Annulering van studieleningen door faillissement kan veel eenvoudiger worden

Annulering van studieleningen door faillissement kan veel eenvoudiger worden

Wat is waarschijnlijker: grootschalige annulering van studieleningen of kwijtschelding van studieleningen in faillissement?

Dit is wat u moet weten.

Studiefinanciering

Annulering van studieleningen is een hotter onderwerp nadat president Joe Biden de vrijstelling van studieleningen heeft verlengd tot 31 januari 2022. Zal Biden een grootschalige annulering van studieleningen invoeren via een uitvoerend bevel? Dat is wat senator Elizabeth Warren (D-MA) en meerderheidsleider van de senaat Chuck Schumer (D-NY) beweren wat er moet gebeuren voordat miljoenen studentenleners vanaf 1 februari opnieuw beginnen met het betalen van studieleningen. De opkomst van een nieuw wetsvoorstel in het Congres de toekomst van studieleningen zou kunnen hervormen. Dit is waarom:


Annulering van studieleningen: hoe deze rekening meer leners van studieleningen helpt om vergeving van studieleningen mogelijk te maken

Sen. Dick Durbin (D-IL), voorzitter van de Senate Judiciary Committee, en Sen. John Cornyn (R-TX), lid van de Senate Judiciary Committee, introduceerden de FRISSE START Door Faillissementswet 2021, waardoor meer leners van studieleningen toegang zouden krijgen tot opzegging van studieleningen. Hier is hoe de rekening zou werken:

  • Meer dan 10 jaar: Leners van studieleningen die het financieel moeilijk hebben, kunnen na een wachttijd van tien jaar vanaf de datum waarop uw eerste federale studielening moet worden betaald, een annulering van de studielening krijgen door faillissement voor federale studieleningen.
  • Minder dan 10 jaar: Leners van studieleningen met onderhandse leningen en federale studieleningen die minder dan 10 jaar opeisbaar zijn, kunnen faillissement aanvragen via de bestaande wettelijke norm “onnodige ontberingen”.
  • Biedt een duidelijk pad voor leners van studieleningen die moeite hebben om een ​​nieuwe start te maken door het faillissementsproces

Volgens de laatste statistieken over de schulden van studentenleningen zijn 45 miljoen kredietnemers voor studieleningen samen meer dan $ 1,7 biljoen aan studieleningen verschuldigd. Traditioneel is de schuld van een studielening niet kwijtscheldbaar in faillissement, tenzij een lener van een studielening buitensporige financiële problemen kan aantonen en aan andere vereisten kan voldoen. Deze wetgeving zou daar verandering in kunnen brengen.

“Studentenleningen volgen je tot aan je graf”, zei Durbin. “Jarenlang steun ik het toelaten van worstelende leners om als laatste redmiddel hun leningen in faillissement af te lossen. Ons tweeledige wetsvoorstel geeft studentenleners – sommigen die werden misleid om dure leningen af ​​te sluiten door roofzuchtige hogescholen – eindelijk een kans om weer op de been te komen als ze geen ander realistisch pad hebben om hun leningen terug te betalen.”


Waarom annulering van studieleningen in faillissement waarschijnlijker is dan grootschalige annulering van studieleningen

Er zijn verschillende redenen waarom – met de introductie van dit nieuwe wetsvoorstel in het Congres – annulering van studieleningen in faillissement waarschijnlijker is dan grootschalige annulering van studieleningen:

De nieuwe bankroetrekening voor studieleningen is tweeledig

Voor de eerste keer heeft het Congres een tweeledige faillissementswet voor studieleningen. Dat is een enorme deal. Durbin en Warren hebben bijvoorbeeld al eerder faillissementswetten voorgesteld, maar dit nieuwe wetsvoorstel is de eerste tweeledige poging. Met een 50-50 Senaat is bipartisanship essentieel om belangrijke wetgeving aan te nemen.


De nieuwe faillissementswet voor studentenleningen heeft steun in de Senaatscommissie voor justitie

De co-sponsors van de rekening voor studieleningen zijn beide leden van de Senaatscommissie voor de Rechtspraak. Dit is ook opmerkelijk. Hoewel twee senatoren deze wetgeving zouden kunnen voorstellen, kan het hebben van twee leden, waaronder de voorzitter, van de Senaatscommissie voor Justitie een momentum opbouwen bij de leden van de commissie voordat ze uitbreiden om bredere steun in de Senaat te krijgen.


