2 veilige aandelen met “terugkerende inkomsten” met stijgende dividenden tot 793%

2 veilige aandelen met “terugkerende inkomsten” met stijgende dividenden tot 793%

Vandaag gaan we het geheim van dubbelcijferige jaarlijkse rendementen bespreken elk jaar, voor altijd, met beveiligde vastgoedbeleggingstrusts (REIT’s).

Wij inkomenszoekers houden van REIT’s om een ​​simpele reden: hoge dividenden! De typische REIT levert twee keer zoveel op als de gemiddelde S&P 500-aandelen. Dat komt vooral omdat deze trusts betrouwbare terugkerende inkomsten ontvangen – ze innen gewoon de cheques die elke maand binnenkomen, nemen genoeg op om de gebouwen te onderhouden en sturen de rest naar ons.

En sommige REIT-dividenden zijn echte uitblinkers in de huidige wereld met een laag rendement, zoals de 5,5% die wordt weggegooid door magazijnverhuurder WP Carey (WPC).

WPC is tweevoudig winnaar in onze Tegenstrijdig inkomensrapport service’s portfolio, met een nette 28% aan dividenden en winsten in 12 maanden in zijn eerste tour en een stabiel 16% rendement in 14 maanden (en dat telt) in de tweede.

Terugkerende inkomsten – een killer edge in onzekere tijden

Het voordeel dat de terugkerende inkomsten van REIT’s hen (en ons!) bieden, is moeilijk te overschatten: waar bedrijven graag Ford

F
Motorbedrijf (V)
moet elk kwartaal helemaal opnieuw beginnen, huidige klanten tevreden houden en anderen één voor één winnen van behendige concurrenten zoals Tesla

TSLA
(TSLA)
, onze REIT’s leunen achterover en zakt huurcheques binnen die als een uurwerk binnenkomen, meestal van huurders die zich jaren eerder hebben aangemeld.

Het is een bewezen model waarop we kunnen vertrouwen. En daarom heeft het dividend van WPC een mooie opwaartse boog (met voor de goede orde speciale dividenden), terwijl de volatiele verkopen van Ford zich vertalen in een zenuwachtige uitbetaling die uiteindelijk in 2020 uitkwam.

En als u REIT’s koopt met nog twee andere voordelen – langlopende huurcontracten (idealiter met jaarlijkse roltrapclausules) en hoge bezettingsgraden – krijgt u een dividend dat grotendeels vrij is van concurrentiedruk (om nog maar te zwijgen van stijgende rentetarieven).

Er is nog een factor die onze REIT-dividenden aandrijft: deze trusts betalen nul vennootschapsbelasting. Zonder belasting te betalen (zolang ze 90% van hun belastbaar inkomen aan ons uitkeren als dividend), houden REIT’s meer geld over om hun uitbetalingen van brandstof te voorzien.

Maar zelfs met deze voordelen moeten we nog steeds selectief zijn. We sluiten onze voor altijd kasstromen door in te zoomen op REIT’s met drie sterke punten (naast vastgoed van topkwaliteit waar huurders niet zonder kunnen):

  • Groeiende dividenden, die de aandelenkoers van een bedrijf omhoog trekken. We zullen dit fenomeen “zet je horloge erop” iets verderop op dramatische wijze zien spelen.
  • Geld ophalen uit operaties (kortweg FFO). Dit is het belangrijkste REIT-prestatiecijfer en we willen een groeiende FFO zien (aangedreven door stijgende huren en veelgevraagd vastgoed) om ons stijgende dividend en ons voordeel te ondersteunen.
  • Een veilige uitbetalingsratio: Bij de meeste aandelen eis ik dat niet meer dan 50% van de cashflow wordt gebruikt om de uitbetaling te ondersteunen. Maar REIT’s zijn anders: vanwege hun voorspelbare terugkerende inkomsten kunnen ratio’s tot 90% duurzaam zijn.

WPC vinkt die vakjes aan: zijn uitbetalingsgroei wordt ondersteund door stijgende FFO (een stijging van 5% op jaarbasis in het tweede kwartaal) die wordt tegengehouden door zijn bezettingsgraad van 98% en huurroltrappen: van zijn totale huurcontracten omvat 99% contractuele huurverhogingen, met 60% gekoppeld aan de consumentenprijsindex, wat WPC een mooie inflatiehedge geeft.

WPC is verre van de enige: er zijn tal van andere REIT’s die terugkerende en stijgende FFO’s met succes omzetten in stijgende dividenden (en aandelenkoersen!).

Overweeg self-storage REIT ExtraSpace-opslag (EXR), die in contanten harken als mensen op consumentengoederen laden. ExtraSpace levert 2,7% op, wat al 100% meer is dan de gemiddelde S&P 500-aandelen betalen, maar de uitbetaling heeft het afgelopen decennium met een fenomenale 792% opgevoerd. Met andere woorden, als je toen kocht, zou je een ongelooflijke 22,4% rendement op uw originele koop nu.

We kunnen duidelijk zien dat de stijgende uitbetaling van EXR de aandelenkoers omhoog trekt – het patroon is onmiskenbaar:

De terugkerende inkomsten van EXR zorgen voor explosieve groei van uitbetalingen (en prijs)

ExtraSpace kan deze rol gemakkelijk aan de gang houden, met zijn hoge bezettingsgraad van 97% en zijn dividend goed voor een redelijke 76% van de voorspelde FFO voor 2021. Bovendien verwacht het management dat de FFO van de REIT dit jaar met 24% zal stijgen.

De kicker: het aandeel is perfect gepositioneerd om winst te maken als de knikken in de toeleveringsketen worden opgelost, waardoor consumenten meer producten kunnen kopen en opslaan.

Brett Owens is hoofdbeleggingsstrateeg voor Tegendraadse vooruitzichten. Voor meer geweldige inkomstenideeën, ontvang uw gratis exemplaar van zijn laatste speciale rapport: Uw portefeuille met vervroegd pensioen: elke maand 7% dividend voor altijd.

Openbaarmaking: geen

Source link

Zakelijk