43 dividendverhogingen die we verwachten voordat 2021 afloopt

43 dividendverhogingen die we verwachten voordat 2021 afloopt

De zekerste en veiligste manier om ons geld op de aandelenmarkt te verdubbelen, is door: koop de dividenden die het snelst groeien.

Het maakt niet uit of de bredere markt omhoog, omlaag of zijwaarts gaat. Na verloop van tijd volgen aandelenkoersen uiteindelijk hun dividenden. Toon me een groeiende uitbetaling, en ik zal het je laten zien een aandelenkoers met een serieus voordeel.

Verder kijken dan de huidige opbrengsten voor toekomstige dividenden is een eenvoudig maar krachtig concept. Ik weet dat je aandelen al waardeert die betalen. Daarom kunnen we het zo goed met elkaar vinden.

We kunnen ook ons ​​favoriete fundamentele kenmerk toepassen – de bereidheid en het vermogen van een bedrijf om contant geld in onze zak te steken – om de veiligste groeiaandelen op de markt te vinden. Hun aandelen kunnen in prijs verdubbelen terwijl ze ons een mooi dividend uitkeren.

We hebben het niet over crypto. Of ‘meme’-aandelen. Gewoon fundamenteel gezonde betalers, met echte producten en winst, die onze portefeuilles zullen vergroten naarmate ze hun dividenden verhogen.

Laten we naar een voorbeeld kijken. L3Harris Technologies (LHX) is een dividendaandeel dat op het eerste gezicht nooit veel lijkt uit te betalen.

Op 1 januari 2010 betaalde LHX 1,7%.

Fast forward 11,5 jaar later naar vandaag en LHX levert … 1,7% op.

Dit klinkt misschien onopvallend voor inkomensbeleggers van het eerste niveau. (Hierover straks meer.) Het gebrek aan sissen is hun verlies en onze toekomstige winst.

Terwijl ze beneden sliepen, misten ze de actie in het uitbetalingspenthouse. Dividendgroei van 364% zorgde voor prijsgroei van… wacht maar… 361%.

We staan ​​op het punt een aantal dividendverhogingen te zien – het soort stijgingen dat LHX steeds hoger dreef. Wat betekent dat dit nu het moment is om deze dividendaankondigingen als ‘front running’ te beschouwen.

Hier is een lijst van 43 bedrijven die hun dividenden in het vierde kwartaal zullen verhogen. Laten we de meest opvallende batches bekijken, inclusief een individuele blik op een paar bedrijven die hun uitbetalingen in een snel tempo verhogen.

Grote Gezondheidszorg

Aanbevolen voorraad: Zoetis (ZTS)

De eerste jaren daarna Pfizer (PFE) eerste spin-off Zoetis (ZTS), waren er niet veel aanwijzingen dat de diergeneeskundige farmaceutische specialist een dividendgroeidynamo zou worden. Tot eind 2015 werden beleggers getrakteerd op een eenzame uitbetalingsverhoging, van 7 cent naar 8 cent per aandeel.

Zoetis is sindsdien agressiever geworden. Alles bij elkaar heeft ZTS zijn dividend verhoogd met een 17% jaarlijkse clip sinds 2013, inclusief een monsterlijke verhoging van 25% vorig jaar tot de huidige 25 cent per kwartaal.

Je hoort misschien “dierengezondheid” en denkt dat dit een kleine marktniche is. Niet zo. Zoetis, het grootste pure-play diergezondheidsbedrijf, realiseerde in 2020 een omzet van zo’n $ 6,7 miljard – een omzetgroei van 6,6% in een jaar waarin veel bedrijven op de vlucht sloegen. ZTS profiteerde van een plotselinge zwerm adopties van huisdieren in het midden van de pandemie, maar dit is geen one-hit wonder-thema – de wereldwijde markt voor diergezondheid (waaronder huisdieren en vee) zal naar verwachting tot 2028 jaarlijks met ongeveer 9% groeien.