Grootschalige opzegging van studieleningen heeft geen steun in het Congres

Hoewel er progressieve leden van het Congres zijn die grootschalige annulering van studieleningen steunen, is er geen brede steun voor grootschalige vergeving van studieleningen. In het Congres is het opzeggen van studieleningen niet tweeledig. In tegenstelling tot het opzeggen van studieleningen in faillissement, dat door twee partijen wordt ondersteund, steunen de Republikeinen het plan van Warren en Schumer om tot $ 50.000 aan studieleningen voor leners van studieleningen op te zeggen niet. De meeste gematigde en conservatieve democraten zijn ook geen voorstander van het volledig annuleren van studieleningen. Dus zelfs als Schumer de opzegging van studieleningen zou indienen voor een stemming op de Senaatsvloer, zou de opzegging van studieleningen van welk bedrag dan ook niet in het Congres worden goedgekeurd. Daarentegen zou deze nieuwe faillissementswet voor studentenleningen wel eens wet kunnen worden.


De nieuwe faillissementswet voor studentenleningen zou hogescholen en universiteiten verantwoordelijk houden

In tegenstelling tot grootschalige annulering van studieleningen, zou de nieuwe factuur voor het faillissement van studentenleningen hogescholen en universiteiten verantwoordelijk houden voor toekomstige terugbetaling van studieleningen en kwijting van studieleningen in faillissement. Hoe? De voorgestelde wetgeving zou hogescholen met meer dan 33% van de studenten met federale studieleningen verplichten om de federale overheid (gedeeltelijk) terug te betalen als de lening van een student later in faillissement wordt kwijtgescholden en als de hogescholen consequent hoge wanbetalingspercentages en lage terugbetalingspercentages voor studieleningen hadden. Dit is zinvol omdat het zou kunnen leiden tot een verlaging van het collegegeld en een mechanisme creëert voor hogescholen en universiteiten om de kosten te dekken die verband houden met het kwijtraken van een studielening bij faillissement.


De nieuwe rekening voor studieleningen is een doorlopende oplossing, terwijl grootschalige annulering van studieleningen een eenmalige oplossing is

Grootschalige annulering van studieleningen tot $ 50.000 per lener van studieleningen zou 36 miljoen leners van studieleningen helpen schuldenvrij te worden. Dit zou deze kredietnemers voor studieleningen kunnen helpen een nieuwe financiële start te krijgen en een verpletterende schuldenlast te verlichten die het nodige kapitaal zou kunnen opleveren voor het kopen van een huis, trouwen, kinderen krijgen en sparen voor pensioen. Dat gezegd hebbende, grootschalige annulering van studieleningen is een eenmalige gebeurtenis die de huidige leners van studieleningen ten goede zou komen. Als je studieleningen leent de dag nadat studieleningen zijn opgezegd, heb je pech. Daarentegen zou de nieuwe factuur voor het faillissement van studentenleningen een doorlopend beleid zijn, wat betekent dat potentiële generaties van studentenleningen zouden kunnen profiteren van een nieuwe financiële start.


De kwijting van studieleningen in faillissement richt zich op leners van studieleningen die het het meest worstelen

Critici zeggen dat grootschalige annulering van studieleningen steevast ten goede komt aan leners van studieleningen met een hoger inkomen. Het leidende voorstel in het Congres zou bijvoorbeeld studieleningen annuleren voor leners van federale studentenleningen die tot $ 125.000 per jaar verdienen. Natuurlijk zou het annuleren van studieleningen ook leners van studieleningen helpen die een lager inkomen verdienen. Er zijn echter geen andere lakmoesproeven – naast het type lening en het inkomen – om te evalueren wie vergeving voor studieleningen krijgt. Deze factuur voor het faillissement van studentenleningen is daarentegen uitsluitend gericht op leners van studieleningen die het financieel moeilijk hebben en het meest hulp nodig hebben.

Momenteel is dit een wetsvoorstel en geen bestaande wet. Als je studieleningen hebt, heb je een actuele oplossing nodig om de terugbetaling van je studielening te begeleiden. Hier zijn enkele populaire opties die u kunt overwegen om u geld te besparen:


Studieleningen: meer lezen

Dit is wat de vrijstelling van studieleningen van Biden betekent voor je studieleningen

Biden verlengt studiefinanciering tot 31 januari 2022

Annulering van studieleningen werd vandaag gericht op Capitol Hill

Opzegging van studieleningen kan meer leners helpen, maar dat betekent niet dat Biden de studieleningen van iedereen zal opzeggen

Source link

Zakelijk