5 dubbelcijferige dividendaandelen: winnaars en verliezers

5 dubbelcijferige dividendaandelen: winnaars en verliezers

Veel financiële adviseurs betwijfelen of we comfortabel met pensioen kunnen gaan van een miljoen dollar, laat staan ​​van $500K.

Laat me ons overtuigende dividendcontrapunt schetsen: een portefeuille van vijf aandelen met een gemiddeld rendement van 12,3%.

Dit genereert meer dan $ 60.000 aan jaarinkomen op een portefeuille van $ 500K, of een zoete $ 123.000 aan dividenden op dat nest van een miljoen dollar. En, belangrijker nog, deze “met pensioen gaan op dividenden”-strategie laat de opdrachtgever onaangeroerd.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, hebben we een pool van dividendkandidaten. Laten we beginnen met de 879 dividendbetalende aandelen die meer dan 3% opleveren en ons omhoog werken in de keten:

Geloof het of niet, 50 Amerikaanse aandelen leveren 10% op

Het kopen van veilige dividenden zoals deze is de veiligste manier om met pensioen te gaan. Het is simpele wiskunde. Laten we nog eens kijken naar dat nest-ei van een miljoen dollar, wat betekent:

  • Een portefeuillerendement van 3% zal $ 30.000 per jaar aan dividenden genereren.
  • 5% rendement? $ 50.000.
  • En 12,3%? Opnieuw, we verdienen elk jaar $ 123.000 door gewoon ’s ochtends wakker te worden.

Dergelijke rendementen kunnen een reddingsboei zijn voor beleggers die met een kleiner ei werken. Met 12,3% zal zelfs een investering van $ 500.000 nog steeds $ 61.500 per jaar opleveren!

Het sleutelwoord om dit allemaal te laten werken is ‘betrouwbaar’. We moeten de dividendvalkuilen vermijden en ons uitsluitend richten op veilige rendementen. Dus laten we nu samen wat onderzoek doen en vijf vetopbrengsten tussen 10% en 14,7% onderzoeken.

Hoofdstad Zuidwest (CSWC)

Dividendrendement: 10,0%

Laten we beginnen door te kijken naar een van de meest winstgevende hoeken van de markt: bedrijfsontwikkelingsbedrijven (BDC’s). Ter herinnering: deze bedrijven verstrekken financiering aan kleine en middelgrote bedrijven waar veel banken simpelweg niet aan willen lenen; en net als vastgoedbeleggingstrusts (REIT’s), zijn ze verplicht om meer dan 90% van hun belastbaar inkomen uit te betalen in de vorm van dividenden aan jou en mij.

Hoofdstad Zuidwest (CSWC) is een BDC met een tweeledige investeringsstrategie. De kern is “lagere middenmarkt” -bedrijven met $ 3 miljoen – $ 20 miljoen aan EBITDA, en dan neemt het agressievere schoten op “hogere middenmarkt” -bedrijven met meer dan $ 30 miljoen aan EBITDA, met een bereidheid om wat meer schuldhefboomwerking te gebruiken dan in zijn kerndeals.

De huidige portefeuille van CSWC bestaat uit 86 bedrijven; het voegde acht nieuwe bedrijven toe in het meest recente kwartaal, waaronder het bedrijf voor visuele effecten Crafty Apes en duikcomputerfabrikant Shearwater Research.

Ook heeft CSWC onlangs nieuwe schuld uitgegeven ter vervanging van duurdere schulden, en wijzigingen aangebracht in de doorlopende kredietfaciliteit, die de kernnettorente-inkomsten (NII) van het bedrijf in de toekomst zullen helpen stimuleren.

Maar natuurlijk is het dividend de reden om kennis te nemen van CSWC.

Ten eerste kondigde het bedrijf onlangs een sprong van 6,8% aan in zijn reguliere dividend naar 47 cent per aandeel. Dat brengt het kernrendement op zelfs 7%. De rest van dat rendement komt van aanvullende dividenden: drie uitbetalingen van 10 cent in de afgelopen drie kwartalen en een dividend van 50 cent voor het kwartaal dat eindigde op 31 december. Dat rondt de betaling af op 10% per punt.

