Amgen raakt oververkocht

Amgen raakt oververkocht

De Dividendrang formule bij Dividendkanaal rangschikt een dekkingsuniversum van duizenden dividendaandelen, volgens een eigen formule die is ontworpen om die aandelen te identificeren die twee belangrijke kenmerken combineren: sterke fundamentals en een waardering die er goedkoop uitziet. Amgen heeft momenteel een bovengemiddelde positie, in de top 50% van het dekkingsuniversum, wat suggereert dat het een van de meest “interessante” ideeën is die verder onderzoek door investeerders verdienen.

10 oververkochte dividendaandelen »

Maar wat Amgen een nog interessanter en actueler aandeel maakt om naar te kijken, is het feit dat de aandelen van AMGN tijdens de handel op donderdag het oversoldgebied betreden en van eigenaar wisselden tot $ 215,41 per aandeel. We definiëren het oversoldgebied met behulp van de Relative Strength Index of RSI, een technische analyse-indicator die wordt gebruikt om het momentum te meten op een schaal van nul tot 100. Een aandeel wordt als oververkocht beschouwd als de RSI-waarde onder de 30 daalt.

In het geval van Amgen Inc heeft de RSI-waarde 29,7 bereikt – ter vergelijking: het universum van dividendaandelen gedekt door Dividendkanaal heeft momenteel een gemiddelde RSI van 50,6. Een dalende aandelenkoers – terwijl al het andere gelijk is – creëert een betere kans voor dividendbeleggers om een ​​hoger rendement te behalen. Inderdaad, AMGN’s recente dividend op jaarbasis van 7,04/aandeel (momenteel uitbetaald in driemaandelijkse termijnen) komt neer op een jaarlijks rendement van 3,19% op basis van de recente aandelenkoers van $ 220,87.

Een bullish belegger zou vandaag naar de 29,7 RSI-waarde van AMGN kunnen kijken als een teken dat de recente zware verkopen zichzelf aan het uitputten zijn, en beginnen te zoeken naar instapmogelijkheden aan de koopkant. Een van de fundamentele datapunten die dividendbeleggers moeten onderzoeken om te beslissen of ze optimistisch zijn over AMGN, is de dividendgeschiedenis. Over het algemeen zijn dividenden niet altijd voorspelbaar; maar als u naar de onderstaande historische grafiek kijkt, kunt u beoordelen of het meest recente dividend waarschijnlijk zal worden voortgezet.

Zie de Top 10 dividendaandelen Bij Top dividenden.

Source link

Zakelijk