Annulering van studieleningen is nog steeds niet gebeurd, maar de vrijstelling van studieleningen loopt binnenkort af

Annulering van studieleningen is nog steeds niet gebeurd, maar de vrijstelling van studieleningen loopt binnenkort af

Studiefinanciering stopt maar er is nog steeds geen grootschalige annulering van studieleningen geweest.

Dit is wat u moet weten – en wat het betekent voor je studieleningen.

Studiefinanciering

De verlichting van studieleningen als gevolg van de Covid-19-pandemie eindigt op 31 januari 2022, wat minder dan vijf maanden verwijderd is. Aangezien 40 miljoen leners van studieleningen de betalingen voor studieleningen weer zullen hervatten, ontbreekt één ding met name: een grootschalige annulering van studieleningen. Het is zijn verdienste dat president Joe Biden twee keer de vrijstelling van studieleningen heeft verlengd – waaronder geen verplichte betalingen van federale studieleningen, 0% rente op federale studieleningen en geen inning van schulden voor studieleningen in gebreke. Dit volgt op twee eerdere verlengingen van president Donald Trump en zes maanden tijdelijke verdraagzaamheid voor studieleningen die het Congres in maart 2020 heeft aangenomen als onderdeel van de Cares Act, het stimuleringspakket van $ 2,2 biljoen. In totaal krijgen leners van studieleningen 22 maanden tijdelijke uitstel van studieleningen, wat heeft geresulteerd in $ 110 miljard aan annulering van studieleningen. Dit komt bovenop de bijna $ 10 miljard aan studieleningen die Biden heeft geannuleerd door middel van gerichte annulering van studieleningen. (Ontdek hier of u in aanmerking komt voor $ 9,8 miljard aan kwijtschelding van Biden-studentenleningen). Leners van studieleningen zeggen echter dat dit slechts een fractie is van de $ 1,7 biljoen aan uitstaande studieleningen.


Vergeving van studieleningen: het juridische debat

Biden heeft volgehouden dat hij niet gelooft dat een president de wettelijke bevoegdheid heeft om eenzijdige schulden van studentenleningen kwijt te schelden zonder verdere toestemming van het Congres. Biden, een voormalige Amerikaanse senator met een graad in de rechten van Syracuse, begrijpt de scheiding der machten die is verankerd in de Amerikaanse grondwet, die onder meer inhoudt dat alleen het Congres de macht heeft om federale uitgaven goed te keuren. Het kwijtschelden van schulden van studentenleningen is een vorm van federale uitgaven, en daarom heeft Biden gesuggereerd dat het Congres die extra federale uitgaven zou moeten goedkeuren om de schuld van studentenleningen kwijt te schelden. Naast de bestedingsautorisatie, moet het Congres mogelijk ook de president machtigen om een ​​studieleningschuld te annuleren door middel van een uitvoerend bevel. Hoewel dit de mening van de meerderheid is onder rechtsgeleerden, is niet iedereen het daarmee eens. Senaat Elizabeth Warren (D-MA), voormalig professor aan de Harvard Law School, en senaatsleider Chuck Schumer (D-NY), afgestudeerd aan de Harvard Law School, zeggen dat Biden al zo’n gezag heeft onder de Higher Education Act van 1965. Biden, Warren en Schumer waren het eens over één principe: er moet ten minste $ 10.000 aan kwijtschelding van studieleningen zijn. Ze hebben echter ook hun verschillen. Warren en Schumer willen tot $ 50.000 aan studielening geannuleerd en ze willen dat Biden vergeving van studieleningen invoert. Biden wil dat het Congres de schuld van studentenleningen kwijtscheldt. Het resultaat is een patstelling. Biden heeft geen uitvoeringsbevel ondertekend en Schumer heeft niet gestemd over vergeving van studieleningen. Voorzitter van het Huis Nancy Pelosi (D-CA) zei dat de president niet de wettelijke bevoegdheid heeft om studieleningen op te zeggen; alleen het Congres doet dat.


