Beperkt aanbod, grote vraag en een dreigend tekort aan onbekende proporties

Beperkt aanbod, grote vraag en een dreigend tekort aan onbekende proporties

De Wall Street Journal (“Heard on the Street”) beschrijft de situatie en vooruitzichten perfect in “Aardgasmarktomstandigheden zien er onnatuurlijk uit“:

  • Het aanbod heeft moeite om de grote wereldwijde vraag in te halen
  • De voorraden die nodig zijn om aan de sterke stijging van de wintervraag te voldoen, zijn abnormaal laag
  • Onzekerheden rond wintereffecten worden vergroot door onbekende klimaatverandering

In deze situatie is “onzekerheden” de vriend van de belegger. Het betekent de normale stijging van de wintervraag zou kunnen abnormaal hoog. Daarom zal het genezen van de wintermismatch worden overgelaten aan de prijs, zoals nu wordt besproken:

Aardgas valt tussen de sociale, ecologische en politieke scheuren

De wenselijkheidsranglijsten zijn meestal duidelijk:

  • Zon en wind – ja, absoluut
  • Hydro-elektrisch en nucleair – ja, maar…
  • Olie – nee, maar…
  • Steenkool – nee, absoluut

“Schoon brandend” aardgas? Ja? Het is tenslotte waar nutsbedrijven naar steenkool zijn gegaan. En dan zijn er nog al die huisovens, fornuizen en boilers. En hoe zit het met de milieubeweging “dit voertuig rijdt op aardgas”? Bovendien is aardgas een noodzakelijk bijproduct van de olieproductie; en er zijn natuurlijke ondergrondse bergingen; en er zijn grote investeringen gedaan in LNG-faciliteiten; en LNG-scheepvaart is een grote en groeiende onderneming. Het belangrijkste is dat al deze voordelen de Amerikaanse economie ten goede komen.

Daarom krijgt aardgas waarschijnlijk een “oké voor nu”-rangschikking. Maak je dus geen zorgen over de discussie dat Biden binnenkort op aardgas stampt:

Forbes (9/9): “Aardgasproducenten op rolletjes, Biden kan een wegversperring zijn”

Waar het op neerkomt: de potentiële koerswinst van een aardgasprijs kan groot zijn

Stijgingen van de grondstofprijzen kunnen de inkomsten van producenten en de vrije kasstromen aanzienlijk vermenigvuldigen. Zelfs een seizoensboost kan het financiële en operationele welzijn van een bedrijf verhogen. Het belangrijkste is dat de toegenomen fondsen het mogelijk kunnen maken om toekomstige groeivooruitzichten te vergroten.

Voor aandelenbeleggers kunnen de voordelen even groot zijn, zelfs voordat de resultaten binnen zijn. Het is het anticiperen op gebeurtenissen, vooral wanneer er een grote meevaller is, die de opwinding van beleggers en de aandelenkoers kan vergroten voordat de werkelijke resultaten worden bereikt.

Met andere woorden, het lijkt nu een goed moment om te investeren in aardgasproducenten.

Openbaarmaking: auteur kocht First Trust Natural Gas ETF op 13 september

Source link

Zakelijk