8 verkeersdrempels voor aandelen die in de winst gaan

8 verkeersdrempels voor aandelen die in de winst gaan

Het banenrapport komt vrijdag uit

Het banenrapport van augustus was duidelijk teleurstellend, aangezien er slechts 235.000 banen bijkwamen, tegenover respectievelijk de 962.000 en 1.053 miljoen in juni en juli. Voor september heeft Trading Economics de consensusprognose op 500.000 versus zijn eigen op 410.000. Het Amerikaanse ministerie van Arbeid zal het banenrapport op vrijdag 1 oktober publiceren.

Schuldenplafond en sluiting van de overheid

Het congres speelt zijn laatste ronde met het verhogen van het schuldenplafond en het voorkomen van een sluiting van de regering. Er staan ​​deze week een aantal stemmen gepland, maar zoals gewoonlijk kunnen deze wegvallen. Hopelijk wordt er een blijvende resolutie aangenomen om in ieder geval een shutdown op 1 oktober te voorkomen.

Het ziet er ook naar uit dat het schuldenplafond medio oktober wordt bereikt, dus er zullen waarschijnlijk veel krantenkoppen over zijn totdat het wordt verhoogd. Over het algemeen kunnen de aandelen op deze krantenkoppen bewegen, maar de impact zou beperkt moeten zijn, aangezien deze moeten worden opgelost.

Deltavariant zorgt voor nieuwe golf van ziekenhuisopnames en sterfgevallen

De Delta-variant van het coronavirus heeft geleid tot een toename van ziekenhuisopnames en sterfgevallen per CDC of Center for Disease Control. Het huidige 7-daagse daggemiddelde voor nieuwe ziekenhuisopnames voor 15 tot 21 september was 9.636. Dit is een daling van 14,4% ten opzichte van het voorgaande 7-daags gemiddelde (11.255) van 8 tot 14 september.

Het huidige 7-daags voortschrijdend gemiddelde van nieuwe sterfgevallen (1.557) is met 0,7% gestegen ten opzichte van het vorige 7-daags voortschrijdend gemiddelde (1.545). Op 22 september zijn in de Verenigde Staten in totaal 680.688 COVID-19-sterfgevallen gemeld.

Hoewel deze trends lijken te dalen of te stabiliseren (het aantal sterfgevallen zou moeten dalen omdat ze achterblijven bij nieuwe gevallen en ziekenhuisopnames), als consumenten terugtrekken op hun uitgaven of de toeleveringsketens verder worden verstoord, zal er een economische klap zijn.

BBP-groei daalt

De National Association for Business Economics verlaagde maandag haar prognose voor de bbp-groei. NABE-gekozen president David Altig, uitvoerend vice-president en onderzoeksdirecteur van de Federal Reserve Bank of Atlanta, zei: “De panelleden van NABE Outlook-enquêtes hebben hun verwachtingen over de vooruitzichten voor economische groei in 2021 sinds mei gematigd. De mediane prognose roept op tot een groei van 4,0% op jaarbasis in het derde kwartaal van 2021 voor het voor inflatie gecorrigeerde bruto binnenlands product of het reële bbp. De mening van het panel is gematigder geworden over 2021 als geheel, aangezien de gemiddelde reële bbp-groeiraming voor 2021 5,6% is, vergeleken met de 6,7% die werd voorspeld in de enquête van mei 2021.”

De projecties van de groep voor het vierde kwartaal en het eerste kwartaal van 2022 zijn echter gestegen. De mediane prognose voor het groeipercentage van het decemberkwartaal is hoger dan die in de enquête van mei, namelijk 5,1% (tegenover 4,8% in de vorige enquête), terwijl de mediane prognose voor het kwartaal van maart 4,2% is (tegenover 3,8%).

De zwakte in het kwartaal van september weerspiegelt de verlaging van de GDPNow-prognose door de Atlanta Fed van 3,7% naar 3,2%. De onderstaande grafiek laat ook zien hoe de Blue Chip-consensusvoorspellingen in augustus zijn gedaald en waarschijnlijk met de schattingen van september verder zullen dalen.

Fed voegt biljoenen toe aan het systeem en heeft de waarderingen verhoogd

De Federal Reserve die meer dan $ 4 biljoen aan haar balans heeft toegevoegd, heeft de sterke stijging van de Index veroorzaakt nadat de aandelen begin 2020 kelderden als gevolg van Covid-19. De daaropvolgende daling van de rentetarieven heeft beleggers gedwongen op zoek te gaan naar rendement op de aandelenmarkten. Dit leidt ertoe dat aandelen hoger gewaardeerd worden, wat hun risico verhoogt.

De grootste vraag rond de Fed is wanneer de afbouw van haar aankoop van 120 miljard dollar aan activa per maand zal beginnen en met hoeveel. Het lijkt erop dat de aankondiging in november wordt aangekondigd, maar dit kan altijd verder wegglippen.

Maar waarderingen trekken zich terug

De K/W-multiple van de S&P 500 piekte rond september vorig jaar als gevolg van een combinatie van stijgende aandelenkoersen en te lage winstprognoses. Sindsdien zijn de winstprognoses sneller gestegen dan de aandelenkoersen, wat heeft geleid tot historisch hoge waarderingen (met uitzondering van de technische zeepbel en recessieperiodes waarin de winsten enorme klappen krijgen). Tenzij de winstprognoses hun opwaartse projecties kunnen hervatten, zal het voor aandelen een uitdaging zijn om buitensporige winsten te boeken.

Techniek wordt getest

Er is een groep beleggers die aandelen verhandelen uitsluitend op basis van grafiekpatronen. Een van de indicatoren die ze gebruiken zijn dagelijkse voortschrijdende gemiddelden of MA in de onderstaande grafiek.

Er was een week geleden veel angst toen de S&P 500 sloot op 4.432,99, wat net onder het voortschrijdend gemiddelde van 50 dagen (de blauwe lijn) was. De Index stond er het grootste deel van de afgelopen tien maanden boven en was hoger uitgekomen als het erop aankwam.

Vorige week maandag brak het deze steun, maar sloot het boven zijn voortschrijdend 100-daags gemiddelde. Het duurde de rest van de week, maar het klom terug boven de 50-dagen en sloot er vrijdag boven. Deze maandag was weer een test, aangezien het een deel van de dag eronder doorbracht, maar iets erboven sloot op 4.443,11 vs. 4.441,75.

Source link

Zakelijk