5 laaggeprijsde dividendaandelen die 6,3% opleveren tot 11,8%

5 laaggeprijsde dividendaandelen die 6,3% opleveren tot 11,8%

Goedkope aandelen zijn leuk. We kunnen kopen heel veel van aandelen zonder al te veel deeg te beschieten.

Over het algemeen zijn de meeste enkelcijferige aandelen “goedkoop voor een reden” – ze zijn verliezers. Maar wij tegenstanders laten geen weggegooide steen onberoerd. Vooral in onze zoektocht naar dividenden waarop we met pensioen kunnen gaan.

Daar zijn een paar goedkope aandelen die daadwerkelijk betalen. En een select aantal van hen die zelfs de moeite waard zijn om te kopen voor hun dividenden.

In een minuut zullen we vijf ‘economy lot’-opbrengsten bespreken die uitbetalen van 6,3% tot 11,8%. Dit zijn allemaal enkelcijferige aandelenkoersen die vandaag voor $ 9 of minder worden verkocht. Maar laten we eerst een strategie van Fidelity onder de aandacht brengen die het vette rendement laat zien dat we uit deze koopjesbak kunnen halen.

Het trouwgeheim voor meer dan 5000% rendement

Sommige spraakmakende fondsen zijn gespecialiseerd in laaggeprijsde aandelen. Laat ons nadenken Fidelity laaggeprijsde aandelen (FLPSX). Dit fonds, dat eind 1989 werd gelanceerd, werd geleid door beheerder Joel Tillinghast en dreef met aandelen onder de $ 15 per aandeel. Fast-forward meer dan 30 jaar, en Tillinghast heeft meer dan $33 miljard aan activa verzameld en zijn investeerders beloond met 5.000%+ rendement!

FLPSX niet nogal de afvallige die het ooit was, tegenwoordig meer in midcaps handelt en de drempel van de aandelenprijs opvoert tot $ 35. Zoals bij velen van ons, liggen de wilde dagen achter FLPSX. Nu is het een beetje saai.

Naar mijn mening zal het lonend zijn om de komende maanden op het investeringsvoordeel te leven. Kleine aandelen zijn in 2021 onderuit gegaan. De smallcap-index Russell 2000 heeft bijvoorbeeld nu al ongeveer 10% gecorrigeerd. Het kaatst terug en naar mijn mening is het nog maar net begonnen.

Deze actie heeft zich de afgelopen vijf en een halve maand voltrokken nadat de Russell 2000 op 15 maart zijn hoogtepunt bereikte. Deze ‘consolidatieperiode’ is een positieve ontwikkeling. Aangezien het gebeurt in de context van een bredere beweging, betekent dit dat de meest waarschijnlijke oplossing positief zal zijn.

Goedkope dividendaandelen zullen waarschijnlijk hoger worden

Het kiezen van laaggeprijsde aandelen gaat over meer dan alleen het kiezen van aandelen met lage prijzen. We willen goede bedrijven met solide dividenden en geen “rode vlaggen” die een negatieve invloed kunnen hebben op de toekomstige kasstromen van het bedrijf. Laten we, met dit in gedachten, eens kijken naar een vijf-pack dat er op papier zeker interessant uitziet.

Annaly Kapitaalbeheer

NLY
(NL)

Prijs: $ 8,69

Dividendrendement: 10,1%

We beginnen met Annaly Kapitaalbeheer (NLY), een van de grootste hypotheekvastgoedbeleggingstrusts (mREIT’s) op de markt.

Een snelle herinnering: mREIT’s verschillen van traditionele REIT’s doordat ze geen fysiek onroerend goed bezitten – ze bezitten papier. Ze werven met name financiering via verschillende bronnen (common equity, preferente aandelen, schulden, terugkoopovereenkomsten en meer) om hypotheken en door hypotheken gedekte effecten te kopen, en profiteren van de netto rentemarge tussen de twee.

Annaly heeft 10 verschillende financieringsopties gebruikt om een ​​gediversifieerde portefeuille van bijna $ 10 miljard aan onbezwaarde activa op te bouwen.

De COVID-pandemie was misschien slecht voor REIT’s in het algemeen, maar mREIT’s namen het echt op de kin. De enorme volatiliteit van de rentetarieven zorgde ervoor dat beleggers allerlei soorten schulden aangingen, en de daaropvolgende margestortingen veroorzaakten een aanhoudende spiraal in de verkoop van activa. Overweeg dit: terwijl de S&P 500 tussen 19 februari en 23 maart 2020 met 34% daalde, VanEck Vectors Hypotheek REIT (MORT)

MORT
met bijna 65% geslonken.

De ruimte (en Annaly) is sindsdien hersteld, maar er zijn redenen om op hun hoede te zijn voor NLY.

