3 nieuwe fondsen die tot 7,4% opleveren (kopen, vasthouden of verkopen?)

3 nieuwe fondsen die tot 7,4% opleveren (kopen, vasthouden of verkopen?)

Het lijdt geen twijfel dat inflatie onze rijkdom aantast, maar gelukkig hebben we een oplossing: closed-end fondsen (CEF’s)!

Deze onaangekondigde inkomens- en groeispellen zijn: het antwoord tegen de inflatiegolf die we allemaal doormaken, met uitbetalingen van meer dan 6,9% die hoger liggen dan de stijgende consumentenprijzen en die ook het schamele rendement van 1,3% van het aandeel verpletteren.

Leden van mijn CEF Insider service weet dit goed: dat cijfer van 6,9% is precies wat onze 17-fondsportefeuille vandaag oplevert, waarbij de hoogste betaler van het stel een buitensporige uitbetaling van 8,1% afgeeft terwijl ik dit schrijf.

En dan hebben we het nog niet eens over winst! Beleggers die sinds de lancering begin 2017 bij ons zijn geweest, hebben een mooi rendement op jaarbasis van 11,9% behaald (met herbelegde dividenden), een winst die de inflatie consequent in het stof achterlaat.

We hebben het gedaan door ons te concentreren op twee cruciale dingen:

  • Dividenden! Maar we stoppen niet alleen bij de huidige opbrengsten die iedereen ziet in fondsscreeners – we verdiepen ons in de dividendgeschiedenis en het beleid van elke CEF om ervoor te zorgen dat onze uitbetalingen voorspelbaar zijn.
  • Kortingen! Dit is de echte sleutel tot succesvolle CEF-investeringen, aangezien een CEF-handel met een korting ten opzichte van de intrinsieke waarde (NIW of de waarde van de onderliggende portefeuille) pakken en meegaan terwijl deze omhoog schiet – en een premie – een van de beste is meest opwindende dingen over het kopen van deze fondsen. Deze kortingen enkel en alleen bestaan ​​met CEF’s, en u kunt de korting op NAV vinden op elke CEF-screener die zijn zout waard is.

Het probleem met nr. 2 is natuurlijk dat het tegenwoordig moeilijk is om goedkope CEF’s te vinden – of goedkope iets, wat dat betreft. Dat betekent dat we in diepere hoeken van de toch al kleine CEF-markt moeten graven om fondsen met een sterk opwaarts potentieel te vinden.

Een plaats die de moeite van het kijken waard is, is een van de nieuw uitgegeven CEF’s. Dat komt omdat de CEF-markt zo dun bedekt is dat nieuwe fondsen slechts een fractie van de aandacht krijgen die, laten we zeggen, beursintroducties doen. Bovendien kunnen nieuwe CEF’s in de eerste paar maanden na de lancering ondermaats presteren als ze hun draai vinden. Maar als ze sterke managementteams hebben, kunnen we die ondermaatse prestaties in ons voordeel gebruiken en nieuwe CEF’s met korting krijgen.

Laten we, met dat in gedachten, een duik nemen in drie van de nieuwste fondsen in CEF-land en kijken of ze onze aandacht en investeringsdollars waard zijn.

Nieuwe CEF #1: een dividend van 6,4% voor 9% korting

De Neuberger Berman Next Generation Connectivity Fund (NBXG) heeft een mooi dividendrendement van 6,4% en een nog mooiere korting van 9,3% op de NAV. Die korting bestaat voor een deel omdat het fonds sinds de IPO iets is achtergebleven bij de S&P 500.

Dat schrikt ons echter niet af, want dit fonds werd in mei 2021 vrijgegeven en vijf maanden is gewoon niet genoeg om een ​​betrouwbare prestatiegeschiedenis vast te leggen.

Ondertussen vormen de belangen een interessante mix van technologiebedrijven die goed gepositioneerd zijn om te profiteren van onze steeds toenemende afhankelijkheid van mobiele technologie, zoals bedrijven als Thoughtworks (TWKS), Monolithic Power Systems (MPWR), Marvell Technology

MRVL
(MRVL)
en HubSpot

HUBS
(HUBS).

