Beurs brak records met de winnende reeks van augustus – maar september is historisch gezien een van de slechtste maanden voor aandelen

Beurs brak records met de winnende reeks van augustus – maar september is historisch gezien een van de slechtste maanden voor aandelen

bovenlijn

Aandelen sloten dinsdag een van hun sterkste augustus ooit af, waardoor de S&P 500 op schema ligt voor meer slothoogten in 2021 dan enig ander jaar ooit geregistreerd, maar september – historisch gezien de zwakste maand voor aandelen – zal de rally waarschijnlijk uitdagen met aanhoudende zorgen rond de deltavariant van Covid-19 en een langverwachte vergadering van de Federal Reserve die het einde zou kunnen betekenen van de monetaire stimuleringsmaatregelen in het pandemische tijdperk.

Belangrijkste feiten

Gestimuleerd door winsten in financiële, reis- en vrijetijdsaandelen, klom de S&P 500 deze maand 3%, ondanks een daling van 0,1% op dinsdag, en sloot in totaal 12 keer op recordhoogtes – meer dan enige andere augustus in de geschiedenis.

De technologiezware Nasdaq was ondertussen vrijwel vlak in de buurt van het hoogste punt van maandag en klom in augustus met ongeveer 4%, waardoor het jaarrendement steeg tot ongeveer 20%, vergeleken met 22% voor de S&P.

“De ongelooflijke bullmarkt gaat door”, schreef LPL Financial Chief Investment Strategist Ryan Detrick in een notitie van dinsdag, erop wijzend dat de S&P dit jaar tot nu toe 53 nieuwe all-time highs heeft bereikt, waarmee hij een eerder record uit 1964 overtreft.

Hoewel de aandelenmarkt “heeft gelachen om bijna alle zorgtekens in 2021”, waarschuwt Detrick dat de S&P in september de afgelopen 20 jaar met gemiddeld bijna 1% is gedaald, aangezien fondsbeheerders doorgaans voor het einde uitbetalen aan slecht presterende aandelen. van het derde kwartaal.

“De markt blijft zelden zo lang stil”, zegt Lindsey Bell, hoofdbeleggingsstrateeg bij Ally Invest, eraan toevoegend dat uitverkoop “zo ongrijpbaar” was dat de markt 10 maanden voorbij is gegaan zonder een daling van 5% in aandelen, wat pas de vijfde markeert. tijd die in 20 jaar is gebeurd.

Bell zegt dat de “grootste uitdaging” waarmee aandelen dit jaar worden geconfronteerd, zich zou kunnen voordoen tijdens de commissievergadering van de Fed op 22 september, wanneer veel economen denken dat de centrale bank een einde zal maken aan de verlichting van de pandemie, met name de $ 120 miljard aan maandelijkse activa-aankopen die ondersteunde de economie – en voorraden.

Cruciaal citaat

“Hoewel het nog geen grote schommelingen heeft veroorzaakt, kunnen de plannen van de Fed moeilijk te verteren zijn tegen een achtergrond van stijgende Covid-gevallen en vertragende economische gegevens”, zegt Bell.

Raaklijn

Hoewel de verspreiding van de delta-variant van Covid-19 deze zomer niet veel heeft gedaan om de markten te rammelen, wijzen Detrick en Bell erop dat het een van de grootste risico’s is waarmee aandelen in de herfst te maken hebben, vooral met consumenten die zich er al zorgen over maken. Het consumentenvertrouwen daalde in augustus tot een dieptepunt in zes maanden, omdat zorgen over de variant resulteerden in een minder gunstig beeld van de huidige economische omstandigheden, de Conference Board zei Dinsdag. Hoewel consumenten zeiden dat ze nu van plan zijn minder uit te geven voor huizen, auto’s en grote apparaten, is het te vroeg om te concluderen dat het getemperde vertrouwen zal leiden tot lagere uitgaven, zei Lynn Franco van de Conference Board in een verklaring.

Verrassend feit

De S&P is met meer dan 100% gestegen sinds het dieptepunt van de pandemie op 23 maart 2020 – de dag waarop Fed-voorzitter Jerome Powell de markten met verpanding om het “volledige scala aan instrumenten van de centrale bank om de Amerikaanse economie te ondersteunen” te gebruiken totdat “aanzienlijke verdere vooruitgang” is geboekt in de richting van een volledig economisch herstel.

Verder lezen

S&P 500, Nasdaq stijgt opnieuw naar nieuwe recordhoogtes, aangezien technologieaandelen de Fed-Sparked Rally leiden (Forbes)

Source link

Zakelijk