Activision-aandelen kelderen nadat CEO Bobby Kotick jarenlang op de hoogte was van beschuldigingen van verkrachting door werknemers

Activision-aandelen kelderen nadat CEO Bobby Kotick jarenlang op de hoogte was van beschuldigingen van verkrachting door werknemers

bovenlijn

Activision-CEO Bobby Kotick wist naar verluidt al jaren van ernstige beschuldigingen van wangedrag van werknemers, maar hield bestuursleden soms volledig in het ongewisse over de vermeende incidenten. Wall Street Journal gemeld Dinsdag, wat bijdroeg aan een hele reeks onderzoeken waarmee de videogamegigant werd geconfronteerd sinds de autoriteiten van Californië het bedrijf in juli aanklaagden wegens beschuldigingen van wijdverbreide intimidatie en discriminatie.

Belangrijkste feiten

Ondanks dat hij directeuren en andere leidinggevenden vertelde dat hij niet op de hoogte was van veel beschuldigingen van wangedrag, ontving Kotick in juli 2018 een e-mail van een advocaat die dreigde met juridische stappen en beweerde dat haar cliënt, een voormalige Activision-werknemer, in 2016 en 2017 werd verkracht door een mannelijke supervisor , WSJ meldde dinsdag, daarbij verwijzend naar de e-mail en niet nader genoemde bronnen die bekend zijn met de zaak.

Volgens de vermeende e-mail, die Forbes niet heeft gezien, heeft de vrouwelijke medewerker de incidenten gemeld bij de afdeling personeelszaken en andere leidinggevenden, die uiteindelijk geen actie hebben ondernomen.

Echter, maanden na de nota van de advocaat bereikte Activision een minnelijke schikking met de werknemer, aldus WSJ; de voorwaarden van de overeenkomst zijn niet bekend.

Kotick, 58, is een van de topmanagers van Activision die zijn gedagvaard in een onderzoek de Securities Exchange Commission is in september geopend om de praktijken van Activision op de werkplek en de onthullingen over recente beschuldigingen van wangedrag te onderzoeken.

Hoewel ze vóór het rapport van dinsdag meer dan 2% stegen, daalden de aandelen van Activision tegen 12:30 uur ET met bijna 7%.

In een verklaring, Activision zei het rapport “geeft een misleidend beeld” van het bedrijf en zijn CEO, en beweerde “gevallen van seksueel wangedrag die aan de [Kotick’s] aandacht werd gehandeld.”

Sleutelachtergrond

Activision, ’s werelds grootste videogamebedrijf qua omzet, heeft in de maanden sinds de Californische regelgevers te maken gehad met strengere afrekeningen aangeklaagd de videogame-gigant over beschuldigingen van wijdverbreid seksueel wangedrag en andere discriminerende praktijken bij het bedrijf. In de pak ingediend op 20 juli, beweerde het California Department of Fair Employment and Housing dat de hooggeplaatste leidinggevenden van het bedrijf zich bezighielden met een “een alomtegenwoordige frat boy” -cultuur die een “broedplaats voor intimidatie en discriminatie van vrouwen” bevorderde. beweerde de aantijgingen waren “vervormd en in veel gevallen vals”, waarbij de beweringen werden afgewezen in een verklaring die tot verontwaardiging onder de werknemers leidde. Meer dan 1.500 arbeiders hebben deze zomer uit protest hun baan opgezegd, en nog duizenden meer ondertekend een brief waarin de reactie van het management op de beschuldigingen wordt bekritiseerd. Activision heeft sindsdien zijn reactie teruggedraaid, met Kotick roeping de aanvankelijke verklaring “toondoof” en de belofte om “elke en elke” bewering van wangedrag te onderzoeken.

Verrassend feit

Activision-aandelen zijn bijna 26% gedaald sinds de aantijgingen op de werkplek voor het eerst aan het licht kwamen medio juli, waardoor meer dan een jaar van pandemie-aangedreven winsten teniet werden gedaan en bijna $ 19 miljard aan marktwaarde werd weggevaagd.

hoofdcriticus

“We zullen niet het zwijgen worden opgelegd totdat Bobby Kotick is vervangen als CEO, en we blijven vasthouden aan onze oorspronkelijke eis voor beoordeling door een derde partij door een door medewerkers gekozen bron”, zegt ABK Workers Alliance, een groep werknemers in de studio’s van Activision, zei op Twitter maandag. “We organiseren vandaag een staking. We heten je van harte welkom om met ons mee te doen.”

Raaklijn

Begin augustus nam J. Allen Brack, een oude directeur van Activision’s Blizzard Entertainment-dochteronderneming, onverwacht ontslag uit zijn functie als president na beschuldigingen die hij kende over “constante seksuele intimidatie” waarmee vrouwelijke werknemers gedurende meer dan tien jaar te maken hadden. Brack werd niet beschuldigd van wangedrag en heeft de beschuldigingen van een giftige cultuur op de werkplek niet genoemd, maar zei in een verklaring dat de twee uitvoerende vice-presidenten die zijn aangeboord om hem te vervangen “het leiderschap zullen bieden dat Blizzard nodig heeft om zijn volledige potentieel te realiseren en het tempo van verandering.”

Verder lezen

Activision-CEO Bobby Kotick wist jarenlang over beschuldigingen van seksueel wangedrag bij Videogame Giant (WSJ)

Activision Blizzard wordt onderzocht door SEC over beschuldigingen van discriminatie op de werkplek (Forbes)

Activision Blizzard getroffen met klacht dat het op illegale wijze de Unionization Drive heeft gedwarsboomd (Forbes)

#MeToo zet Activision Blizzard-directeur ten val na enorme personeelsopstand – $ 10 miljard aan verloren marktwaarde (Forbes)Source link

Zakelijk