3 spotgoedkope fondsen die tot 8,4% opleveren

3 spotgoedkope fondsen die tot 8,4% opleveren

Historisch gezien hebben aandelen, om welke reden dan ook, het grootste deel van hun winst gemaakt tussen 1 november en 1 mei (vandaar de uitdrukking “verkopen in mei en weggaan”).

Ik zal u niet vervelen met de statistische details, omdat ze er voor onze doeleinden niet toe doen. Elk jaar is uniek en we behandelen elk jaar ook als zodanig. Maar voor ons tegendraadse voordeel is het nuttig dat het begin van de herfst angst oproept in de harten van reguliere beleggers.

De S&P 500 gedraagt ​​zich alsof hij op het punt staat van een klif te glijden. Het is een jaar geleden sinds de laatste betekenisvolle correctie op de markt. We bevinden ons in de kwetsbare helft van het jaar en, seizoensgebonden gezien, zijn september en oktober doorgaans bijzonder zwak.

Heck, vorig jaar om deze tijd corrigeerde de aandelenmarkt voor de tweede tijd in zes maanden. Moeten we niet bang zijn dat de geschiedenis zich herhaalt?

Nee, de Fed staat achter ons. Zeker, aandelen zijn volgens traditionele maatstaven prijzig. Maar de Federal Reserve heeft een ton geld gedrukt, waardoor de bestaande M2-geldhoeveelheid sinds begin 2020 met meer dan een derde is toegenomen!

Dit geld overspoelt de kapitaalmarkten en stuwt de aandelen- en obligatiekoersen op. Het is de reden waarom de S&P 500 even struikelt, maar zich dan snel verzamelt en in een mum van tijd nieuwe hoogtepunten bereikt.

Een hoog angstgevoel laat ons zien dat deze minicorrectie waarschijnlijk bijna voltooid is. Dat betekent dat het een goed moment is om het resterende droge poeder in te zetten voor dividendtransacties. En closed-end fondsen (CEF’s) zijn een geweldige manier om deze dip te kopen.

CEF’s onderscheiden zich op een aantal manieren van hun onderlinge fonds- en exchange-traded fund (ETF)-broeders, een daarvan is dat de aandelenwaarde van CEF’s kan (en vaak ook) loskoppelen van de collectieve waarde van hun bezit. Kortom, afhankelijk van wanneer u wilt kopen, kan een closed-end fonds u in staat stellen zijn aandelen- en/of obligatiebezit te kopen met een korting op hun waarde, tegen hun waarde of met een premie op hun waarde.

Overweeg huidige Tegenstrijdig inkomensrapport vasthouden PIMCO Dynamisch Krediet en Hypotheek (PCI), wat meer dan verdubbeld is op basis van totaalrendement sinds we het in 2016 kochten. De waardering heeft een deel van dat rendement opgeleverd – we kochten destijds met een sappige dubbelcijferige korting op de NAV, en die korting is verdampt tot een 3% -plus premie vandaag.

En daar wil je vandaag voor op je hoede zijn.

Hier ga ik kijken naar drie CEF’s die al met heerlijke kortingen worden verhandeld:en rendement van 7% tot 8%. In theorie zou je ze nu kunnen kopen en nooit meer achterom kijken… maar een snelle paniekverkoop in de komende weken zou ze des te aantrekkelijker kunnen maken.

Royce Micro-Cap Trust (RMT)

Dividendrendement: 7,2%

Korting naar NAV: 11,6%

Je zou misschien niet verwachten dat je grote waarde zult vinden tussen enkele van de kleinste aandelen op de markt, maar dat is precies het doel waar Chuck Royce naar heeft gestreefd in zijn 27 jaar leidinggeven Royce Micro-Cap Trust (RMT).

Wat doet RMT precies? Chuck zelf legt uit:

“Onze taak is om het grote en diverse universum van micro-capbedrijven af ​​te speuren naar bedrijven die er slecht geprijsd en ondergewaardeerd uitzien, met het voorbehoud dat ze ook een waarneembare veiligheidsmarge moeten hebben. We zijn op zoek naar aandelen die worden verhandeld met een korting ten opzichte van onze schatting van hun waarde als bedrijf.”

Beleggingen van Royce Micro-Cap, zoals Par-technologie (PAR) en Mesa Laboratoria (MLAB), gemiddeld slechts $ 811 miljoen aan marktkapitalisatie. Het zal moeilijk zijn om veel fondsbeheerders en indexoperators te vinden die zo ver onder de loep willen nemen.

En wat een legende! Sinds de oprichting in december 1993 heeft Chuck jaarlijks 11,3% verdiend, wat neerkomt op een outperformance van 1,4 procentpunt ten opzichte van de Russell 2000, wat in de loop van de tijd een enorm voordeel oplevert.

