Bedrijven die banden hebben met Chinese miljardair veroordeeld voor tariefontduiking van $ 1,8 miljard

Bedrijven die banden hebben met Chinese miljardair veroordeeld voor tariefontduiking van $ 1,8 miljard

Een Amerikaanse federale jury heeft zes bedrijven die banden hebben met de Chinese miljardair Liu Zhongtian veroordeeld voor samenzwering om te voorkomen dat ze 1,8 miljard dollar aan accijnzen betalen op geïmporteerde aluminiumproducten uit China. uitgave Dat heeft het ministerie van Justitie maandag bekendgemaakt.

De bedrijven, allemaal gevestigd in de VS, namen deel aan een “breed opgezet” plan om aluminium extrusies – staven of buizen – te vermommen als pallets, die niet onderworpen waren aan bepaalde antidumpingrechten die in 2011 waren ingesteld. aan elkaar gelast zodat ze in de vorm van de laatste konden verschijnen, en volgens de release opgeslagen in vier grote magazijnen in Zuid-Californië.

Liu, 57, bestelde ook valse verkoop van het aluminium aan bedrijven die door hem gecontroleerd worden in Zuid-Californië, en beweerde ten onrechte in zijn in Hong Kong genoteerde aluminiumproducent China Zhongwang’s jaarverslag dat er een sterke vraag naar zijn producten was in de VS. er waren “geen klanten voor de 2,2 miljoen geïmporteerde pallets” en “er zijn nooit pallets verkocht.”

“Liu en zijn medebeklaagden hebben de valse verkoop van aluminium aan door Liu gecontroleerde bedrijven in Zuid-Californië georkestreerd om de waarde van China Zhongwang valselijk op te blazen”, luidt het persbericht.

China Zhongwang heeft niet gereageerd op een per e-mail verzonden verzoek om commentaar. Liu, wiens fortuin $ 1,8 miljard is gebaseerd op een eigendom van 74% in het bedrijf, trad in 2017 af als voorzitter vanwege “persoonlijke gezondheidsredenen”.

Het bedrijf heeft gezegd dat het zich “strikt” heeft gehouden aan de wet- en regelgeving in China en de VS, en de controlerende aandeelhouder heeft geen juridisch instrument of kennisgeving ontvangen toen de aanklachten voor het eerst werden ingediend in 2019.

Toch waarschuwde China Zhongwang in zijn jaarverslag 2020 dat in april werd gepubliceerd dat het bedrijf “monetaire boetes” zou kunnen krijgen als de beschuldigingen voor de rechtbank zouden worden bewezen. Het ministerie van Justitie zei in de release dat Liu en andere beklaagden nog voor de rechtbank in de VS moeten verschijnen om strafrechtelijk vervolgd te worden. China heeft momenteel geen uitleveringsverdrag met de VS

Source link

Zakelijk