Opzegging studielening: de ontbrekende juridische nota

Gezien deze aanhoudende patstelling zei Biden te goeder trouw dat hij het Amerikaanse ministerie van Onderwijs om een ​​onafhankelijke beoordeling van de opzegging van studieleningen zou vragen. Biden heeft waarschijnlijk al zijn juridische opties voor vergeving van studieleningen als presidentskandidaat onderzocht voordat hij zijn beleidspositie vormde. Dat gezegd hebbende, zei Biden in februari dat hij het ministerie van Onderwijs zou vragen om een ​​juridische beoordeling om te beoordelen of de president een grootschalige annulering van studieleningen door middel van een uitvoerend bevel zou invoeren. De juridische kwestie is of een president eenzijdige bevoegdheid heeft om een ​​onbeperkt bedrag aan studieleningen kwijt te schelden voor elke lener van een studielening. Dit betekent niet dat Biden de studieleningen van iedereen zal opzeggen. De juridische vraag is echter of het Congres de president de bevoegdheid heeft verleend om onbeperkte studieleningen kwijt te schelden – via de Higher Education Act van 1965 of andere wetgeving – of dat het Congres aanvullende autorisatie moet geven.

“[Biden] vroeg zijn minister van Onderwijs – die net een paar weken aan het werk is – toen hij eenmaal aan het werk was om zijn afdeling een memo te laten opstellen over de juridische autoriteit van de president, en hopelijk zullen we dat in de komende weken zien, ”Wit Dat zei de stafchef van het huis, Ron Klain, in maart. Maar weken werden maanden. Het is nu meer dan zes maanden geleden en het ministerie van Onderwijs heeft die memo niet vrijgegeven. Belangrijk is dat er nooit enige indicatie was dat de memo publiekelijk zou worden vrijgegeven; het kan vertrouwelijk blijven.


Als memo over vergeving van studieleningen wordt vrijgegeven, is dit hoe Biden zal beslissen over de annulering van studieleningen

Zodra Biden de memo over kwijtschelding van studieleningen heeft ontvangen, zei Klain in maart dat “[Biden will] kijk naar die wettelijke autoriteit. Hij zal kijken naar de beleidskwesties daaromtrent en hij zal een beslissing nemen.” Als Biden studieleningen opzegt, zou het deze 3 berichten verzenden. Hoewel de regering-Biden op basis van de wet tot haar eigen conclusie kan komen, schreef de regering-Trump eerder een juridische memo dat de president niet de wettelijke bevoegdheid had om op grote schaal de annulering van studieleningen door te voeren via een uitvoerend bevel. Als de onderwijsafdeling van Biden bepaalt dat de president studieleningen kan annuleren door middel van een uitvoerend bevel, dan:

  1. de president zou moeten beslissen of hij doorgaat met het annuleren van studieleningen;
  2. als Biden doorgaat met het annuleren van studieleningen, is de volgende vraag wie in aanmerking komt; en
  3. Biden zou ook moeten bepalen hoeveel studieleningen moeten worden kwijtgescholden.

Warren en Schumer, de belangrijkste pleitbezorgers in het Congres voor grootschalige kwijtschelding van studieleningen, zouden de opzegging van studieleningen beperken tot alleen leners van federale studieleningen die tot $ 125.000 per jaar verdienen. Er is geen garantie dat Biden, zelfs met een juridische memo ter ondersteuning van de vergeving van studieleningen, elke studieschuld zou kwijtschelden. (Dit is wat vergeving voor studieleningen van Biden betekent voor je studieleningen). Een juridische memo is niet bindend en is niet hetzelfde als wetgeving of een rechterlijke uitspraak. Een juridische memo verhindert ook niet dat elke actie met betrekking tot vergeving van studieleningen voor de rechtbank wordt aangevochten, wat zou kunnen leiden tot mogelijke vertragingen bij de uitvoering van vergeving van studieleningen. Het is ook mogelijk dat de volgende stap van Biden op studieleningen niet alleen gaat over de juridische mogelijkheid van Biden om studieleningen op te zeggen. Als je echter geen vergeving voor studieleningen krijgt, betekent dat niet dat je moet stoppen met het betalen van studieleningen.

Worden je studieleningen opgezegd? Er is geen indicatie wanneer en of de juridische memo over opzegging van studieleningen van het Amerikaanse ministerie van Onderwijs openbaar zal worden gemaakt. Zelfs als er een juridische memo wordt vrijgegeven, is er geen garantie dat de studielening op grote schaal wordt geannuleerd of dat u in aanmerking komt. Zorg er dus voor dat je voorbereid bent op de terugbetaling van studieleningen met een duidelijke strategie. Hier zijn enkele populaire opties om geld te besparen:


Studieleningen: gerelateerde literatuur

Vergeving van studieleningen: hoeveel, hoe je het krijgt en wat de toekomst biedt voor studieleningen

Vergeving van studieleningen van Biden betekent 3 dingen voor je studieleningen

Moet je stoppen met het betalen van je studieleningen?

Annulering van studieleningen werd vandaag gericht op Capitol Hill

Source link

Zakelijk