De schijnbare kers op de ijscoupe is een korting van 11,6% op de intrinsieke waarde van RMT. Dat is geweldig – wie zou er niet graag een zorgvuldig uitgekozen set microcaps kopen voor ongeveer 88 cent per dollar?

Maar historische context is belangrijk. Royce Micro-Cap heeft de afgelopen vijf jaar met een gemiddelde korting van 12% ten opzichte van NAV gehandeld, wat betekent dat de huidige “verkoopprijs” ongeveer gelijk is aan de koers.

Virtus AllianzGI Convertible & Income Fund II (NCZ)

Dividendrendement: 8,4%

Korting naar NAV: 7,1%

Laten we de les die we zojuist van RMT hebben geleerd toepassen op de Virtus AllianzGI Convertible & Income Fund II (NCZ).

Dit is een agressief vastrentend spel dat doorgaans ongeveer de helft van zijn portefeuille belegt in converteerbare effecten in de VS, terwijl de rest naar bedrijfsschulden gaat – die bijna allemaal als rommel worden beoordeeld. Op dit moment bestaat slechts 7% van de portefeuille uit investment-grade emissies. Meer dan de helft van het bezit van NCZ heeft niet eens een schuldrating.

De converteerbare hoek is interessant. In het marketingmateriaal van het fonds staat: “Allianz Global Investors streeft ernaar het opwaartse potentieel van aandelen te benutten met mogelijk minder volatiliteit dan een pure belegging in aandelen.” In een poging om het rendement te vergroten, gebruikt NCZ echter een forse hoeveelheid leverage – momenteel 38%, via preferente aandelen. Dat verhoogt het prijsrendement en levert, maar zorgt ook voor een twitchier prestatie.

Deze volatiliteit betekent dat beleggers het beste kunnen profiteren van historisch hoge kortingen op de NAV.

Op het eerste gezicht lijkt NCZ geen koopje te zijn, met een korting van slechts 7% op de waarde van zijn activa. Maar historisch gezien is dit een koopje. Deze Virtus CEF werd de afgelopen tien jaar verhandeld tegen een gemiddelde korting van slechts 1%.

Kayne Anderson NextGen Energie & Infrastructuur (KMF)

Dividendrendement: 7,8%

Korting naar NAV: 17,2%

Kayne Anderson NextGen Energie & Infrastructuur (KMF) klinkt misschien als een fonds voor groene energie dat bol staat van zonne-energiebedrijven en fabrikanten van EV-laders.

De toonhoogte is nog overtuigender:

“Investeringen gericht op “NextGen” Energiebedrijven en Infrastructuurbedrijven die zinvol deelnemen aan of profiteren van de megatrend ‘Energietransitie’. Energietransitie is de wereldwijde verschuiving naar een duurzamere mix van koolstofarme en hernieuwbare energiebronnen gericht op het verminderen van de uitstoot van kooldioxide en andere broeikasgassen.”

Daar krijg je een beetje van in bedrijven zoals Atlantica Duurzame Infrastructuur (AY) en Brookfield Renewable Corporation (BEPC). Maar KMF heeft eigenlijk veel gemeen met zijn zusterfonds, de Kayne Anderson MLP Investeringsfonds (KYN)– het zit namelijk vol met master limited partnerships (MLP’s) voor olie en aardgas en andere hoogrenderende, traditionele energiebedrijven.

Niets mis mee. In theorie een mix van bedrijven die ook: Partners voor zakelijke producten

EPD
, LP (EPD)
en MPLX, LP (MPLX) zal ervoor zorgen dat KMF kan profiteren van verschillende energietrends: voortgezet gebruik van ruwe olie, verdere invoering van aardgas als een “schonere” alternatief en zelfs groenere energiebronnen.

In de praktijk echter…

Een gezonde schuldgraad van 22% in een sector met jarenlange problemen heeft de energieverliezen vergroot. Dat betekent dat als u geïnteresseerd bent in het spelen van een comeback, u dit moet doen wanneer KMF ideaal geprijsd is.

Het is op dit moment aantoonbaar een deal, met een enorme korting van 17% die goed te vergelijken is met het gemiddelde van 13,6% over vijf jaar.

Brett Owens is hoofdbeleggingsstrateeg voor Tegendraadse vooruitzichten. Voor meer geweldige inkomstenideeën, ontvang uw gratis exemplaar van zijn laatste speciale rapport: Uw portefeuille met vervroegd pensioen: elke maand 7% dividend voor altijd.

Openbaarmaking: geen

Source link

Zakelijk