ZTS maakt hooi (sorry, maar moest het zeggen) dankzij producten zoals het middel tegen dermatitis bij honden Apoquel en het injecteerbare rundvee-antibioticum Draxxin. Het bouwt de laatste tijd ook productwinsten op, waaronder een goedkeuring voor Cerenia (injectie om braken bij katten te behandelen) in China, en een groen licht in Canada voor Solensia (een andere injectie, deze om pijn bij artrose bij katten te behandelen).

Outperformance in 2021 duidt erop dat ZTS-aandeelhouders weer een grote betaaldag kunnen verwachten. Laten we onze ogen open houden medio december, wanneer Zoetis doorgaans zijn jaarlijkse dividendverhoging aankondigt.

Vastgoedbeleggingstrusts (REIT’s)

Aanbevolen voorraad: Innovatieve Industriële Eigenschappen (IIPR)

Degenen die niet bekend zijn met de ruimte kunnen zich vergissen Innovatieve industriële eigendommen (IIPR) met een magazijn of logistiek REIT, gezien de naam. Maar de flauwe bijnaam versluiert een specialiteit in een van de meest groeiende markten van allemaal:

Gras.

Innovative Industrial Properties is een pionier op het gebied van marihuana-vastgoed, met 54 eigendommen in 18 staten die 100% worden verhuurd aan door de staat erkende marihuanatelers voor medisch gebruik. Het opereert voornamelijk volgens een sale-leaseback-model, waarbij het onroerend goed van de teler koopt om een ​​onmiddellijke instroom van kapitaal te bieden, waardoor deze het weer in hun activiteiten kan investeren; zij leasen het pand vervolgens van IIPR.

Hoe gaat het met het bedrijf? Laten we even kijken hoe het bedrijf het heeft gedaan sinds het eind 2016 naar de beurs kwam:

Aangepaste fondsen uit operaties

  • 2017: $ 2,4 miljoen
  • 2018: $ 9,7 miljoen
  • 2019: $ 34,9 miljoen
  • 2020: $ 97,8 miljoen

Aangezien IIPR een vastgoedbeleggingstrust is en 90% of meer van zijn winst als dividend moet teruggeven. Wat betekent dat deze marihuana-verhuurder zijn uitbetaling voortdurend hoger blaast.

Belangrijk is dat IIPR een driemaandelijkse dividendverhoging is. De laatste stijging was met meer dan 7% tot $ 1,50 per aandeel. Maar op jaarbasis is dat ongeveer 28% beter, dankzij in totaal vier dividendverbeteringen sinds september vorig jaar.

Volgende? Verwacht een aankondiging ergens midden december.

Dividend Aristocraten

Aanbevolen voorraad: Roper Technologies

Dividend Aristocraten hebben twee reputaties. Een daarvan is om de meest betrouwbare dividendbetaler te zijn – een eerlijke titel, aangezien de minimumvereiste voor lidmaatschap 25 jaar ononderbroken uitbetalingsverhogingen is, en aangezien velen bogen op veel langere strepen.

Maar de andere, minder besproken reputatie is dat veel aristocraten aan de gierige kant kunnen zijn. Immers, als u uw dividend al zo lang verbetert, is de kans groot dat u al een groot deel van uw winst als dividend uitkeert. Dat betekent dat uw vermogen om de lat hoger te leggen nauw verbonden is met uw vermogen om uw inkomsten te verhogen – en volwassen multinationals blazen niet bepaald de deur uit met groei. Het is dus niet ongewoon om te zien dat sommige aristocraten 3%, 2%, zelfs 1% wandelingen uitdelen op de reguliere.

Roper Technologies (ROP) doet het grotendeels veel beter.

Roper’s bedrijven zullen je eerlijk gezegd in slaap brengen. De verschillende bedrijfsonderdelen omvatten toepassingssoftware zoals oplossingen voor laboratoriuminformatiebeheer die CliniSys bieden; netwerksoftware en systemen zoals het Canadese transportplatform Loadlink Technologies; meet- en analytische oplossingen zoals fabrikant van proces- en verpakkingsweegapparatuur Hardy; en leveranciers van procestechnologie, zoals de fabrikant van pompen, Cornell.

