Annulering van studieleningen niet in het betere plan van Biden

Annulering van studieleningen niet in het betere plan van Biden

Als u op zoek bent naar annulering van studieleningen in het Build Back Better-plan van president Joe Biden, zult u het niet vinden.

Dit is wat u moet weten.

Studiefinanciering

Het Build Back Better-plan – het economische en sociale plan van Biden in de nasleep van de Covid-19-pandemie – werd teruggebracht van 3,5 biljoen dollar naar 1,75 biljoen dollar. Zowel voor als na het afbouwen van het wetgevingspakket vind je geen enkele vermelding van grootschalige opheffing van studieleningen. Niet van de voorzitter. Niet van het Congres. Tegelijkertijd was er de afgelopen weken geen gebrek aan retoriek over de noodzaak om studieleningen op te zeggen en nu studieschuld op te heffen:

“President Biden kan studieleningen met ‘een penbeweging’ kwijtschelden.” — Meerderheidsleider van de Senaat Chuck Schumer (D-NY)

“We hoeven eigenlijk niets te doen in het Congres. De president van de Verenigde Staten heeft de bevoegdheid om zelf studieleningen kwijt te schelden.” — Sen. Elizabeth Warren (D-MA)

“We weten dat de president het met een pennenstreek kan doen… studieschuld opheffen.” — Rep. Ilhan Omar (D-MN) vertelde Business insider.

“…[T]hier is meer dan ooit een kans om Biden de stuipen op het lijf te jagen om studieleningen op te zeggen… — Rep. Alexandria Ocasio-Cortez (D-NY) op Instagram.


Studieleningen: waar is vergeving van studieleningen?

Ondanks alle retoriek over het opzeggen van studieleningen en hoe essentieel het is om studentenleningen te verlichten die het moeilijk hebben, zul je nergens in een belangrijke wetgeving een grootschalige annulering van studieleningen vinden. Het zat niet in het eerste stimuleringspakket. Het zat niet in het tweede stimuleringspakket. Het zat niet in het budget van de president. Het stond niet op de infrastructuurrekening. Het zit niet in het Build Back Better-plan. Democraten controleren het Witte Huis, de Amerikaanse Senaat en het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Het is een uniek driemanschap van politieke macht. Ja, het is een meerderheid van 51-50 in de Amerikaanse senaat, waarbij vice-president Kamala Harris in staat is om het gelijkspel te breken. Democraten krijgen echter de controle over de politieke en beleidsagenda. Huisvoorzitter Nancy Pelosi (D-CA) en Schumer krijgen de controle over de wetgevingsagenda. Ondanks het controleren van het Congres en het Witte Huis, hebben de Democraten herhaaldelijk besloten zich niet te concentreren op het annuleren van studieleningen. Toen ze de kans kregen om wetgeving te bevorderen over het verstrekken van uitgebreide studieleningen, zoals ze van achter het podium hebben beloofd, hebben ze actief besloten dat niet te doen. Hun retoriek komt niet overeen met hun actie. (Deze leners van studieleningen komen niet in aanmerking voor vergeving van studieleningen).


Vergeving van studieleningen: retoriek versus realiteit

Ondanks deze bevoegdheid om zich op belangrijke kwesties te concentreren, heeft het Congres er herhaaldelijk voor gekozen om geen enkele annulering van studieleningen door te geven. In plaats daarvan hebben ze een oorlog binnen de partij gevoerd tussen progressieven en de president over een kwestie – vergeving van studieleningen – die de president meer dan enige andere president in de geschiedenis van de VS actief heeft gesteund. Ja, de aanpak en het bedrag van de annulering van studieleningen zijn niet wat progressieven in het Congres willen. (Hier is wie nu in aanmerking komt voor vergeving van studieleningen).

  • Biden heeft de voorkeur gegeven aan gerichte opzegging van studieleningen; progressieven willen grootschalige annulering van studieleningen.
  • Biden steunt tot $ 10.000 aan grootschalige annulering van studieleningen per in aanmerking komende lener; progressieven willen tot $ 50.000 aan annulering van studieleningen per in aanmerking komende lener.
  • Biden wil dat het Congres wetgeving aanneemt, die hij graag zou ondertekenen; progressieven willen dat Biden een uitvoerend bevel tekent.
  • Biden denkt niet dat hij de uitvoerende macht heeft om ieders studieschuld kwijt te schelden; progressieven zeggen dat hij dit kan doen met de “beweging van een pen”.

Tijdens de onderhandelingen over het Build Back Better-plan hebben de Democraten gestreden voor een hele reeks sociale programma’s: gratis community college, uitbreiding van het belastingkrediet voor kinderen, universele kleuterschool en vele andere prioriteiten. Nergens in die lange lijst van economische en sociale agenda’s vind je echter enige vermelding van vergeving van studieleningen. Als vergeving van studieleningen zo’n hoge prioriteit heeft, zou je denken dat progressieven in het Congres zouden weigeren voor het Build Back Better-plan te stemmen, tenzij vergeving van studieleningen tot $ 50.000 in de wetgeving was opgenomen. Is dat gebeurd? Nee. In plaats daarvan hebben progressieven zich gericht op één strategie: druk op Biden uit om studieleningen op te zeggen via een uitvoerend bevel. Voor zijn krediet heeft Biden meer dan $ 11,5 miljard aan studieleningen geannuleerd, waaronder $ 4,5 miljard voor ambtenaren, $ 5,8 miljard voor leners van studieleningen met een totale en blijvende handicap, en $ 1,5 miljard voor leners van studieleningen die werden misleid door hun hogeschool of universiteit . Biden kondigde eerder deze maand grote veranderingen aan in de kwijtschelding van studieleningen. Daarentegen heeft Schumer geen stemming gehouden in de Amerikaanse Senaat over grootschalige vergeving van studieleningen. Waarom? Het congres kan de vergeving van studieleningen niet goedkeuren. Republikeinen steunen het niet en veel democraten ook niet.


Studieleningen: volgende stappen

De verlichting van studieleningen van de Covid-19-pandemie loopt af op 31 januari 2022. Verwacht niet dat het Congres of de president voor die tijd of op korte termijn een massale kwijtschelding van studieleningen zullen aankondigen. De betalingen van studieleningen worden hervat vanaf 1 februari 2022. Als progressieven in het Congres vergeving van studieleningen willen, moeten ze ofwel een manier vinden om wetgeving aan te nemen. Of ze zouden zich moeten concentreren op het werken binnen hun partij en over partijgrenzen heen om een ​​tweeledige oplossing te vinden om studenten en hun gezinnen te helpen de kosten van hoger onderwijs op te lossen. (Dit kan zelfs groter zijn dan opzegging van studieleningen). Hoge collegegelden discrimineren niet over partijgrenzen heen. Leden van beide partijen willen Amerikanen helpen welvarend te leven. In plaats van binnen de partij te vechten, kunnen Democraten handelen naar hun retoriek en impact leveren aan de gemeenschappen die het meest worden getroffen.

Zorg er met het einde van de studielening voor dat je deze populaire manieren begrijpt om geld te besparen met je studieleningen:


Studieleningen: gerelateerde literatuur

Dit is wie nu in aanmerking komt voor vergeving van studieleningen

Goedgekeurd worden voor vergeving van studieleningen

Vergeving van studieleningen is niet beschikbaar voor deze leners

Hoe vergeving voor studieleningen te krijgen?

Source link

Zakelijk