$ 1,2 biljoen infrastructuurrekening betekent dat er meer metalen en mijnbouw nodig zijn

$ 1,2 biljoen infrastructuurrekening betekent dat er meer metalen en mijnbouw nodig zijn

Na veel anticipatie keurde het Amerikaanse Huis vorige week een tweeledig pakket voor infrastructuuruitgaven van $ 1,2 biljoen goed, en stuurde het naar het bureau van president Joe Biden om het te ondertekenen. Hoewel geen enkele wetgever alles heeft gekregen wat hij wilde, geloof ik dat dit wetsvoorstel over het algemeen constructief nieuws is voor de metaal- en mijnindustrie, die de taak zal krijgen om de essentiële mineralen te leveren die nodig zijn om de wegen, bruggen, havens, het elektriciteitsnet en dergelijke van het land te bouwen en te verbeteren. veel meer.

Laten we eerst eens kijken wat er in de rekening staat. Ongeveer $ 517 miljard zal worden ingezet over een periode van 10 jaar, waarbij wegen, bruggen en snelwegen het grootste deel zullen ontvangen, namelijk $ 110 miljard. Volgens het Witte Huis is de 40 miljard dollar die gereserveerd is voor bruggen de grootste bruggeninvestering in de VS sinds de regering-Eisenhower. Passagiers- en goederenspoorprojecten komen vervolgens op $ 66 miljard, gevolgd door stroominfrastructuur en breedbandinfrastructuur op $ 65 miljard elk. Waterprojecten, openbaar vervoer, luchthavens en havens en waterwegen krijgen ook nieuwe financiering, evenals nieuwe oplaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen (EV).

Aanvragen voor financiering worden mogelijk nog enkele maanden niet goedgekeurd, maar het uitgavenpakket wordt nu al vergeleken met eerdere grote infrastructuurprogramma’s zoals de transcontinentale spoorweg en het Interstate Highway System.

Dat gezegd hebbende, geloof ik dat dit een katalysator kan zijn voor aanzienlijk hogere prijzen voor metalen en andere grondstoffen, wat betekent dat dit misschien het moment is om blootstelling te krijgen aan de mijnbouw, evenals aan raffinaderijen en fabrikanten.

Meer mijnbouw nodig om decarbonisatiedoelen te halen

In een recent bericht aan klanten zeiden analisten van Morgan Stanley dat cement, aggregaten (zand en grind) en afgewerkte staalproducten zoals betonstaal de belangrijkste ontvangende materialen van een kerninfrastructuurpakket zouden zijn. Volgens schattingen van de bank zou een infrastructuurplan van $ 1,5 biljoen zich vertalen in een toenemende vraag naar staal van 75 ton over 10 jaar.

Dat zou goed nieuws kunnen zijn voor ijzerproducenten als BHP en Anglo American. We houden van beide bedrijven en hebben ze momenteel in onze Global Resources Fund (PSPFX), vanaf eind september.

Hoewel de infrastructuurwet de VS op het goede spoor wil zetten voor een netto-nul-koolstofuitstoot tegen 2050, is er op dit moment echt geen vervanging voor cement en staal, waarvan de productie grote hoeveelheden koolstof in de atmosfeer uitstoot.

In feite betekent een stap naar decarbonisatie onvermijdelijk, paradoxaal genoeg, dat er meer metalen moeten worden geproduceerd door middel van opgeschaalde mijnbouw. Zoals ik al eerder met u heb gedeeld, hebben elektrische voertuigen gemiddeld zes keer zoveel mineralen nodig, zoals nikkel, koper, kobalt en lithium, als voertuigen met een traditionele verbrandingsmotor (ICE).

Bekijk de onderstaande grafiek. Een offshore windpark gebruikt volgens het International Energy Agency (IEA) negen keer zoveel hulpbronnen als een aardgascentrale, met zo’n 8.000 kilogram koper om slechts één megawatt stroom te produceren.

Goed gepositioneerd voor een potentiële grondstoffenboom

Wij zijn van mening dat ons Global Resources Fund goed gepositioneerd is voor een mogelijke hausse in grondstofprijzen als gevolg van de toegenomen vraag naar infrastructuurbehoeften. We proberen bedrijven te selecteren die de mineralen produceren waarvan we denken dat ze het meest zullen profiteren van hogere bouwuitgaven.

Dat geldt ook voor koperproducenten zoals Ivanhoe Mines, de nummer één positie in PSPFX op 30 september. We houden ook van CopperBank Resources als een meer speculatief spel. Om toegang te krijgen tot hernieuwbare energie en batterijmetalen zoals kobalt en lithium, geven we de voorkeur aan namen als First Cobalt, Standard Lithium en Piedmont Lithium.

En dan zijn er nog de producenten van duurzame energieopwekkers zelf. Canadian Solar is een van de topposities van het fonds en we houden ook van het in Spanje gevestigde Siemens Gamesa Renewable.

We nodigen u uit om meer te weten te komen over het Global Resources Fund (PSPFX) door: klik hier!

Klik a.u.b. hier om het PSPFX-prospectus te bekijken.

Openbaring: Foreside Fund Services, LLC, distributeur. US Global Investors is de beleggingsadviseur.

Beleggen brengt risico met zich mee. Hoofdverlies is mogelijk. Beleggen in buitenlandse en opkomende markten brengt speciale risico’s met zich mee, zoals valutaschommelingen en minder openbaarmaking, evenals economische en politieke risico’s. Omdat het Global Resources Fund zijn beleggingen concentreert in specifieke sectoren, kan het fonds onderhevig zijn aan grotere risico’s en schommelingen dan een portefeuille die een breder scala aan sectoren vertegenwoordigt.

Fondsportefeuilles worden actief beheerd en posities kunnen dagelijks veranderen. Beleggingen zijn geen aanbevelingen om een ​​effect te kopen of te verkopen en worden gerapporteerd vanaf het meest recente kwartaaleinde. Deelnemingen in het Global Resources Fund als percentage van het nettovermogen per 30-9-2021: Ivanhoe Mines Ltd. 4,92%, CopperBank Resources Corp. 1,97%, Canadian Solar Inc. 1,86%, Siemens Gamesa Renewable Energy SA 1,37%, Standard Lithium Ltd. 1,26%, First Cobalt Corp. 1,11%, Anglo American PLC 1,08%, BHP Group Ltd. 0,41%.

Source link

Zakelijk