Biden onthult nieuw voorstel voor sociale uitgaven – dit is wat er overblijft na $ 2 biljoen aan bezuinigingen

Biden onthult nieuw voorstel voor sociale uitgaven – dit is wat er overblijft na $ 2 biljoen aan bezuinigingen

bovenlijn

Na maanden van onderhandelingen met gematigden die aarzelen om uitgaven te doen, debuteerde president Joe Biden donderdag met een nieuw voorstel voor sociale uitgaven dat erop gericht is “de middenklasse te herstellen” door veel van de beleidsprioriteiten van de Democraten aan te pakken, waaronder gratis universele kleuterschool voor kinderen en een uitgebreid kinderbelastingkrediet -terwijl hij verschillende andere vernauwde om het totale prijskaartje te verlagen, dacht hij dat het nog steeds onduidelijk is of het nieuwe pakket de nodige steun kan krijgen om in de gelijk verdeelde Senaat te slagen.

Belangrijkste feiten

Het pakket zou $ 1,75 biljoen toestaan ​​aan uitgaven over een periode van 10 jaar, zo maakte het Witte Huis donderdag bekend, en het bleef ongelooflijk achter bij het voorstel van $ 3,5 biljoen dat Biden in augustus onthulde.

Het raamwerk omvat 400 miljard dollar voor gratis kinderopvang voor meer dan 6 miljoen kinderen en gratis voorschoolse opvang voor 3- en 4-jarigen, samen met 555 miljard dollar voor initiatieven op het gebied van schone energie, waaronder 320 miljard dollar aan belastingverminderingen over een periode van 10 jaar. helpen Amerikanen te betalen voor milieuvriendelijke verbeteringen aan het huis en bedrijven te helpen bij de overgang naar productie van schone energie.

Sommige items in het kader vragen om lagere uitgaven dan oorspronkelijk was voorgesteld, met ongeveer $ 200 miljard om het kinderbelastingkrediet met een extra jaar uit te breiden – aanzienlijk minder dan de verlenging met vier jaar die in augustus werd voorgesteld.

Andere items zijn volledig verwijderd, met name twee jaar collegegeldvrije community college voor alle Amerikanen.

Om het pakket te helpen betalen, heeft Biden een vennootschapsbelasting van 15% afgetapt op grote bedrijven, ter ondersteuning van een voorstel dat eerder deze week door senatoren is ingediend; een besproken belasting op het terugkopen van aandelen en een toeslag op de bovenste 0,02% van de hoogverdieners maakten ook de verlaging, hoewel een omstreden inkomstenbelasting voor miljardairs werd weggelaten.

Sleutelachtergrond

Democraten haasten zich om de details van een sociaal uitgavenpakket uit te werken voordat Biden donderdag vertrekt voor een reis naar Europa. Hoewel de Senaat in augustus nipt een begrotingsblauwdruk voor het pakket heeft aangenomen, hebben partijleiders moeite om de bezorgdheid over de hogere uitgaven onder gematigden te temperen. Sen. Joe Manchin (DW.V.) heeft lang volgehouden dat hij de voorkeur gaf aan een pakket van $ 1,5 biljoen, maar op dinsdag suggereerde hij is misschien bereid om hoger te gaan. In een poging om de druk voor een deal op te voeren, dreigden de progressieven van het Huis een door de Senaat goedgekeurde infrastructuurwet te blokkeren, die zelf te maken heeft met een krap einde van de maand. deadline voor doorgang, zonder verdere vooruitgang bij het tweede pakket.

Waar op te letten?

Hoewel het Witte Huis zijn raamwerk van donderdag heeft aangeprezen als een deal tussen democraten, moet het nog expliciete goedkeuring krijgen van democraten die tot nu toe geen steun hebben gegeven aan een groot uitgavenpakket, namelijk Manchin en senator Kyrsten Sinema (D-Ariz.), wie is ook? geweigerd ter ondersteuning van een prijskaartje van $ 3,5 biljoen.

Verder lezen

Het uitgavenplan van de democraten kan een belastingverlaging van $ 20 miljard betekenen voor de rijken, zelfs met een nieuwe miljardairbelasting (Forbes)

Dit is waarom het budgetplan van $ 3,5 biljoen van democraten van invloed kan zijn op elke Amerikaan (Forbes)

Dit is een verhaal in ontwikkeling. Kom terug voor updates.

Source link

Zakelijk