5 maandelijkse dividendbetalers waar je nog nooit van hebt gehoord

5 maandelijkse dividendbetalers waar je nog nooit van hebt gehoord

Begrijp me niet verkeerd: ik hou van mijn kinderen. Alleen houd ik al langer van ‘verborgen opbrengsten’.

Wat zijn deze langdurige aanhankelijke zaken van mij? Deze dividenden onder de radar vereisen: kijken naar het grotere geheel van al het geld dat een bedrijf uitgeeft op jou en mij. Soms betekent het voorbij een laag stroomrendement kijken en in plaats daarvan focus op ongebreidelde dividendgroei dat zal later een groot inkomen betekenen.

Maar soms betekent dat gewoon kijken waar niet iedereen is, zoals vijf onbekende aandelen gemiddeld een koele 7% opbrengen die we vandaag zullen bespreken.

De deugd van verborgen aandelen

Om de kracht van investeren in het relatief onbekende te begrijpen, overweeg dan dit korte verhaal van een goede vriend van mij:

De prijzen van gebruikte auto’s zijn de afgelopen maanden enorm gestegen. Dat komt omdat COVID-19 een aantal toeleveringsketens in de auto-industrie heeft verstoord, waardoor nieuw aanbod schaars is geworden. Als gevolg hiervan is bijna iedereen die zijn gebruikte auto’s wil verkopen, in staat geweest om dit te doen tegen prijzen waar ze zelfs een jaar geleden niet van hadden durven dromen.

Mijn vriend probeerde echter iets ongewoons te verkopen: een auto in speciale uitvoering, van een niche-autofabrikant, die minder dan een jaar oud was.

Zo’n auto is een uitdaging voor tweedehands autodealers. Er zijn enorm veel gegevens van de duizenden Honda Civics uit 2011 en Corolla’s uit 2014 die de afgelopen jaren zijn ingekocht en doorverkocht. Maar dealers hadden weinig of geen van dit specifieke voertuig gezien, dus ze hadden weinig tot geen gegevens om verder te gaan.

En mijn vriend maakte, net als een doorgewinterde fondsbeheerder, gebruik van een inefficiëntie in de markt om de auto voor veel meer terug te verkopen dan waarvoor hij hem had gekocht.

Jij en ik kunnen iets soortgelijks doen op de aandelenmarkt.

Bepaalde industrieën vliegen goed onder de radar van Wall Street. U zult op CNBC geen portefeuillebeheerders over hen zien praten. Een handvol analisten zou deze investeringen kunnen dekken, als die er zijn. Weinig institutionele beleggers hebben posities in deze keuzes. En dat is het perfecte recept voor het vinden van ondergewaardeerde aandelen en fondsen die we kunnen gebruiken voor hoge ‘verborgen’ opbrengsten.

En nog beter? Veel van deze ondergewaardeerde, licht gedekte aandelen gebeuren zo maar betaal regelmatig maandelijks dividend.

Je kunt er alles over lezen de voordelen van maandelijkse dividendaandelen hier, maar in het kort: de distributieschema’s van de maandelijkse betalers sluiten perfect aan bij uw dagelijkse rekeningen; de uitbetalingen worden zelfs sneller samengesteld, wat in de loop van de tijd een beter rendement oplevert; en ze leveren vaak meer op dan hun tegenhangers die elk kwartaal betalen.

In feite bieden deze vijf obscure maandelijkse dividendkeuzes momenteel een volledige 7% van het jaarinkomen – momenteel meer dan vijf keer de bredere markt!

Philips Edison (PECO)

Dividendrendement: 3,6%

Laten we beginnen met een aandeel dat nog geen maand bestaat.

Philips Edison (PECO) is een vastgoedbeleggingstrust (REIT) bezit en exploiteert omnichannel-supermarkt-verankerde buurtwinkelcentra, en het bestaat als bedrijf al drie decennia. Het werd opgericht in 1991 en het jaar daarop verwierf het zijn eerste pand: Nordan Shopping Center in Danville, Virginia. Fast-forward naar vandaag, en het heeft een portefeuille van 278 volledige eigendommen en 22 winkelcentra die het bezit via een paar joint ventures.

Het bedrijf heeft echter pas een paar weken op de openbare markten gehandeld. Het kondigde de sluiting aan van zijn beursintroductie (IPO) op 19 juli, waarbij 17 miljoen aandelen werden aangeboden voor $ 28 per stuk. En een paar weken later oefenden de verzekeraars van PECO hun optie uit om nog eens 2,55 miljoen gewone aandelen te kopen.