Speciale dividenden kunnen een handig hulpmiddel zijn voor wijze managementteams. In plaats van een enorm regulier dividend te beloven dat het bedrijf mogelijk enkele jaren mist, stelt een “regulier” speciaal of aanvullend dividend uit de winst elk kwartaal bedrijven in staat om extra beloningen uit te delen wanneer de tijden goed zijn, maar zich terug te trekken tijdens krappere financiële tijden zonder aandeelhouders afschrikken.

Shell Midstream Partners LP (SHLX)

Dividendrendement: 10,4%

Bijna iedereen weet dat master limited partnerships (MLP’s) doorgaans goed zijn voor torenhoge opbrengsten, en dat is zeker het geval bij Shell Midstream Partners LP (SHLX), die tegen de huidige prijzen een uitbetaling met dubbele cijfers biedt.

Shell Midstream Partners LP is een verzameling van onshore en offshore pijpleidingen, terminals en opslag, en het verzamelen en verwerken van activa voor ruwe olie, benzine, stookolie en andere energieproducten. De infrastructuur strekt zich uit van kust tot kust, hoewel de offshore-pijpleidingen zijn geclusterd in de Golf van Mexico.

De supergrote distributie van SHLX is bijzonder opmerkelijk omdat het een weerspiegeling is van een drastisch verminderd uitbetaling. Terwijl de meeste energiebedrijven die hun dividend gingen verlagen, dit in 2020 deden, hield Shell Midstream vast aan zijn uitbetaling van 46 cent tot eind juli, toen het een haircut van 35% aankondigde, met ingang van de Q3-distributie.

Als er een voordeel is aan een distributieverlaging, vooral wanneer de opbrengst nog steeds ten noorden van 10% ligt, is het dat je redelijkerwijs kunt verwachten dat de resterende distributie veiliger is (de geschatte distributiedekking voor het jaar is nu een veilige 1,3x), en de bedrijf om meer financiële flexibiliteit te krijgen.

Het probleem is dat we een paar maanden onderweg zijn en dat SHLX geen duidelijk beeld heeft gegeven van wat het met deze nieuwe flexibiliteit gaat doen. Gaat het investeren in groei? Zal het eenheden terugkopen? Niemand weet.

En vergeet niet dat investeren in een individuele MLP betekent dat u de toegevoegde hoofdpijn van de jaarlijkse K-1.

Icahn Enterprises LP

IEP
(IEP)

Dividendrendement: 14,7%

Icahn Enterprises LP (IEP) is zowel een voorbeeld van hoeveel verschil grote dividenden kunnen maken – en hoe dat verschil misschien nog steeds niet genoeg is om een ​​aankoop te rechtvaardigen.

Icahn Enterprises LP is, zoals je misschien al geraden had, vernoemd naar die Icahn-Carl Icahn, de bekende activistische investeerder die onder andere bekend staat om zijn succesvolle Herbalife

HLF
(HLF)
wedden tegen Bill Ackman. Deze houdstermaatschappij is actief in acht belangrijke bedrijfssegmenten: investeringen, energie, auto’s, voedselverpakkingen, metalen, onroerend goed, farma en huishoudmode.

Haar dochterondernemingen en belangen omvatten (onder andere) petroleumraffinaderij CVR Energie (CVI), leveranciers van auto-onderdelen AAMCO en Pep Boys

PBY
en farmaceutisch bedrijf Vivus

VVUS
, om nog maar te zwijgen van de investeringsactiviteiten, Icahn Capital LP.

Dit is niet wat je een ‘consistente’ business zou noemen. Bedenk dat IEP in 2016 $ 8,07 per aandeel verloor, in 2017 steeg naar een winst van $ 14,94 per aandeel, gevolgd door nog eens $ 11,33 per aandeel in 2018 en vervolgens $ 5,38 en $ 7,33 per aandeel verloor in respectievelijk 2019 en 2020.

