Airbnb, Uber en Square vestigen de aandacht op peer-to-peer-platforms

Airbnb, Uber en Square vestigen de aandacht op peer-to-peer-platforms

Belangrijkste leerpunten:

  • Het werkgelegenheidssituatierapport toonde aan dat de economie meer banen heeft toegevoegd dan verwacht
  • Inkomstenrapporten rond peer-to-peer-platforms tonen verschuivingen in consumentengedrag
  • Obligatiemarkt probeert veranderingen van de Fed, BoE en ECB te verwerken

T? S&P 500 (SPX)

SPXC
) en de Nasdaq

NDAQ
Composite (COMP:GIDS) probeert de win streaks op vrijdag te verlengen. De S&P 500 is dit jaar met bijna 25% gestegen en de Nasdaq is dit jaar met bijna 24% gestegen.

Het Employment Situation Report voor oktober werd vanochtend vrijgegeven en laat zien dat de economie 531.000 nieuwe banen heeft toegevoegd, wat ruim boven de schatting van 450.000 was. Bovendien daalde het werkloosheidspercentage van 4,8% tot 4,6% en overtrof de schatting van 4,7%. De arbeidsparticipatie bleef echter 61,6%, wat betekent dat vier miljoen werknemers nog moeten terugkeren naar de arbeidsmarkt na hun vertrek tijdens de pandemie.

Bovendien is het rapport zelfs sterker dan de oorspronkelijke oogtest, omdat de particuliere markt stijgt en 70.000 banen in de publieke sector goedmaakt. Bovendien kwamen er in de transport- en warehousingsector nog eens 140.000 banen bij. Deze toevoeging brengt de sector boven het niveau van februari 2020. De ontwikkeling laat een sterke vraag zien, aangezien bedrijven er alles aan doen om producten op de markt te krijgen.

Een ander punt van zorg uit het banenrapport is dat het gemiddelde uurloon steeg van 4,6% naar 4,9%. Hoewel deze ontwikkeling geweldig is voor werknemers, zijn het de stijgende kosten die op de bedrijfswinsten kunnen wegen.

Uit het banenrapport blijkt dat veel mensen weer aan het werk gaan en Pfizer

PFE
(PFE) geeft ze nog een reden om terug te keren. Het aandeel steeg bijna 12% na de aankondiging dat de COVID-19-behandelingspil 89% effectief is in het verminderen van het risico op overlijden en ziekenhuisopname. Volgens Barron’s waren de testresultaten beter dan die van Merck

MRK
(MRK) COVID-19 therapeutisch, maar er is eigenlijk geen vergelijkend onderzoek uitgevoerd. Merck daalde voor de bel met 9,1%.

Na de sluiting van donderdag kwam er een grote mengelmoes van winstaankondigingen binnen. Peer-to-peer-platforms Airbnb

ABNB
(ABNB) en Uber (UBER

UBER
) maakten beide positieve winsten bekend. Airbnb bood echter veel betere vooruitzichten voor 2022 dan Uber. Airbnb steeg 1,25% in de handel na sluitingstijd, terwijl Uber 2,69% daalde.

Peer-to-peer fintech-bedrijf Square

SQ
(SQ) daalde 2,66% in after-hours trading na het missen van de schattingen van analisten over inkomsten, inkomsten en brutobetalingsvolume. Het aandeel was in de loop van de dag al met ongeveer 2% gedaald nadat beleggers een buy-out van $ 29 miljard voor Afterpay (AFTPY) hadden goedgekeurd. En na de aankondiging van een deal tussen Tesla

TSLA
(TSLA) en Square’s dochteronderneming en muziek-app TIDAL. Vierkante concurrent PayPal

PYPL
(PYPL) maakt maandag de winst bekend.

Na de bel klom het socialemediabedrijf Pinterest (PINS) met 6% toen het beter dan verwachte inkomsten en inkomsten aankondigde ondanks minder actieve gebruikers.

chippen

De aandelen eindigden donderdag gemengd met de Dow Jones Industrial Average negatief, maar de S&P 500 en Nasdaq positief. Technologieaandelen waren de grootste winnaars van de dag, met een stijging van 1,4% van de S&P Technology Select Sector Index ($IXT).

De rally in technologie was voornamelijk gebaseerd op halfgeleiders. De SOX (PHLX Semiconductor Index) steeg meer dan 3% mede dankzij een positieve winstaankondiging van Qualcomm

QCOM
(QCOM). Qualcomm overtrof de verwachtingen van analisten voor winst en inkomsten en bood optimistische vooruitzichten voor 2022. Het nieuws zorgde ervoor dat de aandelenkoers op de dag met meer dan 12% steeg.

Chipmaker Nvidia

NVDA
(NVDA) was een andere drijvende kracht achter het succes van de halfgeleiders, mede dankzij opmerkingen van een Well Fargo-analist die verwacht dat Nvidia binnenkort zijn Omniverse Enterprise zal uitbrengen. Het platform maakt een breed scala aan verticale apps mogelijk waarmee ontwikkelaars zich op een klein aantal gebruikers kunnen richten. Nvidia steeg meer dan 11,5% en bereikte een marktkapitalisatie van $ 750 miljard.

Na de bel kwam meer halfgeleidernieuws. appel

AAPL
(AAPL) halfgeleiderleverancier Skyworks (SWKS) kondigde beter dan verwachte inkomsten en inkomsten aan, maar de voorraad was slechts iets hoger in de handel na sluitingstijd. Bovendien, Microchip-technologie

MCHP
(MCHP) sloeg op de top- en bottom-line nummers, maar er was geen handel in het aandeel na de bel.