Ten eerste blijft Annaly’s langdurige geschiedenis van underperformance ten opzichte van de mREIT-ruimte zijn lelijke kop opsteken, waarbij de herstelrally van NLY gewoon niet zo robuust is als zijn collega’s.

Belangrijker is wat NLY vorig jaar deed.

Dat wil zeggen, Annaly heeft zijn dividend verlaagd – opnieuw. De verlaging van 12% van de uitbetaling van juli 2020 was slechts de laatste in een reeks hacks die het afgelopen decennium zijn geleden. Ja, Annaly’s kerninkomsten zijn voldoende om het huidige dividend te dekken – voorlopig – maar haar staat van dienst op het gebied van uitstrekken om de uitbetalingen te doen, betekent dat je constant over je schouder moet kijken wanneer mREIT’s in de problemen komen.

MFA Financieel (MFA)

Prijs: $ 4,80

Dividendrendement: 8,3%

MFA Financieel (MFA) is een andere mREIT en komt net als Annaly ook uit een dividendverlaging. Maar het verhaal lijkt hier op zijn minst een beetje anders, dus laten we er wat dieper op ingaan.

MFA belegt voornamelijk in woninghypotheken en hele leningen. De investeringsportefeuille van $ 6,1 miljard is voor 39% belegd in niet-gekwalificeerde hypotheken (QM) leningen, 25% reële waarde leningen en 16% leningen voor zakelijke doeleinden (BPL’s).

Ook daar werd begrijpelijkerwijs mee gebonsd tijdens COVID. In feite moest MFA meerdere forbearance-overeenkomsten aangaan met verschillende van haar tegenpartijen om te voorkomen dat ze geraakt werden door margestortingen. En, het belangrijkste voor dividendinvesteerders, het bedrijf heeft de driemaandelijkse uitbetaling van 20 cent voor een half jaar tijdelijk opgeschort. Toen het terugkeerde, begon het dividend bij 5 cent, toen 7,5 cent en meest recentelijk 10 cent (in juli 2021).

Wat is er anders aan deze dividend comeback?

Vóór 2020 was de uitbetaling van MFA sinds 2013 onaangetast gebleven en daarvoor varieerde de uitbetaling van kwartaal tot kwartaal, tussen 20 en 25 cent, dus we hebben geen dividendgeschiedenis die altijd in dezelfde richting wijst. Bovendien is MFA agressief begonnen met het verhogen van de uitbetaling; in feite zouden nieuwe kopers in de toekomst nog grotere opbrengsten kunnen verwachten als het herstel van deze mREIT aanhoudt.

Meest recentelijk, in het tweede kwartaal, dwong een grote beat in het tweede kwartaal verschillende analisten om hun jaarlijkse schattingen op te drijven. De overname van BPL-initiator/beheerder Lima One, evenals de lagere financieringskosten, zouden in de toekomst voor een extra boost moeten zorgen.

Is het riskant? Absoluut. Maar dat is het leven met mREIT’s – we moeten zorgvuldig kiezen wat we kopen en wanneer we kopen.

Noord-Amerikaanse tankers (NAT)

Prijs: $ 2,37

Dividendrendement: 11,8% (oplopend rendement van 12 maanden)

Noord-Amerikaanse tankers (NAT) is een internationaal tankerbedrijf dat handelt in één schip, en slechts in één schip: Suezmax-olietankers.

Het horen van “Suez” doet waarschijnlijk een belletje rinkelen. Dat komt door het veelbesproken containerschip Ever Given, dat zich in maart (en tot in april!) in het Suezkanaal wist vast te klemmen. Interessant is dat Ever Given ongeveer de grootte van “Suezmax” had – dat wil zeggen, het grootste schip dat met enige lading door het Suezkanaal mag varen.

De vloot van Nordic bestaat momenteel uit 25 Suezmax-tankers, elk met een capaciteit van 1 miljoen vaten ruwe olie.

Olietransport (en hoe winstgevend het is) is verre van een simpel vraag-en-aanbodspel. Geopolitieke instabiliteit kan er bijvoorbeeld letterlijk voor zorgen dat scheepvaartroutes veranderen als tankers conflicten proberen te vermijden. Bredere veranderingen waarin landen meer importeren en exporteren, kunnen ook een aanzienlijke invloed hebben op de winstgevendheid van de activiteiten van tankers.

Of neem de bizarre situatie in 2020, waar de vraag naar olie (en dus de olieprijs) instortte. Dat had een ellendige run voor tankervoorraden moeten veroorzaken, maar we zagen precies het tegenovergestelde. Dat komt omdat de olieopslag op het land zo overbelast raakte dat tankerbedrijven zoals NAT hun schepen konden gebruiken voor kortetermijnopslag – en meerdere keren meer rekenden dan hun normale dagtarieven voor het privilege.