Dit zorgt voor een interessante mix van hightech bedrijven die je nu met 9% korting kunt kopen en verzamel een mooie inkomstenstroom terwijl je wacht tot die korting afloopt. Merk op dat bijna elke andere op technologie gerichte CEF tegenwoordig met een premie handelt, dus deze grote korting zal waarschijnlijk ook verdwijnen en nu een goed koopvenster instellen.

Nieuwe CEF #2: een gediversifieerd obligatiespel met een uitbetaling van 7,4%

De Western Asset-fondsen van Franklin Templeton zijn een conservatieve groep, en de nieuwste toevoeging, gelanceerd in juni 2021, is geen uitzondering. De Western Asset Diversified Income Fund (WDI) heeft een mix van gemeentelijke obligaties, bedrijfsobligaties en andere schuldinstrumenten die de beleggers van het fonds een dividend van 7,4% opleveren dat in de nabije toekomst houdbaar lijkt.

Maar ook hier hebben andere beleggers deze dividendkans gemist en negeren ze dit fonds meestal en geven het een totaal onverdiende korting van 4,1% aan de NAV.

Met een vlakke prestatie sinds de lancering medio juni, heeft WDI de SPDR Bloomberg Barclays High Yield Bond ETF (JNK)

JNK
.
Hoewel sommige beleggers WDI kunnen afwijzen vanwege de trage start, is de kloof klein en is vier maanden te kort om verwachtingen op te baseren.

Bovendien zijn de beleggingen in gemeentelijke obligaties van het fonds, die het aanhoudt om extra stabiliteit te bieden, verantwoordelijk voor een deel van die underperformance. Maar daarin schuilt een groot voordeel voor inkomensbeleggers: dit ultrastabiele obligatiefonds laat hen in alle rust genieten van hun dividend van 7,4%. Dat maakt WDI een goede afdekking tegen eventuele volatiliteit op de aandelenmarkt.

Nieuwe CEF #3: een hybride aandelen/obligaties die het management de vrije hand geeft

De Thornburg Income Builder Opportunities Trust (TBLD) keert een dividend van 6,3% uit dat weliswaar een beetje laag is in vergelijking met dat van WDI en NBXG. Maar dit fonds, dat pas in juli werd uitgebracht, is nog steeds interessant vanwege zijn portefeuille en zijn mandaat.

Terwijl TBLD aandelen en obligaties koopt, heeft het de vrijheid om tussen beide te gaan zoals het managementteam dat nodig acht. Dat is een groot voordeel ten opzichte van veel fondsen, die het talent dat ze inhuren beperken door ze te beperken tot één gebied – bijvoorbeeld technische aandelen of nutsbedrijven.

Op dit moment neigt TBLD naar aandelen, waardoor het omhoog schiet in de huidige hausse op de aandelenmarkt. Het neigt ook naar twee van de snelstgroeiende hoeken van de markt, met namen in de gezondheidszorg als AstraZeneca PLC (AZN) en AbbVie

ABBV
(ABV)
en tech speelt als Microsoft

MSFT
(MSFT)
onder zijn topposities.

TBLD handelt met een krappe 1,5% korting terwijl ik dit schrijf. Maar dat betekent niet dat het niet de moeite waard is om te overwegen: de portefeuille en het flexibele mandaat hebben een grote aantrekkingskracht op CEF-investeerders, dus het is niet moeilijk voor te stellen dat dit fonds op korte termijn naar een premie zal zwaaien.

Michael Foster is de hoofdonderzoeksanalist voor: Tegendraadse vooruitzichten. Voor meer geweldige inkomstenideeën, klik hier voor ons laatste rapport “Onverwoestbaar inkomen: 5 koopjesfondsen met veilige 7,3% dividenden.

Openbaarmaking: geen

Source link

Zakelijk