Aandelen van Apple-leveranciers om te kopen vóór de lancering van iPhone 13

Aandelen van Apple-leveranciers om te kopen vóór de lancering van iPhone 13

Ons indicatieve thema op Aandelen van leveranciers van Apple-componenten – waaronder een gevarieerde reeks bedrijven die componenten voor iPhones en andere iDevices leveren – stijgt met ongeveer 15% year-to-date en presteert beter dan appel aandeel, dat year-to-date met ongeveer 11% is gestegen. De bredere S&P 500 deed het echter iets beter, met een stijging van ongeveer 17% tot nu toe. Het is waarschijnlijk dat de aandelen in ons thema op korte termijn kunnen blijven stijgen, om een ​​aantal redenen. Apple is klaar om dit najaar zijn nieuwe iPhones te lanceren (waarschijnlijk iPhone 13 of iPhone 12 S genoemd) en Bloomberg heeft aangegeven dat Apple in eerste instantie ongeveer 20% meer van de nieuwe apparaten zal produceren dan voor de iPhone 12. Dit zou moeten vertalen in hogere volumes voor de leveranciers van onderdelen van Apple. Bovendien gebruiken Apple’s iPhones bij elk volgend modeljaar duurdere componenten. De componenten die in de iPhone 12 gaan, kosten bijvoorbeeld ongeveer 21% meer in vergelijking met de iPhone 11, volgens Counterpoint Research. Hoewel de veranderingen dit jaar waarschijnlijk meer incrementeel zullen zijn in vergelijking met het grote herontwerp van vorig jaar, is het waarschijnlijk dat de kosten van de stuklijst voor de nieuwe iPhones hoger zullen zijn, en dit zou veel goeds kunnen voorspellen voor de leveranciers van Apple.

Binnen ons thema, Jabil-circuit een bedrijf dat omhulsels voor iPhones en iPads maakt, presteerde het sterkst, met een stijging van de voorraad met ongeveer 39%. Aan de andere kant, modem leverancier Qualcomm

QCOM
, een fabelachtig halfgeleiderbedrijf, presteerde het slechtst en daalde dit jaar met ongeveer 3%, deels als gevolg van de huidige chipschaarste en meldt dat Apple is begonnen met het ontwikkelen van zijn eigen modemchips.

[6/7/2021] Apple-leveranciers blijven beter presteren dan Apple Stock

Ons indicatieve thema op Aandelen van leveranciers van Apple-componenten – waaronder een diverse reeks bedrijven die componenten voor iPhones en andere iDevices leveren – is in de loop van het jaar met ongeveer 11% gestegen en presteert beter dan appel aandeel, dat year-to-date met ongeveer 3% blijft dalen. De S&P 500 deed het echter iets beter, met een stijging van ongeveer 13% tot nu toe. Zal de outperformance ten opzichte van Apple doorgaan? We denken van wel, in ieder geval op de korte tot middellange termijn. De vraag naar Apple’s eerste generatie 5G iPhones is robuust gebleven, waarbij het bedrijf een groei van 65% in iPhone-verkopen rapporteerde over Q2 FY’21, waarbij de vraag in alle geografische segmenten uitbreidde. Veel van deze winsten zijn echter waarschijnlijk ingeprijsd in Apple-aandelen. De volgende iPhone, die waarschijnlijk dit najaar verschijnt, zal naar verwachting een meer iteratieve update zijn, en de groeipercentages van Apple zullen waarschijnlijk aanzienlijk afnemen en dit zal waarschijnlijk ook van invloed zijn op de voorraad. Aan de andere kant zouden leveranciers van componenten een meer seculiere vraagtrend kunnen zien, aangezien de 5G-cyclus eigenlijk nog maar net is begonnen, met mid-range en low-end smartphone-OEM’s die naar verwachting meer 5G-apparaten zullen lanceren. Deze bedrijven zullen waarschijnlijk ook profiteren van de vraag naar meer geavanceerde componenten en hogere content per apparaat. Bovendien handelen de meeste leveranciers van componenten in ons thema tegen waarderingsmultiples die lager zijn dan die van Apple (en de bredere markt) en zullen ze hiervan profiteren, aangezien beleggers doorgaan met het verlaten van snelgroeiende aandelen om namen te waarderen.

Binnen ons thema, Jabil-circuit een bedrijf dat omhulsels voor iPhones en iPad maakt, presteerde het sterkst, met een stijging van de voorraad met ongeveer 36%. Aan de andere kant, modem leverancier Qualcomm, een fabelachtig halfgeleiderbedrijf, presteerde het slechtst en daalde dit jaar met ongeveer -12%, deels als gevolg van de huidige chipschaarste en meldt dat Apple is begonnen met het ontwikkelen van zijn eigen modemchips.

