Aandelen sluiten op recordhoogte nadat Tesla $ 1 biljoen aan marktwaarde heeft bereikt

Aandelen sluiten op recordhoogte nadat Tesla $ 1 biljoen aan marktwaarde heeft bereikt

bovenlijn

De aandelenmarkt bereikte maandag opnieuw nieuwe recordhoogtes dankzij een positief derdekwartaalcijfersseizoen tot nu toe, waarbij beleggers grotendeels optimistisch waren over de komende resultaten van Big Tech-bedrijven, waaronder Facebook.

Belangrijkste feiten

De Dow Jones Industrial Average steeg maandag bijna 0,2%, terwijl de S&P 500 0,5% won en de technologiezware Nasdaq Composite 0,9% steeg.

Zowel de Dow als de S&P 500 sloten op nieuwe recordhoogtes, terwijl de winstreeks van de aandelenmarkt voortduurde dankzij positieve winstcijfers over het derde kwartaal.

Van de 117 bedrijven in de S&P 500 die tot nu toe winst hebben gerapporteerd, heeft ongeveer 84% resultaten geboekt die boven verwachting waren, volgens gegevens van Refinitiv.

Hoewel het winstseizoen tot nu toe positief was, kijken beleggers deze week vooruit naar de inkomsten van grote technologiebedrijven, waaronder Facebook, Alphabet, Microsoft, Amazon en Apple.

Aandelen van Facebook, dat meldt nadat de markt op maandag is gesloten, daalde eerder op de dag voordat ze in de middaghandel met meer dan 1% stegen; Het bedrijf staat de laatste tijd onder druk na het vrijgeven van de ‘Facebook Papers’-klokkenluidersdocumenten.

Tesla-aandelen stegen ondertussen met 12% naar een nieuw recordhoogte op maandag – waardoor de marktwaarde van het bedrijf op meer dan $ 1 biljoen kwam – nadat Hertz onlangs failliet had verklaard dat het de grootste bestelling ooit van het bedrijf had geplaatst en 100.000 Tesla-auto’s had gekocht.

Groot aantal:

Dat is hoeveel het vermogen van Elon Musk maandag steeg toen de aandelen van Tesla omhoogschoten. Met een nettowaarde van $ 255,8 miljard, volgens Forbes‘ schat, de medeoprichter en CEO van Tesla is de rijkste persoon ter wereld – meer waard dan welke miljardair dan ook Forbes ooit heeft gevolgd.

Belangrijkste achtergrond:

De belangrijkste gemiddelden hebben deze maand tot dusver allemaal sterke winsten geboekt, waarbij de Dow en S&P beide meer dan 5% stegen, terwijl de Nasdaq meer dan 4% won.

Cruciaal citaat:

Ondanks zorgen over de toeleveringsketen en tekorten aan arbeidskrachten, “doet de stijgende inkomstenstroom alle boten omhoog en voegt brandstof toe aan het vuur op de bullmarkt”, zegt Anu Gaggar, wereldwijde investeringsstrateeg bij Commonwealth Financial Network.

Waar op te letten?

“Er zou in de laatste twee maanden van het jaar meer winst kunnen komen”, voorspelt Ryan Detrick, hoofdmarktstrateeg voor LPL Financial. “Seizoensgebonden wind, verbeterende marktinternals en duidelijke tekenen van een piek in de Delta-variant bieden allemaal potentiële brandstof voor aandelen op weg naar het einde van het jaar.”

Source link

Zakelijk