Algorand is dit jaar met 600% gestegen – wat heeft deze winsten aangewakkerd?

Algorand is dit jaar met 600% gestegen – wat heeft deze winsten aangewakkerd?

De prijs van algo, het oorspronkelijke token van het Algorand-platform, is dit jaar fors gestegen en stijgt nog verder omdat het netwerk profiteert van de groeiende acceptatie en wijdverbreide zichtbaarheid.

Algo bereikte op 9 september $ 2,49 en toen was het meer dan 630% year-to-date (YTD), CoinDesk-gegevens shows.

Verder handelde het op het hoogste punt sinds eind januari, toen de prijs van het digitale activum de $ 3 overschreed, onthullen aanvullende CoinDesk-cijfers.

[Ed note: Investing in cryptocoins or tokens is highly speculative and the market is largely unregulated. Anyone considering it should be prepared to lose their entire investment.]

Deze digitale valuta heeft aan waarde gewonnen in een tijd waarin het Algorand-netwerk, dat gebruikmaakt van pure proof-of-stake voor zijn consensusalgoritme, lijkt te profiteren van wijdverbreid gebruik.

Sinds de lancering in 2019 is het blockchain-platform, dat is ontworpen om afronden transacties vrijwel direct en zorgen voor een hoge doorvoer, heeft de aandacht getrokken van overheden, deelnemers uit de industrie, investeerders en de belangrijkste belanghebbenden achter stablecoins USDC en tether.

Eind vorige maand heeft financiële infrastructuuraanbieder Koibanx bekend gemaakt dat het een overeenkomst had gesloten met El Salvador, waarbij het bedrijf een blockchain-infrastructuur zou bouwen bovenop de Algorand-blockchain.

Op grond van deze overeenkomst hielp Algorand de oprichting van Chivo, de bitcoin-portemonnee van de Midden-Amerikaanse natie, mogelijk te maken door portie als de officiële blockchain-provider.

Vandaag, Algorand bekend gemaakt dat de Colombiaanse regering Vitalpass, een covid-19-vaccinatiepaspoort, had gekozen als officiële methode om te documenteren wie het vaccin heeft gekregen.

Algo’s optreden ‘No Surprise’

Kay Khemani, directeur bij Spectre.ai, woog in op ontwikkelingen als deze en benadrukte de talrijke tegenwind die de algoprijzen heeft doen stijgen.

“De outperformance van Algorand dit jaar, niet alleen in vergelijking met de onderliggende digitale activaruimte, maar meer relevant, andere ketenprotocollen en plays, komt niet als een verrassing”, verklaarde hij.

“Of het nu de beslissing van Società Italiana degli Autori ed Editori (SIAE) is om miljoenen NFT’s op de Algorand-blockchain te lanceren, de Marshalleilanden die ervoor kiezen om de eerste [national] digitale valuta op Algorand-rails, El Salvador aanvaardt om samen te werken met Koibanx om een ​​deel van de digitale infrastructuur van het land op Algorand-technologie te ontwikkelen, of stablecoin-majors zoals Circle die oplossingen in de keten ontwikkelen; al deze fungeren als katalysatoren voor verdere acceptatie en opwaartse prijsactie. ”

Een zeer professioneel project

Lening Venkatapen, medeoprichter en managing partner van Blocklabs Kapitaalbeheer, gaf ook commentaar op het Algorand-platform en benadrukte dat de mensen erachter zich hebben toegewijd aan het bouwen.

“Algorand is een van de meest professionele projecten in het crypto-ecosysteem”, verklaarde hij.

“Ze geven altijd prioriteit aan ontwikkeling boven communicatie / PR (zeldzaam in ons ecosysteem), wat hun relatieve gebrek aan blootstelling verklaart in vergelijking met de geweldige prestaties die u noemde als toepassingen van hun technologie in de reguliere wereld.”

Verschuiving naar decentralisatie

Venkatapen noemde ook de platform’s geplande dienst naar een gedecentraliseerd model, dat naar verwachting op 1 oktober zal plaatsvinden nadat leden van het Algorand-netwerk een referendum over gemeenschapsbestuur hebben goedgekeurd.

