5 manieren waarop de rijken rijk blijven

5 manieren waarop de rijken rijk blijven

Ooit afgevraagd hoe de rijken rijk blijven? Ten eerste laten ze hun geld niet zomaar op een spaarrekening staan. Dit is wat ze ermee doen in plaats daarvan…

1. Ze hebben een financieel plan met mijlpaaldoelen.

Allereerst kunnen mensen die rijkdom in stand houden dit vaak doen omdat ze financiële plannen hebben opgesteld. Dit betekent dat ze op een gegeven moment hebben overwogen waar ze wilden zijn. Ze hadden deze rijkdom voor zichzelf voor ogen.

Of je nu een vijfjarenplan, een tienjarenplan of langer maakt, het maken van een plan is de sleutel. Een financieel plan helpt je om verantwoording af te leggen en je ‘waarom’ te onthouden, dat continu als inspiratie voor je kan dienen. Het stellen van mijlpalen op kortere termijn kan u ook helpen gemotiveerd te blijven.

Zo maak je een financieel plan voor jezelf.

2. Ze investeren hun geld.

Mensen met flinke bedragen aan spaargeld hebben dat spaargeld niet per se omdat ze het hebben laten zitten. Het is waarschijnlijker dat ze het hebben omdat ze het hebben geïnvesteerd.

Hoewel er zeker risico’s aan beleggen zijn verbonden, is het gemiddelde jaarlijkse rendement op investeringen 10 procent. Dit betekent dat uw geld veel meer geld kan opleveren wanneer het wordt belegd dan ooit op een traditionele bankrekening. Dus de risico’s zijn het waard, gezien de potentiële voordelen.

Meer informatie over de ROI van beleggen.

3. Ze wachten niet.

De realiteit is dat de meeste mensen schulden hebben, en de meeste mensen worden gestrest door de gedachte aan hun huidige of toekomstige financiële situatie. Maar rijke mensen stellen investeringen niet uit totdat ze het gevoel hebben dat ze genoeg hebben om een ​​deuk te maken. Ze beginnen ergens. En dat ergens leidt hen uiteindelijk naar ergens anders, groter en beter.

Gelukkig voor jou laten sommige platforms je tegenwoordig voor bijna niets aan de slag. Met Q.ai kunt u bijvoorbeeld gratis beleggen en heeft u slechts een minimum van $ 100 nodig.

Lees hier hoe u uw eerste $ 1.000 kunt beleggen.

4. Ze halen hun geld niet meteen uit hun portefeuille.

Hoewel volatiliteit stressvol kan zijn, zijn de mensen die het meeste uit de markten halen niet bang voor de schommelingen. Ze begrijpen dat wat omhoog gaat, naar beneden moet komen en vice versa. De economische cyclus wordt niet voor niets een cyclus genoemd. Dus in plaats van impulsief te kopen en verkopen wanneer ze zich emotioneel getriggerd voelen, geven ze hun portefeuilles de tijd om te presteren.

De ROI van beleggen op de lange termijn is uiteindelijk veelbelovend, ondanks wat er op korte termijn zou kunnen gebeuren. En beleggen in gediversifieerde strategieën (geen aandelenselectie!) kan u een gemakkelijkere tijd geven om door onvermijdelijke volatiliteit te navigeren. Diversificatie beperkt uw blootstelling aan een bepaalde activaklasse of sector, dus als er een keldert, heeft u andere effecten om de getijden te keren.

Lees hier hoe u strategischer kunt zijn in uw investeringen.

5. Ze maken gebruik van de hulp van professionals.

Natuurlijk is de wereld van geldbeheer complex en genuanceerd. Het is niet gemakkelijk om op de hoogte te blijven van trends en steeds evoluerende marktverhuizers, en de meeste mensen, zelfs rijke mensen, hebben geen toegang tot de felbegeerde middelen die nodig zijn om voorop te blijven lopen. Daarom roepen slimme beleggers (zij die het ook goed doen) professionele hulp in van financiële goeroes.

Professionele robo-adviseurs zoals Q.ai geven je bijvoorbeeld toegang tot bovengenoemde tools. En Q.ai maakt gebruik van AI om de cijfers voor je te kraken, zodat je nooit een vinger hoeft uit te steken.

Download Q.ai hier!

Vond je het leuk wat je las? Meld u aan voor onze gratis Forbes AI Investor-nieuwsbrief hier om wekelijks AI-gedreven investeringsideeën te krijgen. Voor een beperkte tijd kunnen abonnees lid worden van een exclusieve slappe groep om deze ideeën op te doen voordat de markten opengaan.

Source link

Zakelijk