5 dividendgroeiaandelen om nu te kopen

5 dividendgroeiaandelen om nu te kopen

Dividendaristocraten zijn populair. Te populair als je het mij vraagt.

Ik geef toe dat dividendgroei de zekerste en veiligste manier is om grote aandelenkoersen te winnen. Na verloop van tijd worden aandelenkoersen letterlijk hoger getrokken door hun uitbetalingen. Hun dividenden werken als magneten die hun aandelen hoger trekken en hun aandeelhouders rijk maken.

De aristocraten hebben veel rijkdom opgeleverd. Om tot de club te worden toegelaten, moeten ze een trackrecord hebben van 25 jaarlijkse dividendverhogingen op rij. Minimaal.

Wat een fantastische prestatie uit het verleden is. Het probleem is dat de aandelenmarkt eruitziet vooruit.

Veel van deze aandelen vertragen. Sommige—zoals Johnson & Johnson (JNJ) en Coca-Cola (KO)— hebben verhoogde uitbetalingsratio’s van ergens tussen 60% en 90%. Dit legt een plafond op hun volgende dividendverhoging, omdat deze bedrijven nu al 60% tot 90% van hun winst uitbetalen.

In veel gevallen zijn deze aandelen ook duur. Bekijk deze koers-winstverhoudingen (P/E) met betrekking tot hun groeipercentages op lange termijn:

Hoge P/E’s voor zo’n lage groei

We kunnen beter de Aristocraten van morgen kopen. Ik heb het over aandelen onder de radar met hun beste dagen voor de boeg. Plus, uitbetalingsratio’s met ruimte om te groeien.

Het DIVCON-systeem van Reality Shares is een handige manier om deze pareltjes te vinden. Het rangschikt meer dan duizend dividendbetalende aandelen, niet alleen op hun vermogen om hun uitbetalingen te behouden, maar ook op hun vermogen om ze in de loop van de tijd te laten groeien.

DIVCON onderzoekt verschillende statistieken om zijn beoordelingen samen te stellen. Het houdt bijvoorbeeld van een hoge vrije kasstroom-naar-dividendratio met hefboomwerking, wat betekent dat het bedrijf nog steeds in het bezit is van contanten, zelfs nadat het zijn reguliere uitkeringen heeft gedaan. Dat betekent dat het dividend goed gedekt is en voldoende ruimte heeft om verder te groeien.

Belangrijk is dat aandelen worden onderverdeeld in eenvoudig te begrijpen 1-tot-5-ratings, waarbij DIVCON 1- en 2-aandelen zwakke dividenden hebben die in de toekomst dreigen te worden verlaagd, terwijl DIVCON 4- en 5-aandelen ongeveer net zo stevig zijn als ze zijn. . De 4s en 5s kunnen Echt hun uitbetalingen verhogen.

Neem bijvoorbeeld deze vijf aandelen die: ten minste de afgelopen vijf jaar hun dividenden verdubbelden. Ze hebben niet alleen de staat van dienst, maar volgens DIVCON hebben ze in ieder geval het potentieel om deze prestatie in de toekomst te herhalen.

Tetra Tech (TTEK)

Dividendrendement: 0,5%

5-jarige jaarlijkse dividendgroei: 17,3%

DIVCON-beoordeling: 5

Tetra Tech (TTEK) is een van ’s werelds topaanbieders van advies- en ingenieursdiensten, die het levert via een netwerk van 21.000 medewerkers wereldwijd.

Tetra Tech doet zo ongeveer alles, van het helpen van landen bij het produceren van schoon water, het leveren van modellen voor klimaatverandering, het aanbieden van groene ontwerpplannen, tot zelfs het opstellen van plannen voor winterwegen en het bouwen van ijsbruggen. Wat het minder spectaculaire betreft, biedt het bouwtechniek, beheer van vast afval, civiele techniek, bouwbeheer en nog veel meer.

Eén ding dat Tetra Tech echter niet is, is een groeispel – althans niet op de bovenste lijn. Maar het blinkt uit in het persen van winst uit zijn verkopen, die het vervolgens naar investeerders verzendt in de vorm van dividenden.