Het huidige dividend is niet veel ouder. Phillips Edison kondigde in november 2020 aan dat het zijn maandelijkse distributie in januari 2021 zou hervatten. PECO betaalt momenteel 8,5 cent per maand (na een 3-op-1-splitsing die begin juli werd uitgevoerd, vóór de beursgang), wat zich vertaalt in een rendement van 3,6%. Dat is goed gedekt door operaties; de uitkeringen in het eerste kwartaal bedroegen slechts 42,5% van de kernfondsen uit operaties (FFO, een essentiële REIT-winstgevendheidsmaatstaf).

Zet Phillips Edison op je radar. Het is nog veel te jong om een ​​publieke kwestie te peilen, en de meeste aandelen gaan door een schokkerige eerste paar maanden na hun beursgang. Maar solide dividenddekking suggereert hogere uitbetalingen in de loop van de tijd. En hoewel fysieke detailhandel niet bepaald een explosieve industrie is om in te zijn, lijkt de detailhandel in supermarkten veel minder risico te lopen dan winkelcentra en outletcentra.

Bron Kapitaal (SOR)

Dividendrendement: 6,4%

Als u bekend bent met closed-end fondsen (CEF’s), bent u waarschijnlijk bekend met namen als Nuveen, Western Asset en Aberdeen. Maar er zijn verschillende interessante kleinere winkels en FPA’s Bron Kapitaal (SOR) behoort tot hun gelederen.

Source Capital heeft maar één doel: maximaal totaalrendement. Het management van CEF zegt dat het vrij is om te investeren “in de kapitaalstructuur, geografische gebieden, sectoren en marktkapitalisaties”, en als de markt geen aantrekkelijke aandelenkansen biedt, zal het zijn geld graag in obligaties steken.

Vanaf eind juni was SOR zo divers belegd als u maar wilt. Ongeveer 40% van de portefeuille bestond uit Amerikaanse aandelen, en nog eens 13% uit Amerikaanse vastrentende waarden. Nog eens 6% van de activa werd toegewezen aan internationale schulden. En de rest werd ondergedompeld in internationale aandelen uit ongeveer een dozijn landen, waaronder Zwitserland, China en Zuid-Afrika.

In tegenstelling tot veel andere CEF’s gebruikt Source Capital geen hefboomwerking – het is een traditioneel beheerd fonds. Dat maakt het rendement van 6,4% een beetje verdacht, en inderdaad, veel daarvan komt vaak in de vorm van vermogenswinsten op de lange termijn, die niet zo belastingvriendelijk zijn.

Omdat Source Capital zich in de schulden stort, mogen we niet verwachten dat het de S&P 500 weerspiegelt … en dat doet het zeker niet. Wat nog zorgwekkender is, is dat de prestaties vrijwel op één lijn liggen met de iShares Core Growth Allocation ETF (AOR)— een fonds voor toewijzing van 60% aandelen-40% obligaties dat momenteel tweemaal de vastrentende blootstelling heeft als SOR.

Het toch al magere rendement van SOR in gevaar brengen, is een grote verschuiving in het kantoor van de managers. Thomas Atteberry, mede-portefeuillemanager, treedt in juli 2022 af.

Ellington Financieel (EFC)

Dividendrendement: 9,9%

Ellington Financieel (EFC) is een hypotheek REIT (mREIT) dat belegt in een breed scala aan activa, waaronder door hypotheek gedekte effecten (MBS’s), hypothecaire leningen, consumentenleningen, door vermogen gedekte effecten, zelfs beleggingen in aandelen in kredietverstrekkers.

Over het algemeen zijn REIT’s voor hypotheken veel ondoorzichtiger, en dus veel tijdrovender en moeilijker voor uw gemiddelde belegger om echt te leren kennen. Gewoonlijk komt een investering in deze ruimte neer op slechts een paar punten, waaronder waardering en het trackrecord van de beheerder.

Op dat laatste punt is EFC een outperformer op de lange termijn. En hoewel de aandelenkoers in de hele COVID-19-bearmarkt dit misschien niet aangeeft, heeft externe manager Ellington Financial Management LLC bewezen bedreven in het navigeren door EFC in tijden van crisis.

Vanuit een waarderingsperspectief is EFC iets te duur en handelt het tegen $ 18,20 per aandeel tegen een boekwaarde van $ 18,23 per eind mei. Dat houdt ook rekening met een recente daling van de aandelen als gevolg van het aanbod van 6 miljoen aandelen van het bedrijf, dat het uitvoerde terwijl het werd verhandeld tegen een premie ten opzichte van de boekwaarde. Het heeft voor het laatst een dergelijk aanbod gedaan in januari 2020.

