5% lager in een week, Unilever-aandelen ingesteld voor terugkaatsing

5% lager in een week, Unilever-aandelen ingesteld voor terugkaatsing

De aandelenkoers van Unilever bereikte in oktober 2020 het hoogste punt in 52 weken van $64 en is sindsdien vanaf dat niveau gedaald. Verder daalde het aandeel de afgelopen week met bijna 5%, tot een niveau van rond de $57 momenteel. Unilever rapporteerde eind juli de winst voor het eerste halfjaar van 2021, met een omzet van 30,3 miljard dollar, een lichte stijging ten opzichte van 30,2 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar. Door stijgende kosten daalde de bedrijfswinst van $ 5,5 miljard naar $ 5,2 miljard in deze periode, waardoor de winst per aandeel daalde van $ 1,47 naar $ 1,40.

Zal het Unilever-aandeel nu, na een daling van 5% in een week, zijn neerwaartse traject de komende weken voortzetten, of is een herstel van het aandeel aanstaande? Volgens de Trefis Machine Learning Engine, die trends in de aandelenkoers van het bedrijf identificeert op basis van tien jaar historische gegevens, is het rendement voor Unilever-aandelen gemiddeld 2,5% in de volgende periode van een maand (eenentwintig handelsdagen) na een daling van 4,5% ten opzichte van de voorgaande week (vijf handelsdagen).

Maar hoe zouden deze cijfers veranderen als u geïnteresseerd bent om Unilever-aandelen voor een kortere of langere periode aan te houden? U kunt het antwoord en vele andere combinaties testen op de Trefis Machine Learning Engine om te testen Unilever aandelenkansen op stijging na daling. U kunt de kans op herstel testen over verschillende tijdsintervallen van een kwartaal, maand of zelfs maar 1 dag!

MACHINE LEERMOTOR – probeer het zelf:

ALS Unilever-aandelen in vijf handelsdagen met -5% zijn gestegen, DAN gedurende de volgende eenentwintig handelsdagen Unilever-aandelen bewegen gemiddeld 1,8%, met een sterke 68% kans op een positief rendement over deze periode.

Enkele leuke scenario’s, veelgestelde vragen en inzicht in Unilever-aandelenbewegingen:

Vraag 1: Is het gemiddelde rendement voor Unilever-aandelen hoger na een daling?

Antwoord: Overweeg twee situaties,

Geval 1: UL-voorraad daalt met 5% of meer in een week

Geval 2: UL-voorraad stijgt met 5% of meer in een week

Is het gemiddelde rendement voor UL-aandelen hoger in de daaropvolgende maand na Case 1 of Case 2?

Unilever-aandelen gaat het beter na Case 1, met een gemiddeld rendement van 1,8% in de volgende maand (21 handelsdagen) onder Case 1 (waar het aandeel net een verlies van 5% heeft geleden in de afgelopen week), versus een gemiddeld rendement van -0,7% voor Case 2.

Ter vergelijking: de S&P 500 heeft een gemiddeld rendement van 3,1% over de komende 21 handelsdagen onder Case 1, en een gemiddeld rendement van slechts 0,5% voor Case 2, zoals beschreven in ons dashboard met details over de gemiddeld rendement voor de S&P 500 na een daling of stijging.

Probeer de machine learning-engine van Trefis hierboven om zelf te zien hoe Unilever-aandelen zich waarschijnlijk zullen gedragen na een bepaalde winst of verlies gedurende een bepaalde periode.

Vraag 2: Betaalt geduld?

Antwoord: Als u Unilever-aandelen koopt en aanhoudt, is de verwachting dat na verloop van tijd de schommelingen op korte termijn zullen verdwijnen en dat de positieve langetermijntrend u in het voordeel zal zijn – tenminste als het bedrijf verder sterk is.

Al met al, volgens gegevens en de berekeningen van de machine learning engine van Trefis, loont geduld absoluut de moeite voor de meeste aandelen!

Voor UL-aandelen worden de rendementen in de komende N dagen na een verandering van -5% gedurende de laatste vijf handelsdagen in de onderstaande tabel gedetailleerd, samen met de rendementen voor de S&P500:

U kunt de engine proberen om te zien hoe deze tabel eruitziet voor Unilever na een groter verlies in de afgelopen week, maand of kwartaal.

Vraag 3: Hoe zit het met het gemiddelde rendement na een stijging als je even wacht?

Antwoord: Het gemiddelde rendement na een stijging is begrijpelijkerwijs lager dan na een daling, zoals uiteengezet in de vorige vraag. Interessant is echter dat als een aandeel de afgelopen dagen is gestegen, u er voor de meeste aandelen beter aan doet om kortetermijnweddenschappen te vermijden.

Het is behoorlijk krachtig om de trend voor Unilever-aandelen zelf te testen door de invoer in de bovenstaande grafieken te wijzigen.

Wat als u in plaats daarvan op zoek bent naar een meer uitgebalanceerde portefeuille? Hier is een hoogwaardige portefeuille die de markt overtreft sinds 2016.

Alles zien Trefis Aanbevolen analyses en Downloaden Trefis-gegevens hier

Source link

Zakelijk