Het DIVCON-classificatiesysteem geeft TTEK niet alleen de hoogste score van 5, maar ook een van de hoogste samengestelde scores op basis van factoren zoals winstgroei, Altman Z-score en eerdere dividendgroei. de afgelopen vijf jaar.

Wat de explosieve dividendgroei waarschijnlijk maakt, is het feit dat, ondanks dat er zoveel aan uitkeringen wordt uitgegeven, het dividend slechts 20% van de winst uitmaakt. DIVCON merkt ook op dat Tetra Tech 7x de cashflow genereert die nodig is om zijn driemaandelijkse uitbetaling bij te houden.

MDC-holdings (MDC)

Dividendrendement: 3,1%

5-jarige jaarlijkse dividendgroei: 16,1%

DIVCON-beoordeling: 5

Misschien ken je de naam niet MDC-holdings (MDC), maar het is mogelijk dat je hebt gehoord van Richmond American Homes, de belangrijkste dochteronderneming die huizen bouwt op markten aan de oostkust, zuidoosten, midwest en westkust. De andere dochterondernemingen van MDC bieden ook leningen, huiseigenarenverzekeringen en eigendomsverzekeringen aan.

Het zal u niet verbazen dat de zaken voor MDC gewoon goed gaan te midden van de door COVID veroorzaakte hausse in woningverkopen. De inkomsten van 2020 stegen met meer dan 18% op jaarbasis; de winst steeg met 54%. En de goede tijden blijven rollen. De leveringen van MDC-eenheden stegen in het tweede kwartaal met 43% tot 2.722, met een gemiddelde verkoopprijs die 8% hoger lag dan in hetzelfde kwartaal een jaar geleden. Dat dreef de totale omzet en het netto-inkomen respectievelijk 54% en 83% hoger.

Belangrijk is echter dat dit niet nieuw is. MDC heeft zijn activiteiten al jaren snel uitgebreid, wat op zijn beurt heeft geresulteerd in groeiende winsten die het graag wil delen met investeerders.

DIVCON heeft MDC om een ​​aantal redenen getagd, namelijk de snelle winstgroei en de vrije cashflow die meer dan het dubbele is van wat nodig is om de uitbetaling te dekken. Voorbij betekent een uitbetalingsratio van slechts 20% niet alleen dat er veel ruimte is om het dividend uit te breiden, maar dat MDC het zich kan veroorloven om het te doen in het hoge tempo dat het al jaren aanhoudt.

Zwembad Corp. (ZWEMBAD)

Dividendrendement: 0,6%

5-jarige jaarlijkse dividendgroei: 20,9%

DIVCON-beoordeling: 5

Zwembad Corp. (ZWEMBAD) zit ongeveer op dezelfde homebody-golf als MDC Holdings. Het beschikt over meer dan 200.000 merk- en huismerkproducten in bijna 400 verkoopcentra in Noord-Amerika, Europa en Australië. Dat zijn niet alleen zwembaden en bubbelbaden – het zijn reparatieonderdelen, chemicaliën, zwembadpompen, waterverwarmers, zwembadtegels en zelfs andere producten voor buitenleven, zoals verlichting, grills en buitenkeukenapparatuur.

Natuurlijk was 2020 geweldig voor Pool Corp. Omdat mensen gedwongen werden om vanuit huis te werken, besloten ze in hun huizen te investeren om ze comfortabeler te maken, en in veel gevallen betekende dat upgrades van het water. De omzet steeg met 23%. De nettowinst steeg met 40%. Meer recent maakte het bedrijf een recordomzet en winst in het tweede kwartaal bekend; de resultaten waren zo geweldig dat Pool Corp. zijn winstverwachting voor het hele jaar met 15% opwaardeerde.

Maar nogmaals, net als MDC maakt het allemaal deel uit van een langere trend.