Het is een goede situatie, maar het kan beter. Hoewel het rendement van 10% fantastisch is, zijn de groeiramingen voor volgend jaar minimaal, en in het beste geval lijken de aandelen redelijk gewaardeerd.

Gladstone Commercieel (GOED)

Dividendrendement: 6,6%

Laten we vervolgens een van de leden van de Gladstone-familie ontmoeten!

Gladstone Commercieel (GOED) behoort tot een groep van openbare investeringsvehikels die ook: Gladstone Investment Corporation (GAIN), Gladstone Capital Corporation (GLAD) en Gladstone Land Corporation (LAND). Als groep investeren (en kopen) ze in lagere middenmarktbedrijven en handelen ze in commercieel en agrarisch vastgoed.

De plaats van Gladstone Commercial in deze wereld is het investeren in netto verhuurde bedrijfs- en kantoorpanden met één huurder en verankerd multi-tenant. De portefeuille bestaat momenteel uit 120 eigendommen in 27 staten, verhuurd aan 107 verschillende huurders in 19 sectoren. Telecommunicatie en conglomeraat/gediversifieerde huurders maken elk 15% van de portefeuille uit, gevolgd door gezondheidszorg met 10%. Automobiel, bouw en bankwezen verdienen eencijferige blootstelling en de rest van de portefeuille is verspreid over 13 andere sectoren.

Dit gediversifieerde huurdersrooster omvat onder meer: Morgan Stanley (MS), Automatische gegevensverwerking (ADP) en Willis Towers Watson (WLTW). En geen enkele huurder is goed voor meer dan 3% van de lineaire huur op jaarbasis.

Maar wat ik leuk vind aan Gladstone is dat het geen passieve huurincasso is. Het managementteam zal samenwerken met de huurders om kapitaalverbeteringen met toegevoegde waarde door te voeren. Dat betekent het opnieuw bestraten van parkeerplaatsen, het ondergaan van gebouwuitbreidingen en zelfs het helpen van huurders om de bedrijfskosten te verlagen.

Dit is een goed bedrijf dat dit jaar slimme stappen heeft gezet, waaronder het ombouwen van kantoorruimte (een steeds problematischer actief post-COVID) tot een industrieel gebouw. Dit aanpassingsvermogen heeft op de lange termijn GOED gediend en presteerde beter dan de brede Vanguard Vastgoed ETF (VNQ).

Maar u betaalt momenteel voor uitmuntendheid. GOOD-aandelen worden momenteel verhandeld tegen een rijke premie.

Saba Capital Income & Opportunities Fund (BRW)

Dividendrendement: 8,6%

Zoals Philips Edison, Saba Capital Income & Opportunities Fund (BRW) is nieuw.

Soort van.

Saba Capital Income & Opportunities Fund is pas iets meer dan een maand bekend onder die naam. Vóór 22 juni was dit de Voya Prime Rate Trust (PPR). Dus wat gebeurde er?

Een proxy-battle.

Saba Capital Management LP is een hedgefondsbeheerder en activistische belegger die vorig jaar door Saba genomineerde bestuursleden heeft gekozen bij Voya Prime Rate Trust. Die bestuursleden kozen vervolgens Saba om met ingang van juni van dit jaar Voya Investment Management Co. te vervangen als beleggingsadviseur van het fonds.

Het nieuwe BRW zal voornamelijk investeren in hoogrentende kredieten, maar het zegt ook dat het “ook opportunistisch gericht zal zijn op andere investeringen, zoals geregistreerde closed-end fondsen en speciale acquisitiebedrijven.” Niets zo overhaast in de huidige portefeuille echter. Het is momenteel voor 100% belegd in gedekte seniorleningen van 260 emittenten, waaronder Nexstar Broadcasting, Caesars Resort Collection en Bausch Gezondheid (BHC). Het heeft een kleine internationale bekendheid (minder dan 10%), maar een breed scala aan industrieën, waarbij geen enkele meer dan 7,5% van de activa beheert.

Nieuw management heeft vanaf juni ook een glanzend, gloednieuw maandelijks dividend uitgerold, momenteel vastgesteld op 3,3 cent per aandeel, goed voor een enorm rendement van 8,6% tegen huidige prijzen.

Brett Owens is hoofdbeleggingsstrateeg voor Tegendraadse vooruitzichten. Voor meer geweldige inkomstenideeën, ontvang uw gratis exemplaar van zijn laatste speciale rapport: Uw portefeuille met vervroegd pensioen: elke maand 7% dividend voor altijd.

Openbaarmaking: geen

Source link

Zakelijk