[3/18/2021] Aandelen Apple-leveranciers getroffen door crunch in halfgeleiders?

Ons indicatieve thema op Aandelen leveranciers van Apple-componenten – waaronder een diverse reeks bedrijven die componenten leveren voor iPhones, iPads en andere appel apparaten, is met ongeveer 4,2% gestegen in vergelijking met het rendement van 5,3% op de S&P 500. De vraag naar de nieuwe 5G-iPhones is overwegend sterk geweest, waarbij Nikkei meldt dat Apple van plan is in 2021 ongeveer 230 miljoen handsets te produceren, een stijging van meer dan 11% op jaarbasis. Dat gezegd hebbende, zijn er op korte termijn enkele zorgen voor leveranciers. De vraag naar halfgeleiders overtreft dit jaar het aanbod, waarbij belangrijke industrieën zoals de auto-industrie en consumentenelektronica worden beïnvloed. Zelfs smartphone- en geheugenchip-gigant Samsung heeft zelfs gewaarschuwd dat het de lancering van zijn nieuwe Galaxy Note-smartphone mogelijk moet uitstellen vanwege de krapte op de chipvoorraad. Hoewel Apple – de grootste smartphonemaker qua omzet en winst – waarschijnlijk prioriteit krijgt, zouden sommige van zijn leveranciers de impact kunnen voelen in termen van hogere kosten of lagere volumegroei.

[2/16/2021] Aandelen Apple-leveranciers rijden sterk op iPhone-vraag

Ons indicatieve thema op Aandelen van leveranciers van Apple-componenten – waaronder een diverse reeks bedrijven die componenten leveren voor iPhones en andere appel apparaten – is sinds eind 2019 met ongeveer 37% gestegen, vergeleken met een winst van ongeveer 22% op de S&P 500. Het thema is ook teruggekeerd van ongeveer 7,5% year-to-date, tegenover 5% voor de S&P 500. van de winst is afkomstig van de lancering van de iPhone 12, waar een sterker dan verwachte vraag naar was. De iPhone-inkomsten stegen met ongeveer 17% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2021 en het apparaat hielp Apple om zijn grootste vakantiekwartaal ooit te boeken. Dit heeft een positief effect gehad op Apple-leveranciers over de hele linie, waarbij alle zeven bedrijven in ons thema de winstverwachtingen overtroffen in hun meest recente kwartaalrapporten. Binnen ons thema is de sterkste prestatie van het jaar tot nu toe geweest: Skyworks-oplossingen dat is een stijging van ongeveer 24% dankzij een aanzienlijke winstmarge. Aan de andere kant, Qualcomm de voorraad is achtergebleven en is sinds het begin van het jaar met ongeveer 3% gedaald, omdat de inkomsten over het meest recente kwartaal iets achterbleven bij de verwachtingen. Bovendien waren er in december berichten dat Apple was begonnen met werken aan zijn eigen modemchips voor toekomstige apparaten en dit zou ook Qualcomm-aandelen schaden.

Zal dit momentum standhouden voor Apple-leveranciers? Het lijkt waarschijnlijk. Verschillende iPhone-modellen bleven tijdens de feestdagen nabesteld en aangezien Apple aan de vraag voldoet, zou het leveranciers moeten helpen. Bovendien lijkt de iPhone klaar voor een sterk 2021 in het algemeen, en we verwachten dat de iPhone-inkomsten van Apple dit jaar met ongeveer 15% zullen stijgen, na een kleine daling in FY’20. Bovendien zou de vraag op de bredere markt voor consumentenelektronica na Covid moeten ophouden, wat leveranciers zou helpen. Dat gezegd hebbende, zal een belangrijk punt van zorg voor veel spelers de huidige tekorten in de fabricage van halfgeleiders zijn, die van invloed kunnen zijn op het aanbod en de marges.

Bekijk ons ​​dashboard op Aandelen van leveranciers van Apple-componenten voor een uitgebreid overzicht van de bedrijven in ons thema en hoe het de afgelopen jaren is vergaan.

[12/28/2020] Hoe doen Apple-leveranciers het?

