergelijkbaar met TJX en Ross. In maart kondigde het bedrijf plannen aan om in 2021 50 tot 60 winkels te openen en heeft het momenteel meer dan 1.400 winkels in de Verenigde Staten.

Veel analisten kijken naar eBay en Etsy als mogelijke begunstigden van de krappe toeleveringsketen, omdat veel gebruikers van deze platforms hun materialen en producten lokaal inkopen. eBay bestaat al het langst, dus je zou kunnen denken dat het het best gepositioneerd is voor spaarzame shoppers. Het bedrijf verliest echter terrein aan zijn concurrenten.

Etsy werkt er hard aan om het marktaandeel van eBay te veroveren. Op Etsy’s platform kunnen mensen hun handgemaakte items, vintage en trendy kleding, sieraden en meer verkopen. Op de eerste van de maand maakte het sterke winsten bekend, maar het aandeel daalde toch. Het herstelde zich echter in de volgende dagen toen analisten het begonnen te upgraden. Sinds de aankondiging van de winst is het aandeel bijna 20% gestegen.

Een ander bedrijf dat deel wil nemen aan de actie van eBay, is ThredUp, dat peer-to-peer kleding spaart. Het aandeel ging in maart naar de beurs, maar deed het niet zo goed. Het bedrijf is 2% gedaald ten opzichte van de IPO-prijs. Op woensdag bracht het bedrijf een rapport uit waarin veel interessante statistieken werden gevonden: 52% van de consumenten maakt zich zorgen over stijgende prijzen voor populaire geschenken, een op de drie gelooft dat de voorraden beperkt zullen zijn en 72% van de GenZers zei open te staan ​​voor tweedehands geschenken, wat zou goed nieuws kunnen zijn voor het bedrijf.

Battle of the Behemoths: Als het gaat om online winkelplatforms, is het moeilijk om Amazon te verslaan (AMZN). Volgens Statista is Amazon goed voor 41% van de Amerikaanse e-commerce. Walmart (WMT) staat tweede met 6,6%. En eBay rondt de top drie af met 4,2%.

Niemand twijfelt echter echt aan de dominantie van Amazon, maar de laatste tijd twijfelen mensen aan hun vermogen om te leveren voor de feestdagen. Eind oktober maakte het bedrijf bekend miljarden dollars uit te geven om vakantievertragingen te voorkomen. Evenzo vertelde Walmart investeerders tijdens zijn winstoproep eerder deze week dat zijn winkels gevuld waren en klaar waren voor de feestdagen.

Terwijl Amazon online domineert, heeft Walmart 4.742 Walmart-winkels en 600 Sam’s Clubs in de Verenigde Staten en nog eens 5.224 internationale winkels. Amazon heeft 89 winkels plus 589 Whole Foods-supermarkten. Als consumenten het huis uit willen om hun kerstinkopen te doen, kan Walmart een voordeel hebben in de strijd tussen deze twee kolossen.

TD Ameritrade®-commentaar alleen voor educatieve doeleinden. Lid SIPC.

Source link

Zakelijk