Aandelen beëindigen zegereeks nu beleggers vooruitkijken naar inflatiegegevens

Aandelen beëindigen zegereeks nu beleggers vooruitkijken naar inflatiegegevens

bovenlijn

De aandelenmarkt beëindigde dinsdag zijn beste winning streak in meer dan twee jaar en trok zich terug van recordhoogtes toen het bedrijfswinstenseizoen ten einde liep en beleggers een adempauze namen voor een aanstaand rapport over inflatie.

Belangrijkste feiten

De Dow Jones Industrial Average daalde 0,31%, meer dan 100 punten, terwijl de S&P 500 0,35% daalde en de technologiezware Nasdaq Composite 0,6% verloor.

Vóór de daling van dinsdag had de S&P 500 acht opeenvolgende dagen winst geboekt – de beste reeks in meer dan twee jaar – en sloot hij voor het eerst boven de 4.700.

Hoewel sterke bedrijfswinsten de aandelen naar nieuwe hoogten hielpen en het optimisme over de heropening van de economie deden toenemen, is dat effect enigszins afgenomen omdat nog maar weinig bedrijven resultaten bekendmaken.

Beleggers namen wat winst na de laatste aanloop van de aandelenmarkt en kijken nu uit naar cruciale inflatiegegevens die woensdag zullen worden vrijgegeven, waarbij de consumentenprijsindex van oktober naar verwachting met 0,6% zal stijgen ten opzichte van de voorgaande maand.

De aandelen van Tesla daalden ondertussen met 12% op dinsdag – en de aandelen bleven dalen sinds CEO Elon Musk in het weekend de bezorgdheid wekte dat hij 10% van zijn belang in de fabrikant van elektrische voertuigen zou verkopen.

Aandelen van digitaal betalingsbedrijf PayPal daalden meer dan 10% na magere winsten, terwijl industriële gigant GE de aandelen zag stijgen met 2,6% na de aankondiging dat het zou worden opgesplitst in drie openbare bedrijven die zich richten op luchtvaart, gezondheidszorg en energie.

Cruciaal citaat:

“Nu het winstseizoen van het derde kwartaal ten einde loopt, zullen economische gegevens en de voortgang bij economische heropeningen van hier tot het einde van het jaar aan belang winnen in de focus van beleggers”, zegt John Stoltzfus, chief investment strategist bij Oppenheimer Asset Management, in een recentelijk Opmerking.

Belangrijkste achtergrond:

Ondanks de angst van beleggers over stijgende inflatie, arbeidstekorten en problemen met de toeleveringsketen, bleven aandelen recordhoogtes bereiken, waarbij de S&P 500 in oktober met meer dan 5% steeg voor de beste maand tot nu toe dit jaar. De bedrijfswinsten in het derde kwartaal zijn ondanks aanhoudende zorgen solide gebleken, wat het optimisme over het economisch herstel in de VS heeft gestimuleerd. Van de 445 bedrijven in de S&P 500 die tot nu toe winstresultaten hebben gerapporteerd, heeft 81% de verwachtingen overtroffen, aldus Refinitiv.

Verder lezen:

Dit is waar beleggers zich het meest zorgen over maken, waaronder Meme-aandelen en China Real Estate, volgens het Fed-rapport (Forbes)

Deze aandelen stijgen enorm nadat House de infrastructuurwet van $ 1 biljoen heeft goedgekeurd (Forbes)

Tesla-aandeel veegt $ 140 miljard in één dag af nadat Elon Musk massale verkoop plaagt (Forbes)

General Electric-aandelen springen omhoog als vaste plannen om te splitsen in drie openbare bedrijven (Forbes)

Source link

Zakelijk