6 redenen waarom aandelenselectie riskant is

6 redenen waarom aandelenselectie riskant is

Je scrolt de hele dag door sociale media en maakt verbinding op de platforms van Facebook. Je gebruikt de hele week spreadsheets en dia’s op je werk, gebruikmakend van Google’s

GOOG
software. Je bingewatcht Netflix

NFLX
elke avond, en je hebt de neiging om in het weekend uit te geven aan Amazon.

Je gaat met deze bedrijven in gesprek en hebt een persoonlijke mening over hun producten en diensten. Maar ongeacht hoe bekend u bent met een bedrijf en zijn prestaties in het verleden – of hoe positief een traject u voorspelt voor zijn toekomst –aandelenselectie brengt een enorm risico met zich mee. Het vereist een hoge mate van inspanning en een grote inzet van tijd die de meeste particuliere beleggers zich waarschijnlijk niet kunnen veroorloven.

En dat is precies waarom investeren in strategieën, niet aandelen, is een veel verstandigere zet.

Aandelenselectie is riskant

Aandelenselectie is verre van de beste manier om uw geld te beleggen. Hier zijn slechts een paar redenen waarom.

1. Je bent bijna altijd te laat voor de wedstrijd.

De realiteit is dat de meeste individuele beleggers achterop lopen. Tegen de tijd dat een bedrijf zijn indrukwekkende prestaties met het publiek deelt via een kwartaalverslag, is het waarschijnlijk dat de aandelenwaarde al is aangepast.

Hetzelfde geldt als een bedrijf verandert in een zinkend schip – de waarde is waarschijnlijk al dienovereenkomstig veranderd. Dat komt omdat geavanceerde, professionele beleggers hun bewegingen al hebben gemaakt, en die bewegingen hebben de marktprijs beïnvloed.

2. Niemand kan Echt toekomst voorspellen.

De meesten van ons zijn geen helderzienden. Je bent ook maar een mens, wat betekent dat je de toekomst niet kunt voorspellen. Natuurlijk kun je het proberen, maar het leven gebeurt zoals het zal gebeuren. Dus zelfs ondanks urenlang onderzoek om de prestaties te helpen voorspellen, is er nog steeds ruimte voor trajectveranderende gebeurtenissen om zich een weg naar binnen te banen.

Gebeurtenissen zoals een ongekende pandemie, natuurrampen, de opkomst van revolutionaire technologie en nieuwe wet- en regelgeving kunnen op onvoorziene manieren grote invloed hebben op het lot van één bedrijf.

3. Je hebt het gereedschap niet.

De meeste individuele beleggers hebben noch de tijd noch de middelen om succesvol aandelen te kiezen. Natuurlijk kun je een gok wagen op een bedrijf op basis van een krantenkop die je die dag leest, of het geklets dat je op kantoor hoort. Maar nogmaals, als je erover hoort via de grapevine, onthoud dan dat de grapevine niet bij jou is begonnen – en je bent te laat.

Aandelenselectie vereist toegewijde tijd om actief op de hoogte te blijven van winstrapporten, SEC-deponeringen, aandelengrafieken en meer. Als u in meerdere aandelen belegt, wordt al dit onderzoek een fulltime baan. De professionals zijn in staat om het te doen omdat ze kwantitatieve analyse en Big Data-ondersteunde modellen gebruiken om hen te helpen kansen te identificeren. Maar particuliere beleggers hebben deze krachtige middelen niet tot hun beschikking. Het democratiseren van toegang tot krachtige, professionele analyse is iets waar we hier bij Q.ai, ’s werelds eerste AI-aangedreven investeringsplatform in zijn soort, pionieren.

4. Aandelenselectie beperkt diversificatie.

Aandelenselectie beperkt uw blootstelling aan verschillende activaklassen en sectoren aanzienlijk. Investeren in individuele aandelen in plaats van in gediversifieerde strategieën is vergelijkbaar met al uw eieren in één mand leggen. Natuurlijk kan die basket in theorie exploderen met winst, maar het is ook mogelijk dat hij explodeert met verlies.

Portefeuillediversificatie helpt de volatiliteit van uw portefeuille in de loop van de tijd te verminderen. Door te beleggen in verschillende activa in verschillende sectoren, brengt u uw risico en beloning beter in evenwicht. Als sommige van uw aandelen bijvoorbeeld kelderen, heeft u andere om u overeind te houden en uw verlies te compenseren. Onderzoek heeft aangetoond dat goed gespreide portefeuilles gemiddeld over een periode van ten minste 25 jaar een betrouwbaarder rendement opleveren dan niet-gediversifieerde portefeuilles.

5. Aandelenselectie kan emotioneel zijn.

Beleggingsbeslissingen moeten gebaseerd zijn op logica, niet op emotie. En toch kiezen en verkopen maar al te veel beleggers impulsief aandelen omdat ze opgewonden of bang zijn. Het maakt niet uit dat aandelenselectie doorgaans een band met het bedrijf met zich meebrengt waarin u hebt geïnvesteerd, vooral als u zowel geld als tijd hebt geïnvesteerd om het te onderzoeken. Die emotionele gehechtheid kan ook je oordeel vertroebelen wanneer het misschien tijd is om los te laten.

6. Aandelenselectie is prijzig.

Investeren in aandelen telt op. U geeft uiteindelijk meer geld uit aan commissiekosten en verborgen beheerskosten wanneer u belegt in individuele aandelen in plaats van strategieën die zijn gestapeld met aandelen, ETF’s, cryptocurrencies, enz. U kunt dus daadwerkelijk meer geld verdienen door uw investeringen te spreiden in strategieën , zelfs als ze niet bijzonder presteren.

Hier bij Q.ai geloven we dat het opbouwen van rijkdom afhankelijk is van meer dan alleen aandelenselectie. Maar u hoeft dat werk niet meer zelf te doen. U kunt beleggen in AI-aangedreven, best presterende beleggingsportefeuilles die we kits noemen, en u hoeft geen tijd te verspillen of de bank te breken.

U kunt investeren in elk van Q.ai’s Signature Kits met slechts een minimum van $ 100, en AI het allemaal voor u laten beheren, waarbij uw kit automatisch opnieuw in evenwicht wordt gebracht om af te stemmen op de marktomstandigheden. Dus stop met het kiezen van aandelen en begin slimmer te beleggen.

Vond je het leuk wat je las? Meld u aan voor onze gratis Forbes AI Investor-nieuwsbrief hier om wekelijks AI-gedreven investeringsideeën te krijgen. Voor een beperkte tijd kunnen abonnees lid worden van een exclusieve slappe groep om deze ideeën op te doen voordat de markten opengaan.

Source link

Zakelijk