De aandelenkoersen van appel leveranciers hebben het goed gedaan sinds de lancering van de 5G iPhone 12 medio oktober. De nieuwe handsets hebben een sterke vraag gezien, waarbij meerdere modellen wereldwijd niet op voorraad zijn. Dit is een positieve ontwikkeling voor de leveranciers van Apple, aangezien de 5G-apparaten blijkbaar duurder zijn om te produceren met geavanceerdere halfgeleiders en componenten. Ons indicatieve thema op Aandelen leveranciers van Apple-componenten – waaronder een diverse reeks bedrijven die componenten voor iPhones en andere Apple-apparaten leveren – is de afgelopen twee maanden op gelijkgewogen basis met ongeveer 20% gestegen, vergeleken met de S&P 500, die over dezelfde periode met ongeveer 12% is gestegen periode. Jabil-circuit – een bedrijf dat omhulsels voor iPhones maakt – presteerde de afgelopen weken het sterkst, met een stijging van de voorraad met ongeveer 35% sinds eind oktober, aangedreven door een winststijging en hogere omzetverwachtingen voor het fiscale jaar. Qorvo – een halfgeleiderspeler die RF-oplossingen levert – deed het ook goed, met een stijging van meer dan 30% sinds eind oktober.

[Updated 11/5/2020] Apple-leveranciers klaar om veel te winnen van iPhone 12

De line-up van de iPhone 12 zal waarschijnlijk een grote upgradecyclus opleveren voor appel, gezien de 5G-radio’s, nieuwe opties voor schermformaten en een vernieuwd industrieel ontwerp. Terwijl Apple-aandelen – die dit jaar met ongeveer 55% zijn gestegen – naar onze mening enigszins overgewaardeerd lijken, zouden Apple-leveranciers meer voordeel kunnen zien van de nieuwe apparaten. De leveringen van de nieuwe iPhones zullen waarschijnlijk hoger zijn in vergelijking met vorig jaar en componenten kunnen ook duurder zijn gezien de hogere kosten die gepaard gaan met 5G. Er zijn al aanwijzingen dat leveranciers profiteren van de nieuwe apparaten. Eerder deze week publiceerde Qualcomm, leverancier van 5G-modems van Apple, een sterke reeks resultaten over het vierde kwartaal, deels aangedreven door 5G-chips die in de nieuwe iPhone worden gebruikt, terwijl Skyworks

SWKS
– een leverancier van radiofrequentiecomponenten – boekte eveneens sterke kwartaalcijfers. Ons indicatieve thema van Aandelen leveranciers van Apple-componenten – waaronder een diverse reeks bedrijven die componenten voor iPhones en andere Apple-apparaten leveren – is op een gelijk gewogen basis met ongeveer 16% gestegen ten opzichte van de S&P 500, die ongeveer 7% is gestegen. Qualcomm, een stijging van 46% year-to-date, is een belangrijke motor achter het rendement van het thema dit jaar. Aan de andere kant, Jabil-circuit was de slechtste presteerder, met een daling van ongeveer -17% dit jaar. Hieronder wat meer over deze bedrijven.

Qualcomm verkoopt applicatieprocessors, modems en geeft licenties voor draadloze technologie aan belangrijke fabrikanten van handsets. Het bedrijf wordt gezien als een leider in 5G-technologie en zou een grote begunstigde kunnen zijn als de bredere smartphonemarkt in de komende jaren overgaat op de nieuwe technologie. Het aandeel is tot nu toe met ongeveer 46% gestegen.

Qorvo, Inc.

QRVO
, is een halfgeleiderspeler die RF-oplossingen levert gericht op mobiel, ultrabreedband en wifi aan fabrikanten van mobiele producten zoals smartphones, wearables en tablets. Het aandeel is tot nu toe met ongeveer 15% gestegen.

QRVO

Skyworks-oplossingen, produceert halfgeleiders voor gebruik in radiofrequentiesystemen en componenten zoals schakelaars en versterkers. Het is waarschijnlijk dat complexere vereisten voor 5G iPhones de vraag naar het bedrijf zullen stimuleren. Het aandeel is dit jaar met 15% gestegen.

Jabil-circuit, is een productiebedrijf dat omhulsels maakt voor Apple’s iPhones en iPad. Jabil

JBL
de voorraad is dit jaar met -17% gedaald, omdat het coronavirus een impact had op de elektronische productiediensten van het bedrijf.

Corning

GLW
produceert speciaal glas, keramiek en aanverwante materialen. Het bedrijf is de belangrijkste leverancier van het glas dat op iPhones wordt gebruikt, inclusief het hardere “Ceramic Shield”-glas dat op de iPhone 12 wordt gebruikt. De voorraad is dit jaar met 15% gestegen.

Wat als u in plaats daarvan op zoek bent naar een meer uitgebalanceerde portefeuille? Hier is een hoogwaardige portefeuille die de markt overtreft sinds 2016.

Alles zien Trefis Aanbevolen analyses en Downloaden Trefis-gegevens hier

Source link

Zakelijk