5 dividendfondsen die tot 27,2% opleveren

5 dividendfondsen die tot 27,2% opleveren

Dubbelcijferige dividenden zijn zeldzaam. Een torenhoge opbrengst van 27,2% is een regelrechte inkomsteneenhoorn.

Alleen in de vrolijke wereld van closed-end fondsen (CEF’s) zouden we zo’n verhaal zien. Het wordt mogelijk gemaakt door getalenteerde geldmanagers die, dankzij brede investeringsmandaten, dienen als de Willy Wonkas de CEF-fabriek.

Deze managers hebben oneindig veel trucs tot hun beschikking. Ze kunnen opties aan het werk zetten. Ze kunnen hun eigen inzetten ‘verdubbelen’. Ze kunnen verdubbelen, verdrievoudigen en zelfs verviervoudigen het rendement op traditionele beleggingsstrategieën, wat leidt tot gemiddelde rendementen in de hoge eencijferige cijfers en zich helemaal uitstrekken tot 27,2%. (Echt!)

Maar ze lijken nog steeds geen respect te krijgen.

Slechts een paar weken geleden overtrof de instroom van het jaar tot nu in exchange-traded funds (ETF’s) $ 500 miljard, waardoor de recordinstroom voor het hele jaar voor 2020 werd verbroken (met nog vijf maanden te gaan!) in wereldwijde activa en tellen.

Dat is een kavel van geld, en het maakt ETF’s nog steeds niet het populairste investeringsvehikel ter wereld – bij lange na niet. Beleggingsfondsen zijn goed voor ongeveer drie keer de activa, op $ 21,3 biljoen. En CEF’s? Je moet je ogen dichtknijpen om ze te zien.

Geen liefde voor de CEF-fabriek

Het CEF-universum is zo klein dat het zelfs moeilijk is om het hele jaar door nauwkeurige instroomgegevens te krijgen. Het closed-end fondsvermogen bedroeg begin 2021 $ 279 miljard; zelfs bij hetzelfde groeitempo van ETF’s zouden ze nergens in de buurt komen van beleggingsfondsen of ETF’s.

In feite zou de hele CEF-wereld nog steeds kleiner zijn dan de SPDR S&P 500 ETF Trust (SPY)

SPION
-toegegeven, de grootste ETF qua activa, maar toch een enkele ETF.

Dat is jammer. Omdat dat biljoenen dollars zijn die vaak het superieure fondstype mislopen, vooral als u op inkomsten bent gericht. Overweeg wat allemaal? closed-end fondsen kan doen:

  • CEF’s leveren doorgaans hogere dividenden op.
  • Veel CEF’s betalen maandelijks (niet alleen per kwartaal).
  • Ze hebben vaste aandelenpools, wat betekent dat ze vaak handelen tegen kortingen hun netto-inventariswaarde (NIW’s). Dat betekent dat u dividendaandelen kunt kopen voor minder dan ze afzonderlijk op de markt zouden kosten.
  • CEF’s kunnen schuldhefboomwerking gebruiken om meer geconcentreerde weddenschappen te plaatsen op hun meest overtuigende keuzes.
  • Ze kunnen opties verhandelen om het inkomen dat ze kunnen genereren verder te vergroten.

Ik heb onlangs aangetoond dat laatste punt aan de lezers, een ongelooflijke CEF . benadrukken waarmee u jaarlijks meer dan 6% kunt incasseren terwijl iemand anders verhandelt Nasdaq-100

NDAQ
opties voor jou
.

Maar als dat te exotisch voor u is, hoeft u zich geen zorgen te maken: u kunt nog steeds gemakkelijk rendementen behalen tussen 7,3% en 27,2% in vrij eenvoudige CEF’s voor aandelen. Even kijken.

Groeiaandelen

ETF’s met groeistrategieën zoals de Vanguard Groei-ETF (VUG)

VUG
en Schwab US Large-Cap Growth ETF (SCHG)

SCHG
leveren momenteel schamele rendementen op van elk ongeveer 0,5%. Het zijn groeifondsen – wat had je anders verwacht?

Ik gok op jou niet gedaan verwacht 8% van het jaarinkomen, maar dat is precies wat je krijgt met Liberty All-Star Growth (ASG, 7,9% rendement).

Ook krijg je een veel bredere kijk op de markt dan bij VUG of SCHG. Liberty All-Star Growth combineert in feite drie investeringsmanagers in groeistijl: een gericht op large-caps, een ander gericht op ‘mids’ en de derde met oog voor small-capkansen.

Het is een actief beheerd fonds, dus het zal zeker favoriet zijn. Tech maakt 28% uit van het fonds, gezondheidszorg 24% en consument cyclisch nog eens 15%. Gelukkig is de portefeuille niet gebonden aan één aandeel. De twee grootste bedrijven op dit moment zijn een uitbestede onderneming voor vastgoeddiensten Eerste Dienst (FSV) en genetisch testbedrijf Natera

NTRA
(NTRA)
— een paar midcaps die elk slechts 2% van het vermogen vertegenwoordigen.

ASG handelt niet in opties, en haar hefboomwerking is op dit moment verwaarloosbaar, dus hoe slaagt het erin om deze potentieel volgepakte aandelen om te zetten in inkomstenproducenten?