Het dividend van POOL is de afgelopen vijf jaar met 125% gestegen, inclusief een forse verhoging van 38% die begin mei werd aangekondigd.precies op het juiste moment. En DIVCON gelooft dat het meer kan. Het belangrijkste is: vrije kasstroom, dat is ongeveer 460% van wat het aan dividenden uitkeert.

Pool heeft echter ook een paar eigenschappen die ook spreken voor de veiligheid van het dividend. POOL besteedt bijvoorbeeld ongeveer 5x aan terugkopen wat het doet aan de distributie – wat betekent dat als de uitbetaling ooit in de problemen komt, het die terugkopen kan terugtrekken om het dividend intact te houden.

Houlihan Lokey (HLI)

Dividendrendement: 1,9%

5-jarige jaarlijkse dividendgroei: 20,4%

DIVCON-beoordeling: 5

Goldman Sachs (GS), Morgan Stanley (MS) en JPMorgan Chase (JPM) zou misschien de meeste krantenkoppen halen, maar vorig jaar adviseerde niemand meer fusies en overnames in de VS dan Houlihan Lokey (HLI).

Hetzelfde geldt voor 2019, 2018, 2017, 2016 en 2015.

Dit mid-cap beleggingsadviesbureau is recentelijk betrokken geweest bij transacties zoals de overname van Eaton Vance door Morgan Stanley, de aankoop van Foodchain door Berkshire Partners en Unilevers (UL) overname van Smartypants. Maar het heeft ook zijn eigen M&A-stap gedaan, door de Japanse multinationale investeringsbank GCA Corporation uit te kopen voor bijna $ 600 miljoen – de grootste transactie ooit.

Er is hier een begrijpelijk integratierisico, reden om voorzichtig te werk te gaan. Maar HLI heeft de afgelopen jaren een redelijk consistente groei laten zien – en dat zou kunnen doorgaan als Houlihan zijn nieuwe schaal goed kan beheren.

Houlihan Lokey blijft een free cashflow-machine, en dat is precies waarom het DVICON-systeem HLI zijn topscore geeft. Concreet genereert Houlihan meer dan 6x de vrije cashflow die nodig is om zijn uitbetaling te behouden. De uitbetalingsratio van de winst is ook laag, met slechts 27%.

Zal HLI zijn uitbetaling laten groeien met dezelfde clip als sinds 2016? Met 150% is dat twijfelachtig. Maar het kan nog steeds rondjes om de meeste aristocraten lopen.

Evercore (EVR)

Dividendrendement: 2,0%

5-jarige jaarlijkse dividendgroei: 17,0%

DIVCON-beoordeling: 5

Interessant is dat een andere snelle dividendgroeier toevallig het bedrijf deelde met Houlihan Lokey op de M&A-transactielijst van 2020. specifiek, Evercore (EVR) was vorig jaar nr. 4 in advies over deals in de VS en assisteerde het hele jaar door bij 126 deals.

Evercore biedt strategische en kapitaalmarktadviesdiensten, evenals onafhankelijk herstructureringsadvies. Het biedt ook aandelenonderzoek en handel voor meer dan 1.300 institutionele beleggers over de hele wereld.

Hoewel de groei niet zo consistent is geweest als die van HLI, heeft Evercore in de loop der jaren niettemin succes geboekt.

DIVCON heeft had Evercore jarenlang op de radar, en met een goede reden. De groeiende winsten van EVR hebben niet alleen een gezonde stijging van de dividenden gefinancierd – waaronder een stijging van 119% in de afgelopen vijf jaar – maar zelfs agressievere terugkoop van aandelen. Maar het heeft zoveel meer te delen. Dus zegt een uitbetalingsratio van minder dan 20%, en vrije cashflow dat is maar liefst 800% van wat het uitgeeft om zijn dividendprogramma te financieren.

Brett Owens is hoofdbeleggingsstrateeg voor Tegendraadse vooruitzichten. Voor meer geweldige inkomstenideeën, ontvang uw gratis exemplaar van zijn laatste speciale rapport: Uw portefeuille met vervroegd pensioen: elke maand 7% dividend voor altijd.

Openbaarmaking: geen

Source link

Zakelijk