‘Backdoor’-infrastructuuraandelen om te kopen in 2021

‘Backdoor’-infrastructuuraandelen om te kopen in 2021

Er is een “grote reset” aan de gang in onze economie. De pratende hoofden betreuren de verliezers. Wij tegenstanders moeten aandacht besteden aan de winnaars – en hun aandelen – omdat daar fortuinen zullen worden gemaakt.

Ik heb deze trend uit de eerste hand zien ontvouwen. Mijn tweede softwarebedrijf, dat zich richtte op marketing voor e-commerce winkels, lanceerde een Shopify

WINKEL
(WINKEL)
app in 2013. Destijds was dit een prille platform dat retailers hielp hun waren online te verkopen.

We waren zelf een startup, een jaar eerder nieuw geslagen. Voor de buitenwereld beschreven we onszelf als een “spin-off” van mijn eerste softwarebedrijf, om het gevoel van stabiliteit te geven. In de praktijk waren we drie dromers die gratis aan het werk waren om ons bedrijf van de grond te krijgen.

De Shopify-app (en platform) bleek ons ​​lanceerplatform te zijn. In die tijd hadden we ongeveer 40 klanten en we krabden ons achter de oren en vroegen ons af hoe we ooit aan 100 zouden kunnen komen.

Vijf jaar later hadden we meer dan 4.000 klanten. Een groot deel van die 100X-groei werd bereikt door de jas aan te trekken Shopify. Hier zijn we in 2018, op de Shopify Unite-partnerconferentie, om onze groei te vieren door het hoofdpodium te bestormen tijdens een lunchpauze:

Ook in 2018 stond het e-commerceplatform nog relatief onder de radar. Dat was mijn derde jaar dat ik hun jaarlijkse partnerconferentie bijwoonde. Elk jaar leek het aantal partners dat hun brood verdiende van het ecosysteem van Shopify te verdubbelen. Het Canadese bedrijf voedde op dat moment veel ontwikkelaarsmonden.

Evenzo verdiende de aandelenkoers van het bedrijf veel fortuinen. De zaken floreerden toen fysieke bedrijven zich realiseerden dat ze een online aanwezigheid nodig hadden. Amazone

AMZN
(AMZN)
gewoon niet zou doen, want het is echt een grote website die wordt beheerd door Jeff Bezos.

Voer Shopify in, waarmee bedrijven hun eigen mooie websites kunnen maken met bijgevoegde winkelwagentjes. Ten slotte zouden old school retailers kunnen concurreren met Amazon door online verkopen binnen te halen. En ‘new school’-startups hadden een manier om snel en goedkoop een virtuele winkel in elkaar te zetten.

In plaats van tijdens de lunchpauze het podium te bestormen, hadden mijn collega’s en ik op onze telefoons moeten zitten om aandelen van SHOP te kopen. Het aandeel was al behoorlijk gestegen sinds het openbare aanbod in 2015, maar het echte hoogtepunt moest nog komen toen de lockdowns in 2020 het e-commercevuur nog meer aanvulden!

Nou, we kunnen de klok niet terugdraaien en SHOP kopen in 2015. Of begin 2020. Maar we kan richt onze aandacht op de volgende reeks moonshots.

De grote reset is het snelste schuifelen van het dek in de Amerikaanse economische geschiedenis. Terwijl sommige bedrijfsmodellen verouderd raken, nemen andere (zoals Shopify) een hoge vlucht.

Wij, als tegenstellingen, zouden onze aandacht moeten richten op de bedrijven die direct gaan profiteren van The Great Reset. Dit omvat, gelukkig voor ons, verschillende goed gepositioneerde dividendaandelen die waarschijnlijk in prijs zullen verdubbelen.

Kijk, een grote reden dat Shopify succesvol is geworden, is dat het een platform. Bedrijven kunnen hun droomwebsites en online betaalervaringen bouwen bovenop de tools die Shopify biedt. Ze breiden natuurlijk het Shopify-platform uit wanneer ze dat doen – en betalen het bedrijf flink!

Wij contrarianen noemen dit graag ‘pick and shovel’-bedrijven. De uitdrukking “pick and shovel” dateert uit de goudkoorts van de jaren 1840, toen hordes stroomden naar Californië om rijke mijnbouw voor het metaal te krijgen. De jongens die het echte geld verdienden, hebben niets gewonnen. Het waren de ondernemers die de “houwers en schoppen” evenals drank, “entertainment” en onderdak verkochten aan de ongelukkige speculanten.

Hier is een voorbeeld van een pick-and-shovel-spel dat profiteert van The Great Reset. Iedereen weet dat 5G-celnetwerken aan het uitrollen zijn. Maar de voor de hand liggende aandelen die zullen profiteren van deze trends, zoals de technologieaandelen “FAANG+M”, zijn meestal duur.

Amerikaanse Toren (AMT) was een voordelige manier om 5G te spelen. Dit bedrijf is een verhuurder van gsm-masten die de infrastructuur voor gsm-verkeer levert. Het is een kapitaalintensief bedrijf om helemaal opnieuw te beginnen, maar zodra AMT zijn torens heeft gebouwd, kan het vrij gemakkelijk opschalen.

Bekijk de onderstaande afbeelding om te zien wat er nodig is voor een toren om een ​​of twee extra huurders te ondersteunen: het is zo simpel als het vastschroeven van wat extra apparatuur!

Het rendement op investering (ROI) dat AMT genereert uit een “one tenant tower” is slechts 3%. Dit neemt echter toe met elke extra huurder, waarbij de ROI stijgt tot 13% voor twee huurders en een geweldig 24% voor drie huurders!

Deze ingebedde ROI-winsten zijn de gecamoufleerde katalysator die het dividend van AMT blijft verhogen elk kwartaal.

Sinds we in november 2018 aandelen aan onze Hidden Yields-portefeuille hebben toegevoegd, hebben we genoten 11 dividendverhogingen waardoor ons dividend 51% hoger is geworden. (Ons rendement op kosten is 3,1% aen klimmen. Nieuwe investeerders verdienen slechts 1,8%.)

Terwijl onze gepotte uitbetalingen zijn geweest Goed, onze prijswinsten waren groot. Ons totale rendement is nu tot 82% op de positie.

AMT is boven mijn richtprijs van $ 280 gestegen. Het is een Hold op deze niveaus. Voor snellere aankopen moeten we ons concentreren op aandelen met dividendgroei die op het punt staan ​​te stijgen, net zoals AMT en SHOP een paar jaar geleden waren.

Brett Owens is hoofdbeleggingsstrateeg voor Tegendraadse vooruitzichten. Voor meer geweldige inkomstenideeën, ontvang uw gratis exemplaar van zijn laatste speciale rapport: Uw portefeuille met vervroegd pensioen: elke maand 7% dividend voor altijd.

Openbaarmaking: geen

Source link

Zakelijk