Maar saai is mooi. Al deze bedrijven zorgen ervoor dat de wereld draait, en Roper’s gevarieerde assortiment betekent dat zelfs wanneer sommige van zijn lijnen het moeilijk hebben, andere waarschijnlijk de slappe hap oppikken. Het is niet verwonderlijk dat de inkomsten al jaren gestaag groeien en lijken op weg te zijn voor een nieuwe verbetering in 2021.

Beleggers hebben op meer dan één manier de vruchten geplukt. Naast ongeveer 50 punten van marktoutperformance in de afgelopen vijf jaar, hebben ROP-aandelen ook veel geld verdiend. Het dividend is in die tijd jaarlijks met meer dan 13% gestegen, inclusief een stijging van ongeveer 10% vorig jaar voor Roper’s 39e opeenvolgende jaarlijkse dividendverhoging.

Gezien hoe stabiel die verhogingen zijn geweest, zou Roper’s volgende wandeling – waarschijnlijk medio november aangekondigd – opnieuw dubbele cijfers kunnen ruiken.

Grote opbrengsten

Aanbevolen voorraad: Artisan Partners Vermogensbeheer (APAM)

Artisan Partners Vermogensbeheer (APAM) is een wereldwijde vermogensbeheerder, zij het een middelgroot bedrijf met ongeveer $ 175 miljard onder beheer en een marktkapitalisatie van $ 4 miljard. En het aanbod van beleggingsfondsen is momenteel in totaal een schaarse 20 hier in de VS, waardoor het een relatieve minnow is in vergelijking met bedrijven als Vanguard en Fidelity.

Dat gezegd hebbende, ondanks al het gepraat over de achteruitgang van beleggingsfondsen, is APAM een prachtig groeiverhaal. Het beheerd vermogen is sinds 2009 met ongeveer 15% gegroeid. De inkomsten zijn tussen 2016 en 2020 met ongeveer 25% verbeterd, terwijl het netto-inkomen in die tijd met 191% is gestegen. 2021 is ook erg goed geweest voor Artisan Partners – de beheervergoedingen van de Artisan Funds en Artisan Global Funds zijn in de eerste zes maanden van het jaar met 52% gestegen op jaarbasis.

En APAM heeft investeerders op twee manieren beloond.

Ten eerste heeft het sinds 2017 zijn reguliere uitbetaling jaarlijks met meer dan 13% verhoogd op samengestelde basis. Het vult die uitbetalingen ook aan met een speciaal dividend elk jaar. De uitbetaling van 2021 verhoogt bijvoorbeeld het rendement van APAM van ongeveer 7% naar 7,8%.

Het is vermeldenswaard dat de toewijding van Artisan Partners aan dividendgroei relatief recent is en niet erg consistent. De uitbetaling bleef steken op 60 cent per kwartaal van 2015 tot 2020, met een paar iets kleinere dividenden ertussenin. Zelfs de laatste tijd waren de laatste paar dividenden 83 cent, 97 cent, 88 cent en $ 1,00 meest recentelijk, hoewel die laatste bijna 50% beter is dan de uitbetaling van een jaar geleden.

Een lange manier om te zeggen: APAM zou zijn dividend eind oktober niet kunnen verhogen … maar het zou kunnen, en het zou heel wat kunnen zijn, als de geschiedenis een indicatie is. Als er niets anders is, is dit aandeel de moeite waard om op kwartaalbasis te controleren, aangezien de dividendpijl in grote lijnen in de goede richting wijst.

Brett Owens is hoofdbeleggingsstrateeg voor Tegendraadse vooruitzichten. Voor meer geweldige inkomstenideeën, ontvang uw gratis exemplaar van zijn laatste speciale rapport: Uw portefeuille met vervroegd pensioen: 7% dividend elke maand voor altijd.

Openbaarmaking: geen

Source link

Zakelijk