5 Bitcoin-ontwikkelingen die u moet kennen

5 Bitcoin-ontwikkelingen die u moet kennen

Ik wil beginnen met het aanpakken van de recente terugval in Bitcoin- en Ether-prijzen, evenals aandelen van crypto-mijnwerkers, sinds Bitcoin vorige week een nieuw record bereikte. Het is belangrijk voor beleggers om te onthouden dat het crypto-ecosysteem zeer volatiel blijft en naar verwachting zal blijven.

Terwijl ongemunt goud en de S&P 500 een standaarddeviatie van ±1% hebben over een enkele handelsdag, heeft Bitcoin er een die dichter bij ±4% ligt. Ether’s is zelfs nog hoger met ±6%, en HIVE Blockchain Technologies kan gemakkelijk 8% stijgen of dalen tijdens een bepaalde handelssessie.

Onnodig te zeggen dat het crypto-ecosysteem een ​​hoog risico en potentieel hoge beloning met zich meebrengt, en het is van essentieel belang dat investeerders die overwegen deel te nemen, hun verwachtingen managen.

Er valt nog veel meer te vertellen van vorige week dat was! Hieronder staan ​​​​vijf Bitcoin-ontwikkelingen die u moet weten.

1. De eerste Bitcoin ETF was ook de snelste tot $1 miljard aan activa

Velen van jullie die dit lezen, weten misschien dat Wall Street eindelijk een Bitcoin-gekoppelde ETF heeft gekregen. De ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO), die de prestaties van Bitcoin-futurescontracten volgt, was afgelopen maandag voor het eerst uit de poort, slechts enkele dagen nadat de Securities and Exchange Commission (SEC) zei dat het de uitgifte van beleggingsproducten gerelateerde naar het digitale goed.

Maar dat is niet het enige record dat BITO nu heeft. De ETF trok in slechts twee dagen na zijn debuut meer dan $ 1 miljard aan, waarmee het de snelste ooit was om die mijlpaal te bereiken. De vorige recordhouder was, toepasselijk genoeg, de SPDR Gold Shares ETF (GLD) van State Street, gelanceerd in 2004. Het kostte de populaire door goud gedekte ETF drie dagen om $1 miljard aan activa te bereiken.

BITO mag dan de eerste zijn, het zal zeker niet de laatste zijn. Een tweede Bitcoin-futuresfonds, de actief beheerde Valkyrie Bitcoin Strategy ETF (BTF), kwam vrijdag beschikbaar voor de handel.

Dat gezegd hebbende, staat niet iedereen te springen om een ​​Bitcoin-futurescontract te kopen. Van de bijna 700 mensen die een recente HIVE-enquête hebben ingevuld, zei meer dan driekwart dat ze “waarschijnlijk” of “absoluut” niet geïnteresseerd waren in een ETF die de termijnmarkt volgt. Vermoedelijk houden ze vast aan een Bitcoin-spot-ETF, of ze zouden de crypto liever volledig bezitten.

2. De hoogste prijs aller tijden van Bitcoin heeft speculaties van $100.000 opnieuw doen oplaaien

De prijs van Bitcoin bereikte afgelopen woensdag voor de eerste keer ooit $ 66.000, waardoor de marktkapitalisatie boven de ongelooflijke $ 1,3 biljoen kwam. De stijging werd grotendeels veroorzaakt door het debuut van BITO en de onmiskenbare kracht van FOMO, oftewel de angst om iets te missen.

Dit heeft speculaties doen ontwaken dat de crypto op weg is naar $ 100.000, misschien al aan het einde van het jaar. Bekijk de logaritmische grafiek hieronder. Elke horizontale lijn vertegenwoordigt een groeifactor van 10.

Rekenkundig gezien zijn er veel getallen tussen $ 66.000 en $ 100.000, maar geometrisch is het een sprongetje.

3. Een openbaar Amerikaans pensioenfonds kocht Bitcoin en Ether

BITO was niet de enige liefde die Bitcoin vorige week kreeg van institutionele beleggers. Voor de eerste keer ooit heeft een Amerikaans pensioenfonds in de ruimte geïnvesteerd. Donderdag kondigde het Houston Firefighters’ Relief and Retirement Fund (HFRRF) van $ 5,5 miljard aan dat het $ 25 miljoen in Bitcoin en Ether, Volgens Nate Conrad, Global Head of Asset Management bij New York Digital Investment Group (NYDIG), die de aankoop faciliteerde, vertegenwoordigt dit een “keerpunt voor Bitcoin en zijn plaats in openbare pensioenen”. “Fiduciairs zijn zich er steeds meer van bewust hoe zelfs een kleine toewijzing aan digitale activa in de loop van de tijd een grote impact kan hebben”, vervolgt Conrad.