Helaas was dat een relatief gelukkige anomalie in vergelijking met wat NAT de afgelopen jaren heeft meegemaakt.

Maar het rendement van bijna 12% maakt toch wel een verschil?

Het heeft, maar niet genoeg om die trend te keren. Belangrijker is echter de aard van de uitbetaling, die komt en gaat zoals winst. In feite is de huidige berekening van het rendement van 12% grotendeels afhankelijk van het dividend van 20 cent dat afgelopen september is uitgekeerd. Vanaf dat moment? Vier cent, 2 cent en 2 cent.

Vertaling: Dit is geen vast, betrouwbaar inkomen.

Antero Midstream (AM)

Prijs: $9,61

Dividendrendement: 9,4%

Een andere manier om energie te spelen is via master limited partnerships (MLP’s) gericht op transport en opslag, zoals: Antero Midstream (AM). Antero bezit meer dan 370 mijl aan aardgasverzamelpijpleidingen, evenals compressiestations, fractioneringsinstallaties en zelfs zoetwaterpijpleidingen en opslag.

Infrastructuur speelt zoals Antero de neiging heeft om op en neer te gaan met de totale energieprijzen, maar niet zo veel als exploratie- en productiebedrijven. In plaats daarvan, omdat ze in feite ‘tolafnemers’ zijn die geld verdienen aan de goederen die door hun systemen stromen, zijn hoge volumes en dus een grote vraag het belangrijkst.

Ik heb Antero een paar maanden geleden onderzocht, en destijds zei ik dat AM slechts een maand verwijderd was van een dividendverlaging van 27%, waardoor de uitkering daalde tot 22,5 cent per aandeel (was 30,75 cent). Ik zei ook dat het Equitrans Midstream’s (ETRN) Het Mountain Valley Pipeline-project, waarin Antero een eigendomsbelang van 47,8% heeft, zou pas volgend jaar in gebruik worden genomen. Mijn afhaalmaaltijd dan: “Mooie opbrengsten, maar de bovenkant zal vanaf hier een strijd zijn, vooral op de korte termijn.”

Heeft AM nu echter zin, voorbij de delta-variant kijkend naar de volgende potentiële duw hoger in olie?

Helaas niet. Hoewel de nieuwe (en nog steeds genereuze) distributie op dit moment goed gedekt is, ziet de waardering er fors uit in vergelijking met zijn concurrenten. Bovendien, Raymond James

RJF
analisten wijzen op verschillende structurele problemen, zoals het feit dat “het grootste deel van de stijging van de cashflow” van hogere prijzen voor gas en aardgasvloeistoffen daadwerkelijk toekomt aan Antero-bronnen (AR), dat AM heeft gevormd en een aandelenbelang van 29% in de MLP bezit.

Het is een verleidelijk laaggeprijsd aandeel, maar er zijn genoeg tegenwind om te overwegen voordat u koopt.

Templeton wereldwijd inkomen (GIM)

Prijs: $ 5,47

Dividendrendement: 8,1%

Misschien hebben we meer geluk in een laaggeprijsde closed-end fonds (CEF).

De Templeton wereldwijd inkomen (GIM) is een gerenommeerd vastrentende fonds dat in 1988 van start ging. De portefeuille met ongeveer 200 emissies is voornamelijk belegd in staats- en agentschapsobligaties in lokale valuta, die ongeveer 85% van de portefeuille uitmaken. De rest bestaat uit een paar niet-lokale staatsobligaties, ‘supranationale’ obligaties (uitgegeven door twee of meer landen) en contanten.

En ondanks de “wereldwijde” naam, die meestal een grote hoeveelheid Amerikaanse activa omvat, evenals veel blootstelling aan ontwikkelde markten, is GIM voornamelijk belegd in opkomende markten, zoals Zuid-Korea (17%), Indonesië (12%) en Brazilië (10%).

Deze CEF gebruikt geen hefboomwerking en heeft een minimale blootstelling aan derivaten. Dus uiteindelijk, of GIM de druk waard is, komt neer op hoeveel ‘waarde toevoegen’ Templeton-beheer biedt ten opzichte van een basisindex.

Een basis-ETF voor obligaties uit opkomende markten heeft Templeton Global Income in feite gerookt (zoveel als een verzameling obligaties in ieder geval een andere verzameling obligaties kan roken). In feite is GIM sinds eind 2011 in wezen plat – en dat is inclusief zijn te grote uitbetaling.

Brett Owens is hoofdbeleggingsstrateeg voor Tegendraadse vooruitzichten. Voor meer geweldige inkomstenideeën, ontvang uw gratis exemplaar van zijn laatste speciale rapport: Uw portefeuille met vervroegd pensioen: 7% dividend elke maand voor altijd.

Openbaarmaking: geen

Source link

Zakelijk