Aandelen zijn prijzig.  Hier is een dividend van 6% om uw portefeuille te beschermen

Aandelen zijn prijzig. Hier is een dividend van 6% om uw portefeuille te beschermen

We praten veel over kortingen en dividenden in onze CEF Insider dienst. En die zijn natuurlijk kritisch. De behoefte aan een hoog dividend ligt voor de hand, vooral als u met pensioen gaat of bijna met pensioen gaat. En het kopen van een CEF met een grote korting op de intrinsieke waarde (NAV) kan ons naar serieuze prijswinsten slingeren.

Maar te veel gefocust zijn op één cijfer, of het nu de korting, het dividend of de K/W-ratio van een individueel aandeel is, is wat de bekende tegendraadse Howard Marks ‘first-level thinking’ noemt. Om naar de echt waarheid of een investering de moeite waard is om te kopen, moeten we dieper gaan.

Natuurlijk weten wij tegenstanders dit. Maar zelfs de slimste beleggers worden van tijd tot tijd het slachtoffer van denken op het eerste niveau, dus we moeten waakzaam zijn.

En dat moeten we zijn speciaal wees nu waakzaam, want als u deze fout maakt, zou u kunnen wachten met het kopen van aandelen (en op aandelen gerichte CEF’s). De algemene wijsheid vertelt ons immers dat aandelen nu te duur zijn, dus het is veiliger om aan de zijlijn te blijven staan.

We gaan dit simplistische (en zeer gebrekkige) argument vandaag ontkrachten. We zullen ook praten over CEF’s – en onze dividenden – zoals we doen.

Aandelen worden vaak prijzig – en worden dan nog duurder

De focus van de huidige angsten op het eerste niveau is de P/E-ratio van 30 van de S&P 500, die volgens velen volgens velen rijp zijn voor een crash.

Maar het is onwaarschijnlijk dat deze angst werkelijkheid wordt. Bloomberg-columnist en portfoliomanager Nir Kaissar heeft een eenvoudige verklaring waarom dit zo is. In een recente column wijst Kaissar op de volgende grafiek:

Aandelen zijn sinds 1990 “prijzig”!

Hier gebruikt Kaissar de cyclisch gecorrigeerde koers-winstverhouding (CAPE) van Nobelprijswinnaar Robert Shiller, maar hetzelfde geldt voor de K/W-ratio: terwijl aandelenwaarderingen ver boven hun historisch gemiddelde liggen (teruggaand tot 1881), hebben de neiging om gedurende lange perioden boven dat gemiddelde te blijven, waaronder de meeste van de laatste 30 jaar!

Dan is er nog de Federal Reserve, die heeft gezegd dat ze de rente lange tijd laag zal houden; op dit moment denken veel economen dat de rente pas begin 2023 zal stijgen. Dat betekent dat meer dan een jaar van sterke aandelenprestaties zeer waarschijnlijk is.

Tech’s “overname” van de S&P 500 ontsnapt ook aan eerstelijnsdenkers

Er is een meer langetermijnreden om te denken dat een hogere marktwaarde niet meer weg te denken is: technologie. Momenteel is technologie meer dan een kwart van de S&P 500, maar het is eigenlijk veel meer.

Tech is een groter deel van de markt dan de meeste mensen denken

Kijk naar de 11% van de markt in communicatiediensten: die sector omvat Alfabet (GOOG, GOOGL), Facebook (FB), Verizon Communications

VZ
(VZ), EA Games (EA)
en Activiteit

ATVI
(ATVI)
– door de wol geverfde technologiebedrijven allemaal! Met inbegrip van communicatiediensten, is meer dan een derde van de S&P 500 gewijd aan technologie.

Plus, de grootste bestanddelen van duurzame consumentengoederen zijn: Amazon.com (AMZN) en Tesla (TSLA)

TSLA
)
, met veel andere tech-zware bedrijven die ook deel uitmaken van die sector. En dan hebben we het nog niet eens over de aandelen in de gezondheidszorg, de industrie en de nutsvoorzieningen die nauw verbonden zijn met technologie.

Dit is van belang omdat technologie in het verleden hogere waarderingen heeft gehad, omdat het een veel hogere groeisnelheid heeft dan andere hoeken van de markt en dus meer beleggersgeld aantrekt. Dus naarmate technologie een groter deel van de S&P 500 gaat uitmaken, zal de index natuurlijk een hogere gemiddelde P/E-ratio hebben.

Een “Goldilocks” -spel dat past bij de huidige markt

Toch begrijp ik het als je tegenwoordig een meer defensieve benadering wilt. En het goede nieuws is dat CEF’s ons een manier bieden om op de markt te blijven en tegelijkertijd onze nadelen af ​​te dekken.

Dat zou zijn via een gedekt callfonds zoals het Nuveen S&P 500 BuyWrite Income Fund (BXMX).

BXMX is als een ETF omdat het, zoals de naam al doet vermoeden, de aandelen in de S&P 500 bevat: zwaargewichten zoals appel

AAPL
(AAPL),
Berkshire Hathaway

BRK.B
(BRK.A)
en JPMorgan Chase

JPM
(JPM).

Maar daar houden de overeenkomsten op, want een belangrijk kenmerk van BXMX is dat het callopties verkoopt, of contracten waarmee een optiekoper in de toekomst de posities van het fonds tegen een vaste prijs kan kopen. Deze kopers betalen het fonds een contante premie voor dit recht, en deze betalingen verminderen natuurlijk de volatiliteit van BXMX (omdat het meer van zijn portefeuillerendementen in contanten krijgt) en verhogen onze dividenden: BXMX levert nu 5,9% op, nogal wat meer dan de 1,3 op de markt % gemiddeld.

Michael Foster is de hoofdonderzoeksanalist voor: Tegendraadse vooruitzichten. Voor meer geweldige inkomstenideeën, klik hier voor ons laatste rapport “Onverwoestbaar inkomen: 5 koopjesfondsen met veilige 7,3% dividenden.

Openbaarmaking: geen

Source link

Zakelijk