10 afhaalrestaurants uit mijn chat met Michael Saylor

10 afhaalrestaurants uit mijn chat met Michael Saylor

Velen van jullie hebben deze week gekeken naar het gesprek tussen mij en Michael Saylor, oprichter en CEO van business intelligence-bedrijf MicroStrategy. Meer recentelijk is de MIT-grad een belangrijke Bitcoin-evangelist geworden, die regelmatig op conferenties en in financiële nieuwsprogramma’s verschijnt om het belang van de eerste en grootste cryptovaluta te bespreken.

In juni meldde MicroStrategy dat het meer dan 105.000 bitcoins in zijn bezit had, wat tegen de huidige prijzen zou worden gewaardeerd op ongeveer $ 4,8 miljard.

Hieronder staan ​​​​10 afhaalrestaurants van mijn conservatie met Saylor:

1. Goudzoekers kunnen het een en ander leren van Bitcoin-mijnwerkers.

Bitcoin-mijnwerkers doen in het bijzonder twee dingen die goudzoekers zouden kunnen gebruiken in hun eigen bedrijfsmodel. Ten eerste hebben ze dankzij blockchain-technologie de mogelijkheid om hun nieuw geslagen munten te valideren als zijnde nooit gebruikt om geld wit te wassen of terrorisme te financieren. En twee, ze HODL (“vasthouden aan dierbaar leven”) hun munten. Goudproducenten zouden hetzelfde kunnen doen: blockchain gebruiken om de authenticiteit van hun metaal te valideren en potentiële kopers te verzekeren dat het niet met kinderarbeid is geproduceerd. Wat meer is, als ze geloven dat goud zo waardevol is, zouden producenten een pagina uit het Bitcoin-mijnwerkersspelboek en HODL-goud moeten halen.

2. Als je van goud houdt, vind je Bitcoin misschien ook leuk. En vice versa.

Goud en Bitcoin hebben duidelijke verschillen: de ene is fysiek en de andere digitaal; de ene bestaat al millennia, terwijl de andere legaal niet zou kunnen drinken als het een persoon was, maar ze delen enkele belangrijke overeenkomsten die dezelfde investeerders zouden kunnen aanspreken. In een andere Frank Talk betoog ik dat: beide activa passen in de definities van geld. En zoals Saylor opmerkt, zijn het beide zelf-soevereine activa aan toonder, niet onderhevig aan monetaire verlaging.

3. Verwacht en waardeer de volatiliteit.

Beleggers die nieuw zijn in crypto, moeten zich ervan bewust zijn dat deze activaklasse nog steeds erg volatiel is. Bekijk de volgende tabel, die de standaarddeviatie van elk activum voor de periode van één jaar laat zien. Goud- en S&P 500-aandelen zijn het minst volatiel met standaarddeviaties van ±1% over één handelsdag en ±3% over drie dagen. Vergelijk dat nu eens met Bitcoin. Het zou geen sinecure zijn voor de crypto om 4% te winnen of te verliezen over één dag, of 14% te winnen of te verliezen over drie dagen. HIVE Blockchain is nog volatieler. Het is ruim binnen de norm dat zijn aandelen in drie handelsdagen met 33% stijgen of dalen.

4. Wees zoals Howard Hughes.

Vanaf de jaren zestig begon de excentrieke investeerder Howard Hughes (naast vele andere dingen) onroerend goed rond Las Vegas op te kopen omdat hij wist dat ontwikkelaars er veel geld voor zouden betalen. Saylor suggereert dat we op deze manier aan Bitcoin moeten denken. Het aanbod is beperkt tot 21 miljoen munten en er zijn momenteel 8 miljard mensen. “Iedereen zal dit spul willen bezitten”, zegt hij, wat impliceert dat beleggers het vandaag misschien willen bezitten.

5. Bitcoin vandaag is zoals het internet in 1997.

Bitcoin is een enorm technisch netwerk dat nu net zo snel groeit als internet eind jaren negentig. “Ik denk dat er 115 miljoen mensen zijn [using] Bitcoin op dit moment,” zegt Saylor, “en we voegen 2 miljoen gebruikers per week toe.” Noem een ​​ander investeringsactief met dat type groei.

6. Ondanks beweringen van het tegendeel, is Bitcoin een ecologisch duurzame industrie.

Eerder dit jaar hebben Saylor en Elon Musk de Bitcoin Mining Council opgericht om onder meer het energieverbruik onder Bitcoin-mijnwerkers te monitoren. Voor zijn eerste rapport onderzocht de groep ongeveer 30% van het wereldwijde netwerk en ontdekte dat de energie die door mijnwerkers werd gebruikt ongeveer 68% hernieuwbaar was. “Er is geen andere grote industrie die meer duurzame energie gebruikt dan Bitcoin”, zegt Saylor. Verder is het energieverbruik van het Bitcoin-netwerk verwaarloosbaar ten opzichte van het totale wereldwijde verbruik.