Icahn slaagt er nog steeds in om een ​​monsterdividend uit te betalen – een uitbetaling die zo groot is dat het een merkbare kick geeft aan het rendement in een enkel kwartaal.

Maar zelfs dan kan hij Mr. Market gewoon niet bijhouden.

Zoals 2013 en 2019 illustreren, is IEP goed voor de occasionele swingtrade. Maar als je het op lange termijn wilt volhouden, overweeg dan om voor wat Tums te springen.

Global X Nasdaq 100 Covered Call ETF (QYLD)

QYLD

Dividendrendement: 11,8%

Van tijd tot tijd kunt u ook dubbelcijferige rendementen uit de fondsenwereld persen. Bijvoorbeeld de Global X Nasdaq 100 Covered Call ETF (QYLD) levert bijna 12% aan uitbetalingen door gebruik te maken van een veelgebruikte optietechniek.

Het verkoopt gedekte gesprekken.

QYLD bevat de componenten van de Nasdaq-100

NDAQ
, vervolgens verkoopt het call-opties op de index om cashflow te genereren. Het voordeel van deze strategie is de mogelijkheid om inkomsten te genereren uit de handel in opties. Het nadeel is echter dat u effectief de bovenkant van uw longposities afdekt.

Dat is een probleem als je de bovenkant van een groeimachine afdekt.

Een van mijn grootste klachten over de strategie is dat opties op de index zelf verbleken in vergelijking met opties op de individuele aandelen daarin. Het is een geweldig idee, maar wel een waar de menselijke beheerders van een closed-end fonds (CEF) waarschijnlijk meer potentieel uit kunnen halen.

Cornerstone Total Return Fund (CRF)

Dividendrendement: 14,5%

Over het algemeen zijn CEF’s een geweldige plek om naar rendement te zoeken. In tegenstelling tot hun onderlinge fondsen en ETF-neven, hebben closed-end fondsen een paar natuurlijke voordelen, waaronder dat ze schuldhefboomwerking kunnen gebruiken om hun blootstelling te vergroten, en als gevolg daarvan hun prijsprestaties en hun rendementen te ondermijnen.

Houd rekening met de Cornerstone Total Return Fund (CRF), die een rendement van meer dan 14% oplevert door niet te beleggen in kinky activaklassen of in opties te duiken, maar in plaats daarvan via een portefeuille van ongeveer 140, voornamelijk Amerikaanse large-capaandelen.

Dat is het.

CRF gebruikt een bescheiden hoeveelheid schuldhefboomwerking (~10%) om meer uit de selecties van het management te halen, maar anders zou het moeilijk zijn om dit fonds uit een reeks te halen. appel

AAPL
(AAPL)
. Microsoft

MSFT
(MSFT)
. Berkshire Hathaway

BRK.A
(BRK.B)
. Echt rechttoe rechtaan.

Dus, hoe doet een basis large-capfonds met een rendement van meer dan 14% dit?

Dat komt omdat het grootste deel van het rendement van CRF geen traditioneel dividendinkomen is. Technisch gezien krijgen we een royale maandelijkse “uitbetaling” van CRF, maar ongeveer 94% daarvan is eigenlijk “terugbetaling van kapitaal”, wat verschillende fiscale gevolgen heeft.

Dat kan in sommige omstandigheden een rode vlag zijn, en dat geldt ook voor het volgende: terwijl CEF’s kunnen en zullen handelen met kortingen op hun intrinsieke waarde (NIW), heeft Cornerstone gemiddeld met een premie van ongeveer 15% ten opzichte van zijn onderliggende posities verhandeld over de afgelopen vijf jaar – en momenteel is geprijsd op maar liefst 32% premie.

Brett Owens is hoofdbeleggingsstrateeg voor Tegendraadse vooruitzichten. Voor meer geweldige inkomstenideeën, ontvang uw gratis exemplaar van zijn laatste speciale rapport: Uw portefeuille met vervroegd pensioen: 7% dividend elke maand voor altijd.

Openbaarmaking: geen

Source link

Zakelijk