Net als BITO is deze toewijzing misschien de eerste in zijn soort, maar ik geloof niet dat het de laatste zal zijn. Stel je voor wat er zou gebeuren met de prijs van Bitcoin en Ether als het ongeveer $ 440 miljard California Public Employees’ Retirement System (CalPERS), het grootste dergelijke fonds in de VS, erbij betrokken zou raken.

4. Walmart heeft nu Bitcoin-geldautomaten, met plannen voor duizenden meer

Bitcoin is door de jaren heen veel genoemd. Het is ‘erger dan tulpen’. Het is een bubbel. Warren Buffett beschreef het als ‘rattengif in het kwadraat’. Meer recentelijk zei Jamie Dimon, CEO van JPMorgan, dat het “waardeloos” is.

Welnu, nu zal bijna iedereen zijn kleingeld kunnen omzetten in “waardeloze” Bitcoin in hun buurt Walmart. Vorige week werd gemeld dat Walmart stilletjes begon met het installeren van speciale Coinstar-machines op geselecteerde locaties die klanten de mogelijkheid bieden om Bitcoin te kopen.

Er zijn momenteel ongeveer 200 kiosken beschikbaar bij de gigantische retailer, maar volgens Bloomberg zijn er plannen om te installeren maar liefst 8.000 van hen overuren.

5. Het wereldwijde bitcoin-netwerk verbruikt minder energie dan kerstverlichting

Tot slot heeft de Bitcoin Mining Council (BMC) vorige week zijn kwartaalrapport uitgebracht en er was veel te vieren over Bitcoin. Als je je herinnert, kwam deze groep in de zomer samen als reactie op de beweringen van Elon Musk dat Bitcoin-mijnbouw te veel energie verbruikte, en te veel vies energie. De bevindingen van de Raad vertellen daarentegen een heel ander verhaal.

Volgens de groep, die wordt geleid door Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, en waarvan HIVE lid is, verbruikt Bitcoin-mijnbouw wereldwijd een verwaarloosbare hoeveelheid energie wanneer deze wordt gestapeld tegen een groot land en zelfs een grote industrie, inclusief goudwinning.

Het zal je misschien verbazen te horen dat Bitcoin-mijnbouw zelfs minder energie verbruikt dan vakantielichten elk jaar doen.

En in tegenstelling tot wat Elon Musk beweert, gebruikt het netwerk een duurzamere energiemix dan enig ander groot land op aarde. Duitsland leidt deze lijst met bijna de helft hernieuwbaar, terwijl het wereldwijde Bitcoin-mijnnetwerk wordt geschat op 57,7%. Voor de leden van de BMC loopt het cijfer op tot bijna 66%. En dan is er HIVE, dat 100% groene hernieuwbare energie gebruikt om Bitcoin en Ether te minen.

Als u wilt weten wat de Bitcoin-prijzen op dit moment nog meer kunnen stimuleren, moet u mijn video over de wet van Metcalfe bekijken door klik hier!

US Global eert helden in de gezondheidszorg

US Global Investors is er erg trots op sponsor te zijn geweest van de 2021 Health Care Heroes, het jaarlijkse evenement ter ere van de artsen, verpleegkundigen, onderzoekers en andere professionals in de gezondheidszorg die onze geboorteplaats San Antonio dienen. Namens iedereen bij het bedrijf tip ik mijn petje af voor jullie allemaal! Bedankt voor het veilig en gezond houden van onze gemeenschap, vooral in het afgelopen jaar.

Openbaring: De S&P 500-aandelenindex is een algemeen erkende naar kapitalisatie gewogen index van 500 gewone aandelenkoersen in Amerikaanse bedrijven. Standaarddeviatie is een maat voor de spreiding van een set gegevens van het gemiddelde. Hoe meer de gegevens uit elkaar liggen, hoe groter de afwijking. Standaarddeviatie wordt ook wel historische volatiliteit genoemd. Frank Holmes is benoemd tot niet-uitvoerend voorzitter van de raad van bestuur van HIVE Blockchain Technologies. Zowel de heer Holmes als US Global Investors bezitten aandelen van HIVE. Met ingang van 31-8-2018 is Frank Holmes de interim-uitvoerend voorzitter van HIVE.

Beleggingen kunnen dagelijks veranderen. Beleggingen worden gerapporteerd aan het einde van het meest recente kwartaal. De volgende effecten die in het artikel worden genoemd, werden gehouden door een of meer rekeningen die worden beheerd door US Global Investors op (30/09/2021): Tesla Inc.

Alle geuite meningen en verstrekte gegevens kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Sommige van deze meningen zijn mogelijk niet geschikt voor elke belegger. Door op de bovenstaande link(s) te klikken, wordt u doorgestuurd naar een website(s) van een derde partij. US Global Investors onderschrijft niet alle informatie die door deze/deze website(s) wordt verstrekt en is niet verantwoordelijk voor de inhoud ervan.

Source link

Zakelijk