7. Bitcoin is mogelijk de enige belegbare “cryptocurrency”.

Allereerst gelooft Saylor dat het woord “cryptocurrency” een verkeerde benaming is wanneer het wordt toegepast op Bitcoin. Het is geen valuta, zegt hij, maar een asset en digitaal eigendom. Dit is een belangrijk onderscheid. Als digitaal eigendom is het de “minst waarschijnlijke” [asset] worden aangetast, het minst waarschijnlijk worden belast en het gemakkelijkst om tegen te lenen of om rendement op te genereren”, stelt Saylor. Ik denk toevallig dat er ook een argument voor Ether kan worden gemaakt, aangezien het Ethereum-netwerk de basis is waarop gedecentraliseerde financiële (DeFi) -applicaties zijn gebouwd, maar er zijn veel mensen die het met Saylor eens zijn dat Bitcoin de enige belegbare crypto is.

8. Bitcoin kan een netwerk van $ 100 biljoen worden.

Dat lees je goed. Saylor gelooft dat het Bitcoin-netwerk uiteindelijk kan worden gewaardeerd tot $ 100 biljoen. Als je de wiskunde doet, zul je zien dat om dat te laten gebeuren, elke bitcoin meer dan $ 4,7 miljoen waard zou moeten zijn.

9. U hoeft niet al uw geld in Bitcoin te investeren, alleen het geld dat u wilt houden.

Dat is een direct citaat van Saylor. Hij staat eigenlijk een beetje bekend om de lijn. Hoe leuk ik de quote ook vind, ik dring er bij beleggers op aan om goud niet uit te sluiten, dat een eeuwenlange staat van dienst heeft als zeer liquide activa. Ik denk dat het opmerkelijk is dat invloedrijke grote investeerders zoals Ray Dalio onlangs naar buiten zijn gekomen om Bitcoin te steunen. In het geval van Dalio zegt de oprichter van Bridgewater Associates echter dat als hij de keuze zou krijgen tussen Bitcoin en goud, hij nog steeds voor goud zou kiezen. En voor het geval je het hebt gemist, heeft het technologiebedrijf Palantir voor kunstmatige intelligentie (AI) naar verluidt voor $ 50 miljoen aan goudstaven opgeslagen ter voorbereiding op een ‘zwarte zwaangebeurtenis’.

10. HIVE heeft sinds dag één een ESG-strategie.

ESG (environmental, social en governance) kan niet langer als een modeverschijnsel worden beschouwd. Als fondsbeheerder met jarenlange ervaring in metalen en mijnbouw, heb ik de openbaarmaking van milieueffecten van zeldzaam naar frequent, optioneel naar verplicht zien gaan. Daarom heeft HIVE sinds de eerste dag een ESG-strategie, waarbij Bitcoin en Ether worden gedolven met alleen 100% goedkope, groene hernieuwbare energie uit IJsland, Zweden en Canada.

Bekijk hoogtepunten van de webcast door hier klikken.

openbaarmakingen: Frank Holmes is benoemd tot niet-uitvoerend voorzitter van de raad van bestuur van HIVE Blockchain Technologies. Zowel de heer Holmes als US Global Investors bezitten aandelen van HIVE. Met ingang van 31-8-2018 is Frank Holmes de interim-uitvoerend voorzitter van HIVE.

De S&P 500-aandelenindex is een algemeen erkende naar kapitalisatie gewogen index van 500 gewone aandelenkoersen in Amerikaanse bedrijven.

Standaarddeviatie is een maat voor de spreiding van een set gegevens van het gemiddelde. Hoe meer de gegevens uit elkaar liggen, hoe groter de afwijking. Standaarddeviatie wordt ook wel historische volatiliteit genoemd.

Beleggingen kunnen dagelijks veranderen. Beleggingen worden gerapporteerd aan het einde van het meest recente kwartaal. De volgende effecten die in het artikel worden genoemd, werden gehouden door een of meer rekeningen die worden beheerd door US Global Investors op 30-6-2021: Tesla Inc.

Alle geuite meningen en verstrekte gegevens kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Sommige van deze meningen zijn mogelijk niet geschikt voor elke belegger. Door op de bovenstaande link(s) te klikken, wordt u doorgestuurd naar een website(s) van een derde partij. US Global Investors onderschrijft niet alle informatie die door deze/deze website(s) wordt verstrekt en is niet verantwoordelijk voor de inhoud ervan.

Source link

Zakelijk