Centrale banken verdisconteren

De obligatiemarkt verteert de aankondiging van de Fed van woensdag door door de rentecurve te schuiven. Over het geheel genomen werd de rentecurve steiler met de looptijden van 5, 7, 10, 20 en 30 jaar, die elk met vier basispunten stegen. De steilere curve zou erop kunnen wijzen dat obligatiebeleggers denken dat het aflopende opkoopprogramma van obligaties van de Fed gericht is op kortere looptijden.

De Bank of England (BoE) en de Europese Centrale Bank (ECB) lijken in de pas te lopen met de Amerikaanse Federal Reserve. BoE verraste beleggers door de rente niet te verhogen; in plaats daarvan koos het ervoor om zich te concentreren op zijn afbouwplannen in de hoop dat afbouwen het “tijdelijke” inflatieprobleem zal aanpakken.

ECB-president Christine Lagarde herhaalde de tijdelijke boodschap en voegde eraan toe dat het onwaarschijnlijk is dat de ECB de rente in 2022 zou verhogen. Fed-voorzitter Jerome Powell wilde woensdag niet ingaan op de rentetarieven, maar concentreerde zich op afbouwplannen. De Fed Funds-futures schatten een kans van 57% in dat de Federal Funds-rente in juni boven de 0,25% komt en een kans van 65% dat deze in december van volgend jaar boven de 0,5% uitkomt.

Peer-to-peer pandemie: Veel peer-to-peerplatforms ondervonden veel vraag tijdens de pandemie, maar hebben onlangs veel volatiliteit en zelfs enige zwakte ervaren. Airbnb heeft misschien de beste vooruitzichten in de toekomst als we de pandemie voorbij zijn, omdat het waarschijnlijk zal profiteren van consumenten die enthousiast zijn om weer te reizen.

Meer reizen zou ook gunstig kunnen zijn voor Lyft en Uber, die al hogere boekingen melden en meer chauffeurs die terugkomen. De reissite Expedia (EXPE) is zelfs meer dan 13% gestegen in premarket-handel met beter dan verwachte inkomsten en inkomsten.

Square en PayPal kunnen het moeilijk hebben als de toeleveringsketen verbetert, en consumenten gaan terug naar winkels en gebruiken hun creditcards en betaalpassen in plaats van te kopen via advertenties en werfverkoop.

Trap naar de sportschool: Een andere pandemische voorraad die het moeilijk lijkt te hebben, is: Peloton (PTON) Het aandeel is meer dan 48% gedaald ten opzichte van het hoogste punt in januari 2021. En daalde nog eens 25% in de handel na sluitingstijd toen het een misgelopen winstraming rapporteerde en vervolgens zijn toekomstige winstvooruitzichten verlaagde.

Volgens een IHRSA Global Report 2021 zagen Amerikaanse fitnessclubs 75% tot 80% van hun leden terugkeren naar de sportschool in de eerste paar maanden van 2020. Aangezien het aantal gevallen van COVID-19 blijft afnemen, verlaten steeds meer fitnessfans hun huis sportscholen achter. Hierover gesproken, Planet Fitness

PLNT
(PLNT) sloot donderdag 11,67% hoger en creëerde een nieuwe 52-weekse high. Het bedrijf rapporteerde beter dan verwachte inkomsten omdat het sportscholen heropent en bijna is teruggekeerd naar pre-pandemische cijfers.

Pandemic Plays: Peloton is niet het enige pandemische spel dat deze week worstelde. Roku (ROKU) en Chegg

CHGG
(CHGG) stelde ook beleggers teleur met hun winstrapporten. Bovendien maakte de thuiswerkvoorraad Zoom (ZM) ooit een enorme vlucht, maar slaagde er eind september niet in om de fusieovereenkomst met Five9 (FIVN) te sluiten. Het is ook een intense strijd met RingCentral

RNG
(RNG) en Microsof

MSFT
t (MSFT). Het aandeel is dit jaar met meer dan 40% gedaald. Aan het einde van de maand maakt het de winst bekend.

Bovendien is Citrix (CTXS), een ander thuiswerkaandeel, met meer dan 2% gedaald in premarket-handel, ondanks beter dan verwachte inkomsten en inkomsten. Het bedrijf rapporteerde een sterke groei van het cloudsysteem, maar werd gedegradeerd door Morgan Stanley

MEVROUW
analisten.

Het is echter niet allemaal slecht geweest voor pandemische toneelstukken. Etsy

ETSY
(ETSY) en DocuSign (DOCU) zijn respectievelijk met 100% en 30% gestegen voor het jaar. Etsy maakte beter dan verwachte winsten bekend na de sluiting op woensdag, wat leidde tot een rally van 13% in de handel na sluitingstijd. Het peer-to-peer verkoopplatform lijkt een vakantiealternatief te zijn, omdat gebruikers hun benodigdheden lokaal inkopen en minder afhankelijk zijn van overzeese verzending.

DocuSign maakt de winst pas in december bekend, maar het bedrijf blijft de manier waarop zaken worden gedaan veranderen. Onlangs kondigde het bedrijf een samenwerking aan met Salesforce.com

CRM
(CRM) om contractsamenwerkingen mogelijk te maken via het binnenkort over te nemen Slack (WORK)-platform.

Naarmate peer-to-peer face-to-face wordt, zullen veel van deze platforms nieuwe manieren moeten vinden om klanten aan te spreken.

TD Ameritrade®-commentaar alleen voor educatieve doeleinden. Lid SIPC.

Source link

Zakelijk