Met een handigheidje.

Het leeuwendeel van de gezonde uitkeringen van ASG zijn: eigenlijk vermogenswinsten op lange termijn en niet-gekwalificeerde dividenden, die beide slechtere belastingtarieven hebben dan gekwalificeerde dividenden. In feite krijg je min of meer gelijke prestaties met typische groeistrategieën, alleen op een andere manier verdeeld.

Het is het soort fonds dat het overwegen waard is voor rendementen in vaste bedragen. Maar we zouden een korting moeten eisen, en die is er nu niet. ASG handelt precies tegen zijn NAV terwijl ik dit schrijf.

Gezondheidszorgaandelen

U kunt op dit moment goedkopere prijzen vinden voor aandelen-CEF’s als u bereid bent iets specifieker te worden.

Overweeg Tekla Healthcare Investors (HQH, 7,3% opbrengst) en Tekla Life Sciences Investors (HQL, 7,5% rendement). De eerste handelt met een bescheiden korting van 1%, de laatste handelt met 5% onder de NAV.

Net als bij ASG zijn de meeste uitkeringen niet afkomstig van gekwalificeerde dividenden – het zijn voornamelijk meerwaarden en kapitaalteruggave. Geen hefboomwerking, geen opties, dus het gaat erom wat er in de tas zit.

Ondanks verschillende namen, hebben ze allebei redelijk vergelijkbare portefeuilles. Ze hebben allebei overgewicht op het gebied van biotechnologie, met 63% voor HQH en 76% voor HQL, en hebben een dubbelcijferige weging in geneesmiddelen. De rest van hun portefeuilles zijn gepeperd rond medische apparatuur, life sciences-tools en -diensten, zorgverzekeraars en andere soorten bedrijven. Ze hebben meestal gewone aandelen, maar ze hebben ook converteerbare preferenties, mijlpaalbelangen, kortetermijninvesteringen en sporen van andere activa.

Life Sciences heeft, waarschijnlijk vanwege zijn sterkere neiging naar biotech, het betere trackrecord op lange termijn. Beide presteren bewonderenswaardig, maar nogmaals, omdat het geen juggernauts zijn, is het het beste om ze te krijgen als ze goedkoop zijn.

Internationale aandelen

Voor wilde distributies en lip-smakende kortingen, moeten we onze paspoorten pakken. The India Fund (IFN, 10,4% rendement) handelt momenteel met een korting van 9% ten opzichte van zijn NAV, wat betekent dat we de activa van dit fonds voor één land kopen tegen ongeveer 91 cent op de dollar.

Er is niets verrassends aan de manier waarop deze Aberdeen CEF te werk gaat. Actief beheerde fondsen voor één land hebben over het algemeen een beperkt aantal belangen, en dat is het geval voor IFN en zijn portefeuille van ongeveer 40 aandelen. Financiële waarden maken een groot deel uit van veel fondsen uit opkomende markten, en dat is hier het geval, waar banken met 26,6% van het fonds de grootste sector vertegenwoordigen.

Maar technologie is ook een niet verrassend groot onderdeel van The India Fund: IT-adviesbureaus Infosys (INFY) en Tata Consultancy maken een groot deel uit van IFN’s 21% gewicht in technologie.

De grootste eye-opener van allemaal is echter: Templeton Drakenfonds (TDF) en zijn monsterrendement van 27,2%.

Templeton vertegenwoordigt in hoge mate het ‘nieuwe’ China. Dit is een opkomende markt die al lang de ontwikkelde status nadert, en het heeft een snelgroeiende middenklasse die technisch onderlegd is en bereid is om geld uit te geven.

Cyclische consumentenaandelen vormen op dit moment maar liefst 37% van de belangen, geleid door e-commerce-titan Alibaba (BABA) en JD.com (JD). Dat wordt gevolgd door een gewicht van 21% in communicatieservicebedrijven zoals Tencent (TCEHY).

En dat rendement van 27,2%?

Net als de rest van deze fondsen is dit bijna volledig winst op lange termijn en kapitaalteruggave. Bedenk dat TDF in 2020 iets meer dan $ 5,82 per aandeel aan uitkeringen uitdeelde … ongeveer 15 cent daarvan was gekwalificeerde dividenden.

echter, moeten we er rekening mee houden dat de uitkeringen van TDF en IFM “klonterige” uitbetalingen zijn. Deze fondsen betalen het hele jaar niets en starten dan een eindejaarsuitkering.

We krijgen niet het hele jaar door dividend uitbetaald. Heck, we weten niet eens wat de opbrengst voor het jaar zal zijn totdat het (bijna) achteraf wordt aangekondigd. Dat is een moeilijke manier om het pensioeninkomen te plannen.

Een betere gok? Even goede fondsen die elke maand een vast dividend uitkeren.

Brett Owens is hoofdbeleggingsstrateeg voor Tegendraadse vooruitzichten. Voor meer geweldige inkomstenideeën, ontvang uw gratis exemplaar van zijn laatste speciale rapport: Uw portefeuille met vervroegd pensioen: elke maand 7% dividend voor altijd.

Openbaarmaking: geen

Source link

Zakelijk