Onder dit nieuwe systeem, gemeenschap gouverneurs, zullen tokenhouders die zich ertoe verbinden hun algo voor een periode van drie maanden uit te zetten, de mogelijkheid hebben om de Algorand Ecosystem Resource Pool te gebruiken, die 3,2 miljard algo, naar eigen goeddunken.

Hij noemde deze ontwikkeling bij het spelen van een cruciale rol in de recente winsten van het token en verklaarde dat:

“Wij geloven dat de recente token-rally voornamelijk het resultaat is van hun verschuiving van een gecentraliseerd bestuursmodel via de Algorand Foundation naar een gedecentraliseerd token-gecentreerd en op de gemeenschap gebaseerd bestuursmodel dat begin oktober zal worden gelanceerd.”

“De lancering zal ook gepaard gaan met een volledig Defi-ecosysteem dat vergelijkbaar is met andere blockchains, maar met het voordeel dat het een non-forkable, low-fee en native laag 1-omgeving is”, voegde Venkatapen eraan toe.

“Historisch gezien heeft het toevoegen van bestuursrechten aan een token en het lanceren van een volledige reeks gedecentraliseerde apps altijd een positieve invloed gehad op de prijs van een token”, verklaarde hij.

Rijping in de crypto-industrie

Amber Ghaddar, medeoprichter van gedecentraliseerde kapitaalmarkt AlliantieBlok, gaf ook commentaar op de recente winsten van algo en koppelde deze aan de voortdurende evolutie van de digitale valutamarkten.

“De Rally in Layer 1-blockchains – Solana, Cosmos, Algorand etc., volgt onze stelling van verwachte verhoogde decorrelatie tussen bitcoin en andere cryptocurrencies: naarmate laag 1-blockchains volwassen worden en echte use-cases beginnen te creëren, zullen hun prijzen meer en meer worden gedreven door hun eigen onderliggende factoren,” verklaarde ze.

“We hebben eerder verklaard dat de prijs in crypto wordt gemaakt van een speculatieve component op basis van onder andere verwacht toekomstig gebruik en een fundamentele component op basis van netwerkactiviteit”, merkte Ghaddar op.

“Veel traditionele spelers kunnen kijken naar de opgeblazen waardering van laag 1-blockchains zoals ALGO en het afdoen als een hype”, zei ze.

“Het is echter de moeite waard om te onthouden dat TESLA op een bepaald moment handelde tegen 1000 P/E, voornamelijk gebaseerd op toekomstverwachtingen en het kostte hen jaren om winstgevend te worden. We kunnen overeenkomsten zien in termen van opgeblazen waardering met enkele van de meer volwassen crypto-activa die er zijn en die veelbelovend zijn.

Beleggers trekken massaal naar Altcoins

Onlangs hebben bepaalde altcoins (andere digitale valuta dan bitcoin) een aantrekkelijk rendement behaald, terwijl bitcoin zelf, de eerste digitale valuta op schaal, ten zuiden van zijn recordhoogte is blijven handelen.

Cardano’s ada bijvoorbeeld bereikte onlangs een recordhoogte, terwijl de prijs van ether in korte tijd verdubbelde, CoinDesk gegevens laten zien.

Nick Spanos, medeoprichter van Zap-protocol, woog in op deze situatie.

“Het valt niet te ontkennen dat het hoogseizoen is, maar net als bij blockchain in het algemeen, was Algorand voorbereid op de kans. Dat is de definitie van geluk: ze zijn in de juiste regio, met de juiste oplossingen, op het juiste moment.”

Khemani bood ook enig perspectief op de mentaliteit van marktdeelnemers.

“Hoewel Ethereum nog steeds het meest beproefde netwerk blijft met het grootste aantal gedecentraliseerde apps in het spel, blijven investeerders zoeken naar de volgende grote ‘Ethereum Killer’ om in te draaien,” verklaarde hij.

“Ze willen echter wel met een flinke korting meedoen. Algorand speelt hier aantoonbaar goed in, omdat het handelt met een flinke korting op de marktkapitalisatie van Ethereum, wat voor sommigen misschien een ‘diepe waarde’ aangeeft.”

Openbaarmaking: ik bezit wat bitcoin, bitcoin cash, litecoin, ether en EOS.

Source link

Zakelijk